Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro22.06.2022 00:19

În continuare…


A A

Criză de medici la Ambulanța Dâmbovița

Criză de medici la Ambulanța Dâmbovița

*„Mulți medici fug de teama volumului mare de muncă, dar și al programului dificil, care este de 12 cu 24 de ore”, a transmis managerul SAJ Dâmbovița, Mihail Gheorghe

 

Lipsa medicilor le dă bătăi de cap conducătorilor Spitalului Județean din Târgoviște, mai ales la secția de Urgențe, de care medicii se feresc cel mai mult. Problema a devenit una națională, iar managerul de la Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Dâmbovița, Mihail Gheorghe, crede că mulți medici fug de teama volumului mare de muncă, dar și al programului dificil, care este de 12 cu 24 de ore. Mai mult decât atât, staff-ul administrativ al Serviciului Județean de Ambulanță se teme pentru viitor, deoarece unii medici se apropie de vârsta pensionării și din spate nu vine nimic.

„Cu medicii stăm rău…în continuare. Avem două posturi vacante. Totodată, un medic se va pensiona curând pentru că are vârsta și problema noastră va fi și mai mare în ceea ce privește medicii. Avem în acest moment opt medici și facem tot posibilul să asigurăm doi pe tură, ceea ce nu este suficient. Fug pur și simplu de sistemul de urgențe medicii, peste tot, probabil din cauza volumului de muncă și al programului -  12 cu 24 de ore – ceea ce nu este ușor, dar poți face față la așa ceva. Acum se apropie și perioada concediilor, vom rămâne de multe ori cu un medic pe tură”, a transmis managerul SAJ Dâmbovița, Mihail Gheorghe.

Patru posturi vacante la SAJ Dâmbovița

Recent, au fost publicate pentru concurs patru posturi în cadrul SAJ Dâmbovița. Două sunt pentru asistenți medicali, unul de ambulanțier, iar altul de economist. Acestea vor fi ultimele angajări din anul în curs, deoarece, de la 1 iulie 2022, până la 31 decembrie 2022, angajările în mediul bugetar vor fi înghețate. Managerul unității medicale, Mihail Gheorghe, spune că singurul deficit este cel al numărului de medici, în rest, SAJ Dâmbovița are un personal suficient de mare încât să facă față solicitărilor.

„Noi avem 258 de posturi, dintre care patru vor rămâne neocupate. Ne-au rămas acele 22 de posturi care au fost introduse în perioada pandemiei. A fost organizat un examen pentru angajați, au luat toți nota minimă pentru promovare, respectiv 6. Mai avem în derulare două posturi pentru asistenți medicali și unul pentru ambulanțier. De asemenea, a mai fost scos la concurs un post de economist la serviciul de contabilitate. Deci avem în total patru posturi aflate în derulare. De la 1 iulie vor fi  suspendate angajările la stat, până la sfârșitul anului, dar dacă posturile respective au fost publicate înainte de 1 iulie, atunci procedurile vor fi duse la bun sfârșit. Ținând cont că ne-au rămas cele 22 de posturi din perioada stării de alertă, putem spune că ne-am echilibrat personalul, este o gură de oxigen pentru noi” , a mai completat managerul SAJ Dâmbovița, Mihail Gheorghe.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Măsuri contra caniculei
Programul de lucru al Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte va fi prelungit
Terenurile agricole, valorificate la maxim
Școala din Moroeni Glod a primit sprijin din partea Bisericii
Numărul urgențelor la UPU este în creștere
Numărul urgențelor la UPU este în creștere
Schimb de experiență româno-americană la Jandarmeria Dâmbovița
Se lucrează la extinderea primăriei
Liderul SNPPC Dâmbovița cere ca polițiștii să testeze noua uniformă
Polițiștii de la prevenire, alături de vizitatorii de la Curtea Domnească


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Războiul lui Putin, la scara necuprinsă a Universului

Găuri negre (blackhole) și stele neutronice sunt în ciocnire între ele și, apoi, fuzionează; un obiect cosmic misterios dintr-o galaxie pitică, aflată la 3 miliarde ani-lumină de Terra „a produs 1600 de explozii de energie în doar 60 de ore; celebrul telescop spațial Hubble, iscodind cu ochiul său magic Universul, a descoperit rămășițele gazoase ale unei supernove antice rătăcind în Marele Nor al lui Magellan și că centrul Căii... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale