Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



06.10.2015 00:07

Cum a văzut un jurnalist din Baia Mare meciul Chindiei


A A

Cronică din Maramureș

Cronică din Maramureș
După o primă repriză modestă, Chindia a renăscut după pauză și a plecat neînvinsă de pe terenul liderului FCM Baia Mare

❚ „Dincolo de acest rezultat – echitabil pe undeva – întâlnirea se poate caracteriza prin împărțirea în mod egal a evoluțiilor jucătorilor, adică FCM Baia Mare s-a bucurat după prima parte a jocului, iar Chindia la final”

COSTIN MIHAI


Între jurnaliștii sportivi s-a creat o legătură frumoasă, dar și o colaborare puternică, ajutându-se reciproc cu informații. Cum în unele cazuri nu pot însoți echipele locale în deplasările foarte lungi, apelează la colegii din orașele unde se dispută meciul. Și noi am transmis multe cronici către instituții de presă din alte județe, iar acum a venit momentul să apelăm la un jurnalist din Maramureș.

Colegul nostru, care scrie pentru un ziar din Baia Mare, ne-a trimis un text special de la meciul disputat sâmbăta trecută de Chindia în „Dealul Florilor”, având totuși rugămintea să nu-i publicăm numele. Am ales să vă prezentăm o cronică de meci văzută cu alți ochi decât ai noștri, care simpatizăm evident cu echipa urbei, Chindia Târgoviște. Ce urmează este textul transmis de la Baia Mare.

„Defensiva din Târgoviște, destul de visătoare pe durata primului mitan”

Delegația târgovișteană - plecată către „Țara de sus” încă de joi – după o primă repriză mai mult decât apatică, lăsa impresia că va fi o victimă sigură în fața unui lider dezlănțuit... Cu toate acestea, prima ocazie a meciului o are târgovișteanul Popa, min. 9, care din șase metri bâlbâie un șut când poarta era chiar goală! După această rarisimă ocazie, putem spune că la cârma întâlnirii s-a instalat formația gazdă, care a fost mult peste vizitatori la toate capitolele. În min. 14, la o fază care nu prea arăta a primejdie la poarta oaspeților, centralul Vladimir Nagy „vede” un henț în buchetul de jucători dâmbovițeni, undeva – lateral, la marginea lui „16 m”, motiv pentru care acordă lovitură de pedeapsă, din care Păcurar deschide scorul.

După acest gol, jocul a curs mai mult în favoarea maramureșenilor, care au controlat ostilitățile în permanență. Trupa din Târgoviște, până la finalul primei reprize, a mai ajuns doar de două ori la poarta lui Ormenișan. În minutul 40, liderul seriei se desprinde marcând la un atac purtat de Balaure care, după ce îl „face” pe Pătru, către linia de fund în careul mare, centrează între fundașii târgovișteni și Meilă (care nu intervine) – undeva la 3 metri de poartă -, mingea trecând prin fața portarului și ajungând la colțul lung, unde Arnăutu îndeplinește o simplă formalitate pentru 2-0! Faza acestui gol s-ar putea pune pe seama unei greșeli în lanț a defensivei din Târgoviște, destul de visătoare, așa cum spuneam, pe durata primului mitan.

„Curioasă și neașteptată schimbare de atitudine a oaspeților”

La reluare, cei aproape o mie de spectatori prezenți în „Dealul Florilor”, pe Stadionul „Viorel Mateianu”, aveau să asiste la o curioasă și neașteptată schimbare de atitudine a oaspeților. Contrar desfășurării jocului din prima parte a întâlnirii, târgoviștenii au revenit de la cabine mult mai motivați și mai dinamici, acest mod surprinzându-i destul de puternic pe băimăreni, care nu au mai fost la fel de proaspeți ca-n prima repriză. Astfel, la șapte minute de la reluare, Cherchez, după o pătrundere frontală, îl învinge pe Ormenișan din 14 m cu un șut plasat pentru 2-1. Speranțe și deziluzii în tribune, dar și în teren. Jucătorii din Baia Mare nu mai se regăsesc cum o făceau odinioară, greșesc destul de mult la mijlocul terenului, în vreme ce oaspeții au mai mult curaj și le iese cam tot, periclitând adeseori poarta gzedelor.

Până la urmă, această presiune manifestată de târgovișteni se și materializează, astfel că în min. 76, Nenință, cu o lovitură de cap, îi pune în mare dificultate pe fotbali știi locali: 2-2! Cele 15 minute rămase până la finalul partidei au fost de foc pentru ambele tabere, numai că în ciuda efortului disperat al celor două combatante scorul a rămas neschimbat. Dincolo de acest rezultat – echitabil pe undeva – întâlnirea se poate caracteriza prin împărțirea în mod egal a evoluțiilor jucătorilor, adică FCM Baia Mare s-a bucurat după prima parte a jocului, iar Chindia la final.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Victorie importantă în finala mică
Să vină finalul!
Ziduri egalează pe Titu
Înfrângere la București
Bucșani s-a oprit în Etapa Regională la Cupa Satelor
Fără victorie sau gol marcat
Sezon ratat
Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale