Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.02.2016 23:10

O întrebare care se impune și care stă pe buzele multora


A A

CSM Târgoviște a devenit o miză politică?

CSM Târgoviște a devenit o miză politică?
Flacăra scandalului a cuprins CSM Târgoviște chiar înaintea alegerilor locale

COSTIN MIHAI


Apele se tulbură și mai puternic la Clubul Sportiv Municipal, iar reacțiile vin în lanț. Asta pentru că nemulțumirile celor din interior au atins un prag critic, care pot provoca un cutremur la nivelul clubului. A început deja să se vorbească despre o posibilă intervenție a autorităților locale, care ar pregăti schimbări importante la CSM.

Primul care a dispărut din Consiliul de Administrație al clubului este Pavel Babeu, ca reprezentant al Consiliului Local Municipal, locul său fiind luat de Andrei Păunescu. Următoarea pe listă ar fi Andra Adiohos, persoană desemnată aici de fostul primar Gabriel Boriga, iar noua alegere a lui Cristian Stan a devenit doar o chestiune de timp. Miza cea mare nu o reprezintă numele prezentate mai sus, iar sursele noastre vorbesc despre o lovitură directă la cuplul Ciprian Iugulescu – Marius Dobă. Dacă schimbarea președintelui nu se va opera probabil până la alegerile locale din iunie, directorul sportiv al echipei de baschet riscă să fie pus pe liber după terminarea campionatului, prin luna aprilie.

Adevărata țintă, primarul interimar Cristian Stan?

Oamenii cu putere decizională înaltă ar fi deranjați de tensiunile care se prelungesc exagerat la CSM Târgoviște și care îi pot afecta serios în perioada preelectorală. Tot mai mulți vorbesc despre un atac agreat de cei din club la adresa echipei de volei și a lui Gabriel Boriga, cu scopul de a lovi indirect în PSD și în primarul interimar Cristian Stan. Cum articolele dure de presă au izbucnit spontan, fix în această perioadă, se fac discuții intense pe acest subiect. Iar persoane din club, susținute puternic în ultima perioadă de executivul Primăriei Târgoviște, sunt suspectate că ar fi la rându-le implicate într-un joc politic periculos, avându-l ca țintă finală pe Cristian Stan. De fapt, aceasta ar fi adevărata miză, îndepărtarea lui Stan din primărie. Din păcate, în tot acest carusel al manipulării, ar fi implicați și tineri pasionați, dar un pic cam naivi. Și nu vorbim despre colegi de breaslă sau oameni din CSM.

Conducerea clubului a ales o tăcere suspectă!

Chiar dacă cei din club ne-au acuzat un coleg de instigare a suporterilor la un meci disputat la Brașov, coleg jignit de aceștia în mod repetat, „Jurnal de Dâmbovița” își va menține poziția de echilibru în acest război. Dovadă că am publicat tot ce au transmis cei implicați, indiferent de tabăra în care se regăsesc. Cât despre articolele care lovesc în volei, în Boriga și în CSM, iar indirect în cei care conduc primăria municipiului Târgoviște, nu-i rostul nostru să le combatem. Nu o face nici măcar conducerea clubului, atitudine care a stârnit nemulțumiri și suspiciuni inclusiv în interior. Oricât s-ar dori provocarea unui război între jurnaliști, pentru a deturna forța scandalului în această direcție, noi nu vom mușca momeala. Fiecare e liber să scrie ce dorește, iar cei nemulțumiți au suficiente replici legale. Cum am mai scris, nu-i războiul nostru, în schimb ne vom apăra dacă suntem atacați. Până la urmă, sunt niște articole de presă care nu ne privesc. Atâta doar că angajați și foști colaboratori ai clubului lasă de înțeles că persoane din interior nu ar fi străine de aceste jocuri, iar aici deja avem un subiect de abordat. Asta pentru că CSM Târgoviște este un club finanțat din foarte mulți bani publici, numai pentru începutul de an fiindu-i alocate 65,91 miliarde lei vechi.

Lipsa de reacție naște bănuieli!

Invitați joia trecută la Sport Show, pe Columna TV, Mihai Roșoiu și Dragoș Bizdrigheanu au vorbit deschis despre tensiunile din club. Primul tocmai ce s-a retras din funcția de ofițer de presă, iar celălalt este directorul sportiv al echipei de volei. Chiar dacă ei au folosit și numele unui coleg de breaslă, Mihai Roșoiu fără să-l acuze în vreun fel, noi nu o vom face. Indiferent de tensiunile din trecut, vrem să păstrăm relații decente cu toți cei din fenomen, în condițiile în care este posibil. Nu am combătut în vreun fel materialele de presă apărute în ultima vreme, ba chiar le-am preluat în multe cazuri, tocmai pentru a vă prezenta subiectul în complexitatea lui, să vă puteți forma o părere cât mai corectă. Dacă oameni cu funcții din cadrul clubului sunt implicați sau nu în această campanie mediatică, probabil că se va afla într-un final. Noi nu vom emite păreri fără argumente. Pentru final, am extras cele mai interesante declarații televizate oferite în opinia noastră de Mihai Roșoiu și Dragoș Bizdrigheanu la Sport Show, doi oameni curajoși și deranjați de lipsa de reacție a conducătorilor CSM.

Mihai Roșoiu:

● Atunci când se spun niște lucruri despre o echipă a clubului, care din punctul meu de vedere nu au fost în regulă, pe tine, Marius Dobă, ca administrator al CSM, invitat în emisiune, cred că trebuiau să te deranjeze. Nu trebuie să ataci sau să contraataci, ci să aperi, să ai o reacție. I-am spus-o și în față. În momentul în care stai ghiocel, ori că n-ai argumente, ceea ce este foarte grav, ori că nu vrei. Și asta m-a deranjat, mi s-a părut mult prea mult. L-am acuzat numai pe Marius Dobă, pentru că pe el l-am văzut la televizor, pe el l-am văzut lipsit de reacție.

● M-a deranjat că există niște diferențe la nivel declarativ. Unul arată cu degetul spre celălalt, ceea ce nu e în regulă. Fără să nu cunosc nicio cifră din buget, cred că cei de la Clubul Sportiv Municipal Târgoviște nu se pot plânge de lipsa banilor. Dacă tot ai bani la dispoziție, care ar fi motivul să te plângi și să arăți cu degetul de colo până colo? Eu înțeleg că echipa de volei n-ar trebui să mai primească acești bani, nu ar trebui să mai existe în principiu și că de când a apărut ea a slăbit baschetul. Eu zic că nu e adevărat. Niciodată echipa de volei n-a fost vinovată pentru eșecurile sau pentru problemele baschetului.

● Eu continui să cred că atacurile vin din interiorul clubului. Până nu mi se vor infirma anumite modalități prin anumite chestiuni, nu pot să cred altceva. Părerea mea este că atacurile au pornit de undeva din interior. Așa cred eu, așa simt eu. Mai apar niște lucruri care se leagă. Cred că relațiile din cadrul clubului, dintre conducători, nu sunt chiar atât de bune, altfel nu-mi explic. Deși niciunul dintre ei nu conștientizează următorul lucru, că toți au de suferit. Când echipa de volei este terfelită, tot clubul are de suferit. Dacă nu ai argumente, îți vezi de treaba ta, însă dacă le ai, apără-te. De aici m-am revoltat eu puțin. Atâta timp cât nu există o reacție din partea reprezentanților CSM, înseamnă că sunt de acord cu ceea ce se scrie și asta e situația. Păi atunci e grav.

● S-a luat o decizie la cald referitoare la crainicul echipei de baschet, deranjați de articolele pe care le-a scris. Au vrut să se dezică, după care au considerat că e o decizie luată în pripă și s-a retras acel comunicat. Mi s-au părut slabi, o dată că au făcut asta, și am văzut că Ciprian Iugulescu îmi atribuie mie o parte din vina publicării acelui comunicat. În momentul în care tu iei deciziile astea la un interval de câteva ore dai dovadă de slăbiciune. Nu ne jucăm cu chestii de genul ăsta. Indiferent că e o decizie rea sau nu, asumăți-o. Fizic, pentru că aveam acces la site-ul clubului, am pus acel comunicat. După aia mi-au zis că acel comunicat să dispară. Ok. Nu consider că am vreo vină în toată chestia asta. În ultima vreme mi-a plăcut să mă asociez cu oameni puternici, care merg înainte chiar și când fac o greșeală. Mă gândesc la repercusiunile pe care le-ar fi avut acest material sau mă gândesc că doar i-o fi arătat pisica unui ziarist, însă eu mă îndoiesc de asta. Nu știu care a fost raționamentul. Momentul ăla a picat foarte rău pentru CSM Târgoviște și i-a făcut un deserviciu de imagine.

● În momentul în care am ieșit și am spus niște lucruri, am văzut niște reacții ale unor oficiali ai CSM care sincer vă spun că m-au deranjat și totul s-a petrecut după ce am plecat de la club.

● Am încercat în calitate de jurnalist să am acces la biroul domnului Marius Dobă și al domnului Ciprian Iugulescu pentru scurte discuții, dar spre surprinderea mea nu am avut mare succes. Domnul Dobă a fost foarte ocupat, iar pe domnul Iugulescu nu l-am mai solicitat, pentru că vroiam să o iau de jos în sus ca ierarhie. Nu m-a deranjat, mai ales că omul avea treabă. Am așteptat o perioadă și mi-am dat seama că nu se poate.

Dragoș Bizdrigheanu:

● Eu nu am simțit că atacurile ar veni din interior, însă văzând că jurnalistul respectiv este în anturajul echipei de baschet, mi s-a ridicat și mie un semn de întrebare. Neavând dovezi, nu vreau să acuz nici pe domnul Iugulescu și nici pe domnul Dobă de inițierea sau de participarea la acest atac. Singurul lucru pe care l-aș vrea de la dumnealor este să fie aproape de noi și să oprim aceste atacuri de presă asupra echipei de volei, care nu are nicio vină.

● Conducerea clubului are obligația să apere toate secțiile din cadrul clubului. Din punctul meu de vedere e foarte simplu. Să se debaraseze de acest jurnalist care terfelește echipa de volei și să întrerupă orice colaborare. Dacă în anturajul echipei de volei era cineva care terfelea echipa de baschet, cei de acolo ce ar fi crezut? Această situație dă naștere unor suspiciuni sau supoziții.

● Aceste atacuri și jigniri trebuie să se oprească, pentru că ele vin de la un om care este apropiat al echipei de baschet. E realitatea pură. Pe mine mă deranjează că toate discuțiile s-au dus către echipa de volei și mă așteptam din partea conducerii clubului să facă ceva pentru a stopa aceste atacuri. Avea obligația să facă asta. Asta m-a deranjat și pe mine. Tocmai de aceea am ieșit la un moment dat și am luat eu apărarea echipei de volei, pentru că nu mi se părea corect.

● Eu sunt în cadrul CSM din 2008, de la înființarea clubului. Cel care a înființat secția de volei a fost domnul Gabriel Boriga. Dumnealui m-a contactat și mi-a spus că vrea să facă în cadrul clubului secție de volei, de care să mă ocup eu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Victorie importantă în finala mică
Să vină finalul!
Ziduri egalează pe Titu
Înfrângere la București
Bucșani s-a oprit în Etapa Regională la Cupa Satelor
Fără victorie sau gol marcat
Sezon ratat
Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale