Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



05.12.2018 00:10

Cum stăm la volei!


A A

CSM Târgoviște suferă cu Luka Valerijan

CSM Târgoviște suferă cu Luka Valerijan

❚ Echipa de volei a cheltuit în medie aproximativ 4.000.000 lei (40 de miliarde lei vechi) în ultimii ani. Am spus echipa, pentru că e singura din cadrul Clubului Sportiv Municipal Târgoviște ❚ Nu există grupe de junioare, din spate nu vine nimic. Sezonul trecut nu s-a câștigat nici măcar o medalie, iar acum obiectivul este locul 3, întrucât primele două poziții sunt inabordabile ❚ CSM Târgoviște a adus-o cu surle și trâmbițe, ca pe un star, pe Emilia Nikolova-Dimitrova, se aude că la recomandarea Dianei Calotă, cu care a fost colegă la Tomis Constanța. Bulgăroaica nu a jucat nici măcar o secundă pentru Târgoviște într-un meci oficial, în schimb a primit două salarii

 

COSTIN MIHAI

 


 

Dincolo de show-ul care a poleit meciul dintre CSM Târgoviște și Galatasaray Istanbul, pierdut clar în manșa tur din 16- imile CEV Cup (0-3), se impune o analiză lucidă a fenomenului voleibalistic la nivel local. A atras puternic firma adversarului, unul cu etichetă europeană, însă în cădere liberă. Echipa lui Ataman Guneyligil ocupă un rușinos loc 9 din 12 competitoare în prima ligă din Turcia, unul retrogradabil, și are în lot doar două străine, belgianca Charlotte Leys și americanca Cursty Jackson, fără o cotă impresionantă. Până și bugetul Galatei este aproximativ egal cu cel al formației târgoviștene, un milion de euro, după cum a transmis Guneyligil la conferința de presă. „Cim Bom Bom” a prins sezonul trecut Final Four-ul Euroligii de la București, însă a fost depășită fără mari emoții în semifinale de Volei Alba Blaj (3-1). Din lotul de atunci au rămas doar șase jucătoare (Cetin, Karadayi, Aydin, Kalac, Aydinlar și Kayacan), însă numai primele două erau titulare. Știința Bacău, cealaltă echipă românească prezentă în 16-imile CEV Cup, s-a impus cu 3-2 în Serbia, la Zeleznicar Lajkovac.

Salariul Dianei, cât jumătate din bugetul CS Târgoviște!

În afara noastră, un singur jurnalist a mai adresat întrebări la conferința de presă organizată după meciul cu Galata. Au fost curiozități legate de forța financiară a formației din Istanbul, iar răspunsurile au venit relaxat. Unii au părut deranjați în sală, spre exemplu Diana Calotă, care tot ridica din sprâncene și își rotea privirea prin tavan. Cu Galata a fost una dintre cele mai slabe jucătoare, lucru sesizat de cunoscători în timpul meciului, care i-au cerut lui Valerijan să o schimbe. Cu salariul ei pe un sezon (60.000 euro estimativ), incluzând aici și taxele către stat, asiguri jumătate din bugetul Clubului Sportiv Târgoviște, ca de exemplu. Suntem responsabili pe ce scriem și putem dovedi acest lucru.

Din spate nu vine nimic la volei

Echipa de volei a cheltuit în medie aproximativ 4.000.000 lei (40 de miliarde lei vechi) în ultimii ani. Am spus echipa, pentru că e singura din cadrul Clubului Sportiv Municipal Târgoviște. Nu există grupe de junioare, din spate nu vine nimic. Sezonul trecut nu s-a câștigat nici măcar o medalie, iar acum obiectivul este locul 3, întrucât primele două poziții sunt inabordabile. Poate că Luka are dreptate, bugetul să fie mai mic de 40 miliarde în acest sezon, ținând cont că au fost aduse românce mai ieftine. Dacă e mult sau puțin, vă lăsăm pe fiecare să stabiliți.

Emilia Nikolova-Dimitrova, ce „țeapă”!

După ce s-a achitat o datorie apărută dubios către italianul Stefano Micoli, un fost antrenor al echipei (11.300 euro), clubul târgoviștean și-a răscumpărat libertatea de a efectua transferuri internaționale. Și a adus-o cu surle și trâmbițe, ca pe un star, pe bulgăroaica Emilia Nikolova-Dimitrova, se aude că la recomandarea Dianei Calotă, cu care a fost colegă la Tomis Constanța. Dublă finalistă de Challenge Cup, cu Bursa, bulgăroaica nu a jucat nici măcar o secundă pentru Târgoviște într-un meci oficial, în schimb a primit două salarii. Emilia a anunțat că este însărcinată și cum nu a avut stipulată o clauză specială în contract, și-a luat banii. Bani mulți, ținând cont că a venit ca vedetă. Asta dacă a reziliat cu CSM, cum a anunțat „interimarul” Cristi Savu, întrucât apare în continuare în echipă la meciurile din campionat, conform site-ul federal. Cheltuielile salariale ale jucătoarei, taxele federale și către agenți, au costat mai mult ca sigur clubul peste 15.000 de euro în două luni, poate chiar 20.000. Transformați în lei și vedeți ce sumă a fost aruncată pe fereastră.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a
Etapă Interjudețeană de juniori la Nucet
Un dâmbovițean la Youth Council Coaches
Înfrângere dură la baschet
Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!
Sesiune de antrenamente sub egida FRF
Interliga Dâmbovița s-a jucat duminică la Bucșani
Adunare Generală la AJF Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale