Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.04.2015 00:09

Incredibil, dar adevărat!


A A

CSM poate pierde titlul de campioană

CSM poate pierde titlul de campioană
Deși a fost a doua cea mai bună marcatoare a CSM-ului în decisivul de la Sf. Gheorghe, Porchia Green ar putea îngropa baschetul la Târgovișe

❚ Oficialii din Sf. Gheorghe au depus imediat după jocul decisiv din finală o contestație la comisarul FR Baschet, Svetlana Drăgușin, prin care reclamau dreptul de joc al jucătoarei de origine americană, Porchia Green

M. R., C. M.

 


 

Nici nu a câștigat bine titlul în România, că CSM Târgoviște îl poate pierde. Chiar dacă a muncit enorm în finala cu Sepsi, clubul din Covasna ar putea avea câștig de cauză la Federația Română de Baschet. Concret, oficialii din Sf. Gheorghe au depus imediat după jocul decisiv din finală o contestație la comisarul FR Baschet, Svetlana Drăgușin, prin care reclamau dreptul de joc al jucătoarei de origine americană, Porchia Green. De aici încolo, situația devine extrem de interesantă.

Green a fost contestată

Pe scurt, CSM Târgoviște are interdicție de a realiza transferuri internaționale de pe data de 17.04.2014, adică din aprilie anul trecut. Motivul este cât se poate de simplu, fiind prezentat în trecut pe larg de ziarul nostru: datoria clubului dâmbovițean față de antrenorul grec George Dikeoulakos, în cuantum de 104.000 euro. Cum banii nu au fost plătiți, decizia a fost publicată imediat pe site-ul oficial al FIBA (Federația Internațională de Baschet) și pusă în aplicare la fel de repede. Astfel, Porchia Green devine un subiect „fierbinte”. După finalul sezonului 2013/14, când CSM-ul câștiga titlul în dauna marii rivale din Arad, americanca a plecat de la Târgoviște, transferându-se în Mexic, la echipa Aguilas Tabasco, alături de care a și câștigat campionatul acolo. Apoi, la începutul sezonului 2014/15, recent încheiat, CSM a legitimat-o din nou pe Green. Tocmai acest lucru este contestat de oficialii lui Sepsi.

„Avem 110 la sută dreptate”

Istvan Rusz, managerul general al celor din Sf. Gheorghe, a acceptat să comenteze situația creată, venind cu amănunte incredibile.

„Contestația era pregătită încă din septembrie, dar nu am vrut să o depunem. Am preferat să o lăsăm după decisivul din finală, pentru că atunci doare și mai mult. În principiu, situația e clară în privința noastră. După ce am vorbit cu cei de la FIBA, mai precis cu secretarul general al forului, avem 110 la sută dreptate. Articolul 3-300 din BAT spune că din România, echipa Târgoviște are interdicție la transferul jucătoarelor internaționale”, și-a început pledoaria Rusz.

Covăsneanul a explicat și modalitatea de legitimare a jucătoarelor în țara noastră:

„În România, o jucătoare poate evolua numai pe baza cărții verzi. Asta înseamnă că Târgoviștea avea dreptul să legitimeze o jucătoare care avea cartea verde în acea perioadă în România. Ei au făcut o mișcare greșită când au dat cartea verde jucătoarei pentru a merge în Mexic. Așa, nu ar mai fi avut dreptul de a juca la CSM”.

„Nu există niciun risc să pierdem titlul”

În această speță, va fi extrem de interesant de urmărit apărarea pe care o va pregăti proaspăta campioană, care ar putea rămâne fără ultimul titlu, cucerit pe teren chiar în Covasna. Mihai Roșoiu, ofițerul de presă al clubului, a făcut un scurt comentariu:

„Nu există niciun risc să pierdem titlul. FIBA și FRB i-au dat drept de joc Porchiei Green la începutul sezonului. Nu putea juca fără acest drept de joc și nu putea fi legitimată. Nu avea cum. Chiar credeți că dacă era pericol nu făceau și alții contestații? Legitimările în campionatul de baschet se fac la FRB”.

Cum vede președintele Horia Păun cazul

În tot acest caz, am obținut și o opinie din partea forului organizator, adică de la Federația Română de Bashet. Președintele Horia Păun, târgoviștean la origine, a confirmat contestația lui Sepsi.

„Există o contestație făcută după meci. Au depus-o la comisarul partidei și urmează să dăm un răspuns. Secretarul general se ocupă de acest gen de contestații. Zilele viitoare vom analiza cazul și vom înainta și un răspuns”, ne-a declarat Horia Păun, care a completat: „Nu aș putea să spun că există șanse. Federația judecă după regulamentele FIBA și FIBA Europe. Nu cred că am fi putut să facem ceva ce putea fi imposibil. Interdicția transferurilor dictate de FIBA împotriva CSM face referire la transferuri. Singurele jucătoare care aveau drept de joc pentru CSM erau cele care deja erau legitimate în momentul dictării sancțiunii de către FIBA. Iar Porchia Green era legitimată la CSM atunci. Să vă dau un exemplu concret, ca și cazul Andreei Orosz. Ea este venită de la Satu Mare la Târgoviște, dar la momentul respectiv evolua în România. Cei de la Sepsi pot să spună orice”, a încheiat Păun.

Se va crea un precedent?

Riscul ca CSM Târgoviște să piardă titlul la „masa verde” există, din moment ce Sepsi a depus deja contestație la FR Baschet. Președintele clubului târgoviștean, Ciprian Iugulescu, nu a părut deloc afectat de acest aspect, tratând cu o oarecare indiferență și ironie subiectul.

„Deocamdată, trofeul și medaliile sunt la noi. Pentru mine este un caz închis înainte de a se deschide”, a fost comentariul scurt pe care l-am prins de la Ciprian Iugulescu, președintele CSM Târgoviște.

Nu de aceeași părere a fost și Cristian Stan, primarul Târgoviștei. Edilul s-a arătat îngrijorat de faptul că Municipal ar putea fi „deposedată” de trofeu:

„Nici nu vreau să mă gândesc că CSM ar putea pierde titlul. Doamne ferește să se întâmple așa ceva. Sepsi se folosește de toate căile pe care le are la dispoziție și este normal să facă asta. Ar fi o premieră ca la baschet să se câștige un titlu de o asemenea manieră. Ar fi păcat ca Târgoviște să fie primul caz de acest gen”.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Rusz István la 21.04.2015 08:54

Un mic amanunt trece vederea dlui. Presedinte. Si anume: Andrea Orosz avea licenta si dreptul de joc in Romania. Nu necesita carte verde ci numai dezlegare de la Satu Mare!!! Iar Porchia Green avea cartea verde ín afara tarii!!!


Trimis de Rusz István la 21.04.2015 08:43

Un mic amanunt trece vederea dlui. Presedinte. Si anume: Andrea Orosz avea licenta si dreptul de joc in Romania. Nu necesita carte verde ci numai dezlegare de la Satu Mare!!!


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a
Etapă Interjudețeană de juniori la Nucet
Un dâmbovițean la Youth Council Coaches
Înfrângere dură la baschet
Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!
Sesiune de antrenamente sub egida FRF
Interliga Dâmbovița s-a jucat duminică la Bucșani
Adunare Generală la AJF Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale