Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



11.10.2017 00:25

Semnal chiar de la președintele Consiliului Județean Dâmbovița


A A

Criza salariilor, în mai multe primării

Criza salariilor,  în mai multe primării

* Aceste probleme au fost generate și de mărirea salariilor, care nu au respectat nicio logică, dar și că nu s-a primit niciun leu de la rectificarea bugetară, la care se așteptau primarii * O situație de la Direcția Județeană de Finanțe arată că cel puțin 20 de unități administrativ teritoriale nu au asigurată finanțarea pentru plata salariilor până la sfârșitul anului

VIOLETA STANCIU


Aproximativ 20 de unități administrativ teritoriale din județul Dâmbovița nu au asigurată finanțarea pentru plata salariilor până la sfârșitul anului 2017! În opinia președintelui CJD, Alexandru Oprea, această stare de fapt a fost determinată de două cauze principale. Prima constă în faptul că administrațiile publice locale nu au primit nici un leu la rectificare, iar a doua a fost generată de majorările salariale operate de unii edili iresponsabili care nu au ținut cont de anvelopa salarială pe care au avut-o la dispoziție.

„Sunt, din ceea ce cunosc eu, anumite probleme cu asigurarea bugetului unor unități administrativ teritoriale, dar așa cum am discutat și cu unii dintre primari... nu ne-a fost acordat nici un leu pentru ceea ce înseamnă echilibrarea bugetului, astfel încât, la ora actuală, nu putem vorbi de un sprijin din partea CJD pentru aceste UAT –uri. Eu am militat pentru un anumit echilibru și o anumită prudență în alcătuirea acestor bugete. Pot să vă spun că m-a sunat primarul de la Vulcana Pandele care mi-a spus că nu mai are bani pentru plata celor de la Centrul Cultural, dar mai multe primării se confruntă cu această problemă. Am o situație de la Direcția Județeană de Finanțe și sunt cel puțin 20 de unități administrativ teritoriale care nu au asigurată finanțarea pentru plata salariilor până la sfârșitul anului. Aceste situații sunt generate și de faptul că nu au primit nici un leu la rectificare... și în vechile obiceiuri cu care au tot fost învățați, ani la rândul, au sperat că vin rectificări și își mai completează... din sume. Eu am militat, de la începutul anului, să avem prudență în alcătuirea bugetului”, a declarat președintele CJD, Alexandru Oprea.

„Noi nu avem bani nici pentru 20%, pe medie, nu mai vorbim de 75%”

De asemenea, șeful județului recunoaște că unele probleme au fost generate și de majorările salariale făcute practic ilegal, pentru că edilii și onor consilierii locali din primări, care au votat la foc automat, nu au respectat anvelopa salarială. Toate acestea de dragul unor salarii mari, dar nesustenabile pe termen lung... „Unele pleacă, într-adevăr, și de la majorările salariale care nu au respectat nici o logică și nici o încadrare în anvelopa salarială pe care au avut-o la dispoziție mergând pe principiul – lasă, că merge și așa -. Dar uite... că nu merge. Eu, în toate întâlnrile pe care le-am avut cu primari, le-am recomandat să aibă creșteri de salarii prudente, ceea ce am făcut și la CJD. Dacă m-aș fi luat după sindicatul din CJD... care m-a dat în judecată pentru că nu am mărit salariile în ianuarie cu 75%.... Le-am spus – fraților, noi nu avem bani nici pentru 20%, pe medie, nu mai vorbim de 75% - Asta ca să fim foarte corecți”, a mai puncat Alexandru Oprea.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Parteneriat solid între CJD și Asociația Comunelor din România
Inaugurare parcare și intrare nouă pentru Parcul Chindia
Din dragoste pentru Basarabia
Restaurarea Școlii de Cavalerie în vederea consolidării identității culturale
Drum inaugurat la Raciu
Festivități de Ziua Poliției Române
Conferință pe tema pericolului drogurilor
Mincinoșii lui Putin (II)
Amenzi uriașe pentru delicte de mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale