Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.04.2015 00:10

Clubul lui Iugulescu se îngroapă în datorii


A A

CSM, obligată să plătească 30.000 de euro lui Matic

CSM, obligată să plătească 30.000 de euro lui Matic
30.000 de euro va trebui trimiși în contul baschetbalistei Ivanka Matic

❚ „Jucătoarea sârbă Ivanka Matic a depus o plângere împotriva clubului pentru salarii restante și dobânzi, susținând că CSM Târgoviște i-a reziliat Primul Contract prematur, înainte de al doilea sezon (și ultimul) fără motive întemeiate și că al doilea contract oferit de club a fost un fals”, se arată în sumarul deciziei publicat pe site-ul oficial al FIBA ❚ În primul sezon (2012/13), sârboaica urma să încaseze nu mai puțin de 105.000 euro. Apoi, începând cu al doilea an, Matic ar fi trebuit să câștige de la Municipal 115.000 de euro

MĂDĂLIN RĂDUCU, COSTIN MIHAI

 


 

Situație explozivă la CSM Târgoviște! Echipa prezidată de Ciprian Iugulescu nu se poate bucura de titlul câștigat, pentru că imediat au apărut problemele, care mai de care mai importante. Mai întâi, antrenorul Dan Fleșeriu a plecat de la Târgoviște, cu destinația Atlassib Sibiu. Apoi, a urmat contestația depusă de Sepsi Sf. Gheorghe după decisivul din finală, prin care este contestat dreptul de joc al jucătoarei Porchia Green, iar dacă va avea câștig de cauză la forul organizator, atunci clubul din Covasna își va trece în palmares și titlul, în dauna dâmbovițenilor. Ultima lovitură pare să fie și cea mai grea.

Cifre fabuloase pentru baschetul românesc

Dacă până acum era vorba de „fantoma Dikeoulakos”, spectrul se poate lărgi și putem spune că participarea în Euroligă mai mult a dăunat decât să fi adus vreun beneficiu concret. Pe 10 aprilie, pe site-ul oficial al FIBA (Federația Internațională de Baschet), a fost publicat un document incredibil! Acesta atestă faptul că CSM Târgoviște este obligată să îi plătească baschetbalistei Ivanka Matic restanțe salariale în valoare de 30.000 de euro!

Și asta nu e tot, fiindcă suma urmează să fie majorată cu dobândă de 5%, începând cu 9 septembrie 2013. De asemenea, clubul târgoviștean este nevoit să mai achite încă 3.250 de euro, însemnând cheltuieli de judecată. Decizia 0468/13 a fost dictată de Tribunalul Arbitral de Baschet (BAT). În această speță, Municipalul nu a mai fost apărat de avocatul turc Oktay Huduti, ca în cazul Dikeoulakos, ci de un român, mai precis de Adrian Fetcu din Iași.

Decizia, pe scurt

Decizia Tribunalului Arbitral de Baschet (BAT) a venit încă de pe 4 februarie 2015, iar cazul a fost judecat de Stephan Netzle. Speța este prezentată sumar pe site-ul oficial al FIBA: „Jucătoarea sârbă Ivanka Matic a depus o plângere împotriva CSM Târgoviște pentru salarii restante și dobânzi, susținând că i-a fost reziliat de club Primul Contract înainte de al doilea sezon (și ultimul) fără motive întemeiate și că al doilea contract oferit de club a fost un fals. Clubul a susținut că jucătorul a semnat un al doilea contract care îl înlocuiește pe primul, care nu a inclus al doilea sezon. Judecătorul a admis în parte cererea”.

Cât costă o jucătoare de Euroligă? 105.000 euro/an

Astfel, aflăm faptul că Matic a avut o înțelegere cu CSM Târgoviște valabilă pe două sezoane. Salariul? Fabulos pentru România! În primul sezon (2012/13), sârboaica urma să încaseze nu mai puțin de 105.000 euro. Apoi, începând cu al doilea an, Matic ar fi trebuit să câștige de la Municipal 115.000 de euro. Ce înseamnă asta defalcat: 13.500 de euro până pe 5 septembrie 2012 (adică luna august) și tot atâta în septembrie, octombrie și noiembrie. În perioada decembrie-aprilie, Matic a primit câte 11.000 de euro lunar, iar în mai (până pe 15, adică jumătate de lună, fiindcă atunci s-a terminat sezonul) 6.000 de euro.

„Încă patru jucătoare au depuse memorii”

Mai mult decât atât, această informație a avut ecou chiar și în Covasna, mai precis la Sf. Gheorghe, principala contracandidată a CSM-ului la titlu în sezonul recent încheiat. Istvan Rusz, managerul celor de la Sepsi, a venit cu încă un detaliu cutremurător:

„Ivanka Matic a câștigat împotriva CSM-ului, chiar în februarie anul acesta. Putea să depună oricine contestație. Din câte știu, mai sunt încă patru jucătoare care au depuse memorii. Din câte știu, una dintre ele ar mai fi Milka Bjelica”.

Astfel, pe lângă Matic, încă patru baschetbaliste care au jucat la Municipal în sezonul 2012/13 ar urma să primească o decizie în cazuri asemănătoare, astfel că nu ar fi deloc exclus să mai prezentăm astfel de informații. În acest context, interesant ar fi de parcurs echipa CSM-ului din stagiunea indicată, când echipa evolua în Euroligă. Claudia Pop, Jori Davis, Maja Miljkovic, Ivanka Matic, Kseniia Tikhonenko, Jiliian Robbins, Andreea Huțanu, Romina Filip, Matee Ajavon, Gabriela Mărginean, Ancuța Stoenescu sunt jucătoarele care au evoluat pentru Târgoviște în 2012/13, dar pe lângă ele, în toamnă, au mai jucat și Elina Babkina, Milka Bjelica, Natalie Novosel sau Flori Diaconu.

Cum comentează Cristi Stan

Primarul Târgoviștei, principalul ordonator de credite, Cristi Stan, a acceptat să comenteze subiectul. Acesta cunoaște actualul nivel salarial de la CSM Târgoviște, însă a rămas surprins când a aflat sumele pe care clubul finanțat de instituția sa ar fi trebuit să i le plătească lui Matic.

„Un salariu mare pe care Matic l-a avut la Târgoviște. Nu am cunoscut detaliile legate de acest caz. Știu nivelul salarial de la club, dar încă aștept să se termine și finala la volei, pentru a avea în față o analiză serioasă privind partea financiară a clubului. La club mai sunt salarii mari, dar nu de acest nivel”, ne-a transmis Cristi Stan.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a
Etapă Interjudețeană de juniori la Nucet
Un dâmbovițean la Youth Council Coaches
Înfrângere dură la baschet
Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!
Sesiune de antrenamente sub egida FRF
Interliga Dâmbovița s-a jucat duminică la Bucșani
Adunare Generală la AJF Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale