Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.08.2014 00:19

Pamflet


A A

Cu cenușă nu încercați?

Cu cenușă nu încercați?

ALINA MAVRODIN VASILIU


Îmi place mult de tot, mai presus decât pot exprima prin cuvinte, amploarea pe care a luat-o fenomenul umanitar asociat cu turnarea unei găleți cu apă și gheață în capul milostivului cu pricina. Multe s-au spus pe acest subiect și, de-o mai dura, sunt sigură că vor fi basculate în capetele donatorilor tot felul de chestii, cu sau fără gheață, fiindcă așa se întâmplă în an electoral cu cei cărora le place să joace rolul de vedetă donatoare. Cei care pornesc astfel de campanii umanitare se prea poate să aibă în vedere și aspectele comice pe care le-ar putea aduce în spațiul public, știut fiind că nu sunt puțini cei care nu s-ar da în lături de la a se pune chiar și într-o situație hazlie, dacă scopul este, în final, unul nobil.

Uite, ca-n cazul de față, când vezi o grămadă de personaje pe care nu le-aș fi bănuit nici în ruptul capului să ajungă donatoare pentru tratarea oricărei forme de scleroză din lumea asta dacă n-ar fi fost în programul umanitar și răsturnarea în cap a unei găleți cu apă și gheață. Sigur că succesul campaniei ține și de anotimpul canicular în care se desfășoară, fiindcă oricât de plini de spirit de sacrificiu ar fi donatorii, nu-i văd sub nicio formă turnându- și gheață în cap toamna, iarna și primăvara. poftă, fără să cred că și-ar însoți gestul cu vreo donație anonimă pentru diversele cauze umanitare care umplu spațiul public.

Tocmai de aceea, mă gândesc că ar fi foarte folositor să se găsească o variantă ludică și pentru donațiile din perioada anotimpurilor reci. Și propun în acest sens să pornească prea distinșii noștri politicieni chiar din toamna aceasta cu o campanie umanitară de proporții naționale în care, la fiecare donație, să-și toarne și o găleată cu cenușă în cap. De exemplu, o cantitate însemnată de cenușă poate fi strânsă de prin grătarele și șemineele în care au ars pădurile României. O altă cantitate însemnată de cenușă se găsește deja în averile celor care au strâns-o din vetrele românilor, până la ultimul fir.

Unii ar putea, în scop umanitar, să-și toarne cenușă-n cap și cu roaba după ce-au pus pe butuci și apoi pe jar industria românească. Și reprezentanții generației tinere de politicieni și-ar putea turna măcar câte-o găletușă cu cenușă în cap, strânsă de pe la focurile de tabără ale școlilor de vară, unde juniorii au învățat să fie la fel de generoși ca și seniorii când e vorba să „doneze” electoratului minciuni și promisiuni.

Nu sunt însă naivă să cred vreo clipă că ideea mea va avea succesul celei pornite din America, știut fiind cât de săritori sunt românii în a copia proastele idei pe care ni le torn în cap cu găleata cei de peste gârla Atlanticului. De aceea mă grăbesc să le mai dau o idee donatorilor care vor să se distreze în această campanie electorală.

Le propun ca la fiecare donație să-și sfâșie hainele din aceleași motive pentru care le-am propus să-și toarne câte o găleată cu cenușă în cap. Cred că asta le-ar plăcea unora mai mult și l-ar scuti pe moralistul din Cotroceni să-i dezbrace gratis pe cei care nu sunt donatori pe listele lui, rămânând doar să le toarne găleți cu zoaie în cap.

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale