Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.08.2014 00:12

Justiție


A A

CSM îi solicită procurorului general să verifice patru dosare ale lui Bercea Mondial

CSM îi solicită procurorului general să verifice patru dosare ale lui Bercea Mondial

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) îi solicită procurorului general al României să verifice patru dosare ale lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, în care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, existând posibilitatea „să se fi greșit”, a declarat ieri vicepreședintele CSM, Gheorghe Muscalu.

„S-a solicitat procurorului general ca, în raport de competențele pe care le are (....), să verifice câteva cauze (...) unde am apreciat că există posibilitatea ca într-un fel sau altul să se fi greșit sau într-un fel sau altul să se fi încălcat anumite norme de procedură de către procurorii care au dispus soluțiile respective. Este vorba evident de soluții de neîncepere a urmării penale (NUP)”, a afirmat procurorul Muscalu.

Astfel, ar putea fi redeschise patru dosare, care vizează soluții din 2008, 2010 și 2011. Unul dintre acestea provine de la Biroul Teritorial Olt al DIICOT iar celelalte, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Gheorghe Muscalu a arătat că pentru dosarul de la Biroul Teritorial Olt al DIICOT, constituit în urma unei sesizări a Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB), soluția dată de procuror a fost NUP cu motivația că într-un alt dosar, al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, făcut tot la sesizarea ONPCSB, s-a dat tot NUP.

 

 

Muscalu a explicat că sunt asemănări între cauze, dar firmele implicate sunt diferite. O altă cauză referitoare la Bercea Mondial vizează infracțiunea de corupție, a mai arătat Muscalu, în legătură cu modul în care a obținut permisul de conducere în anii ’90, în condițiile în care nu știe să scrie și să citească.

Conform vicepreședintelui CSM, raportul Inspecției Judiciare cu privire la dosarele penale pe numele lui Bercea Mondial scoate în evidență faptul că în cea mai mare parte procurorii au respectat normele de procedură și că aceste cauze au fost soluționate într-o perioadă de până la un an de la sesizarea lor.

Gheorghe Muscalu a subliniat că nu a fost vorba de 100 de dosare, așa cum s-a vehiculat în spațiul public, și că probabil această cifră viza dosarele în care era implicată toată familia lui Bercea Mondial.

 

AGERPRES și Jurnal de Dâmbovița



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Meci crucial pentru Chindia
A murit actrița Georgeta Luchian Tudor, soția rapsodului Tudor Gheorghe
Guvern: Rezultatul testului făcut de Premierul Orban pentru COVID-19, negativ; va rămâne în carantină până joi
Tăriceanu: Măsura decretării stării de urgență trebuia luată cu ceva timp în urmă
Cabinetul Orban a depus jurământul de învestitură în funcții
Poate Moldovan să salveze Chindia?
Moțiunea de cenzură ‘’Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces și fără cozi la vot’’ a fost respinsă, marți, de Parlament. Au fost înregistrate 200 de voturi favorabile, 7 împotrivă și 3 abțineri, fiind ne
Premierul a transmis președintelui propunerile de numire a noilor miniștri
Cuc, la semnarea a trei contracte de infrastructură: Domnilor constructori, nu vă mai bateți joc de subcontractorii români
UE sprijină sectorul de tipărire și publicare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale