Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.12.2015 00:08

Duelul a început deja


A A

CSM - Sepsi: derby-ul orgoliilor și al suporterilor

CSM - Sepsi: derby-ul orgoliilor și al suporterilor
Suporterii de la Sf. Gheorghe au șanse mici să vadă pe viu duelul de mâine, cu CSM. La ultimul meci jucat de Sepsi la Târgoviște, au arborat însemnele Ținutului Secuiesc

❚ În ultimii ani, meciul dintre cele două echipe tinde să fi depășit, cel puțin în intensitatea cu care fanii trăiesc partidele, clasicul CSM-ICIM. Rivalitatea dintre Municipal și Sepsi își are originile în duelurile dintre suporteri ❚ Ca un făcut, cele două echipe sunt din nou adversare, la fel ca anul trecut, într-o fază incipientă a competiției KO ❚ Pentru început, oficialii Municipalului au hotărât ca intrarea la meciul de miercuri să se facă pe bază de invitație. Cum poate fi procurată invitația? „Pe bază de buletin vor primi o invitație”, a explicat Marius Dobă, team-managerul CSM-ului ❚ „Ne-am gândit la această măsură pentru a evita orice alt incident. Trebuie să vedem cine intră și cine iese din sală”, a mai spus Marius Dobă ❚ „Vom face comunicarea oficială. Regulamentul spune că putem să facem acest lucru cu maximum 48 de ore înainte de începerea meciului”, a transmis Istvan Rusz, managerul celor de la Sepsi Sf. Gheorghe ❚ „Să-mi arate ei mie unde scrie asta în regulament și le arăt și eu lor unde scrie ce spun. Dacă au citit regulamentul de acum cinci ani, e problema lor”, a fost replica acidă a lui Marius Dobă ❚ „Suntem undeva pe la 50 de persoane care ne vor însoți. Pentru noi, mereu este un dezavantaj dacă nu avem suporterii. Noi avem doar acel suporter care are interdicție. În rest, nu au niciun drept să nu ne ofere acel 10% care este scris în regulamentul oficial”, a încheiat Istvan Rusz

MĂDĂLIN RĂDUCU

 


 

CSM Târgoviște – Sepsi Sf. Gheorghe a început de foarte mult timp să atrată atenția baschetului feminin românesc. În ultimii ani, meciul dintre cele două echipe tinde să fi depășit, cel puțin în intensitatea cu care fanii trăiesc partidele, clasicul CSM-ICIM. Rivalitatea dintre Municipal și Sepsi își are originile în duelurile dintre suporteri, mereu lângă trupele favorite. De foarte multe ori, disputa de la distanță a depășit limitele sportive și chiar s-a întrecut măsura. Cel mai bun exemplu vine din 17 octombrie, din etapa a 4-a a Ligii Naționale, când un suporter din Sf. Gheorghe l-a alergat pe crainicul sălii din Târgoviște. De aici, a urmat un scandal de proporții.

Ironia sorții

Tot de aici se pleacă și în disputa de miercuri, dintre CSM și Sepsi. De această dată, meciul contează pentru sferturile de finală ale Cupei României. În această fază, s-au calificat opt formații, iar tragerea la sorți a fost efectuată fără cap de serie. Ca un făcut, cele două echipe sunt din nou adversare, la fel ca anul trecut, într-o fază incipientă a competiției KO. Atunci, câștig de cauză a avut Sepsi. Meciul din turul sezonului regulat de la Târgoviște a lăsat urme adânci, cel puțin în orgoliul suporterilor. Ce va fi acum? Este întrebarea pe care și-o pune orice iubitor al sportului și la care am încercat să găsim răspuns.

Intrare pe bază de invitație, invitație pe bază de buletin

Pentru început, oficialii Municipalului au hotărât ca intrarea la meciul de miercuri să se facă pe bază de invitație. Cum poate fi procurată invitația? „Pe bază de buletin vor primi o invitație”, a explicat Marius Dobă, team-managerul CSM-ului. Poate părea surprinzător, însă Dobă și-a schimbat de mult atitudinea în ceea ce privește deschiderea, așa că a oferit mai multe detalii. „Dacă sunt un grup mai mare de persoane, vor trebui să facă un tabel, să vedem clar cine, de unde vbine. Să avem o monitorizare completă. Ne-am gândit la această măsură pentru a evita orice alt incident. Trebuie să vedem cine intră și cine iese din sală”, a mai spus Marius Dobă. În replică, managerul celor de la Sepsi, Istvan Rusz, a transmis că echipa condusă de el se va conforma: „Vom face comunicarea oficială. Regulamentul spune că putem să facem acest lucru cu maximum 48 de ore înainte de începerea meciului. Dacă va fi așa, ne vom adresa și federației și să cerem conform regulamentului cele zece procente din totalul locurilor în sală, cât revine echipei vizitatoare. Voi trimite această înștiințare și către FRB, către Horia Păun, să vedem care va fi răspunsul”.

Care este regulamentul bun?

Teoretic, suporterii lui Sepsi ar putea să intre, însă Dobă vine cu un contraargument: „Să-mi arate ei mie unde scrie asta în regulament și le arăt și eu lor unde scrie ce spun. Dacă au citit regulamentul de acum cinci ani, e problema lor. Eu le arăt unde scrie că solicitarea se face cu minimum zece zile înainte de începerea meciului. Data trecută, am zis să fiu fair-play, să fiu băiat de treabă și nu am ținut cont de hârtii. Uitați-vă ce a ieșit. Acum nu mai merge așa, aplicăm regulamentul la sânge”. „Dacă ei găsesc un regulament valabil, este posibil să intre. E strict problema lor. În ziua meciului vom avea o ședință cu firma de securitate pentru a pune totul la punct”, a completat Marius Dobă.

Istvan Rusz solicită 10% din Sala Sporturilor

De partea cealaltă, Istvan Rusz a rămas surprins când a auzit ce li se pregătește la Târgoviște. „Nu știm absolut nimic. Duminică, după meciul cu Alexandria, a fost data limită pentru înscrierea în deplasare. Sunt undeva pe la 50 de persoane care ne vor însoți. Pentru noi, mereu este un dezavantaj dacă nu avem suporterii. Noi suntem o familie cu suporterii. Avem ședințe cu ei, ne întâlnim mereu”, ne-a declarat managerul din Sf. Gheorghe. Rusz a transmis că așteaptă ca oficialii târgovișteni să nu mai întâmpine probleme cu organizarea: „Ei trebuie să rezolve lucrul acesta prin intermediul Poliției Locale ori al unei firme de securitate care să stea să facă percheziție corporală, să nu introducă niciun suporter obiecte interzise. Am încercat să le spun, să nu se mai întâmple ca data trecută. Sper să nu fim incitați și să nu avem probleme de acest gen, dar asta nu se știe niciodată”.

Cartea pe care oficialii CSM-ului o joacă poate fi cu două tăișuri. Dacă nu va ieși bine, nu se știe ce se va întâmpla la Sf. Gheorghe. „Eu, sincer, nici nu m-am gândit. Nu știu ce vom face dacă se întâmplă. Eu sper să nu fie probleme, pentru că nu au dreptul să facă asemenea gesturi. Noi avem doar acel suporter care are interdicție. În rest, nu au niciun drept să nu ne ofere acel 10% care este scris în regulamentul oficial”, a încheiat Istvan Rusz.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pas important spre semifinale
Ce provocare și-a ales Boriga!
Cezar Papoe câștigă Turneul ITF J60 din Antalya
CSȘ Târgoviște, implicat în multe competiții
Ne-a părăsit Nicolae Guțoiu
Înfrângere pe terenul liderului
Play-off-ul, interzis pentru echipele dâmbovițene
Victorie cu mari emoții
Decizii dure la Comisia de Disciplină și Etică
Titu pierde la Urziceanca


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale