Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.08.2017 17:38


A A

Criterii pentru alegerea unei centrale termice

Criterii pentru alegerea unei centrale termice

Puterea centralei: pentru alegerea unei puteri optime, este necesar să faceți calcule în care intră volumul de aer încălzit și sarcina termica volumică (care diferă în funcție de tipul și calitatea izolației externe). Pentru un apartament vechi de 50 de metri pătrați, necesarul energetic pentru încălzire este de circa 7kW, însă trebuie să țineți cont că furnizarea apei calde menajere necesită o încălzire instantanee care necesită un regim mult mai intens de lucru. De aceea, pentru un astfel de spațiu, este recomandată o centrală cu o putere minimă de 7 kW și maximă de circa 16 kW.

 

Debitul de apă caldă: Calculele se complică în funcție de numărul de persoane din casă. În general, se pleacă de la datele standard de 10 litri pe minut pentru un robinet și 8 litri pe minut pentru un duș. În cazul cu doar acești doi consumatori, o centrală de 20 kW – 24 kW ar trebui să fie suficientă, însă creșterea consumului de apă menajeră necesită o ajustare proporțională a puterii centralei și a debitului de apă care poate fi încălzit în regim instantaneu. În general, un model cu 9 litri trebuie să fie minimum acceptat.

 

Boiler: în cazul în care consumul de apă menajeră este mare, este recomandată achiziția unui model cu boiler deoarece încălzirea locuinței este oprită în momentul în care centrala intră în regim de încălzire instantanee. Acest boiler va asigura un volum mare de apă menajeră încălzită pentru duș sau robinete fără a afecta încălzirea și confortul.

 

Consum și eficiență: conform normelor UE, producătorii sunt obligați să folosească un sistem standard de notare a eficienței. În cazul centralelor electrice, avem cunoscutul sistem de clasificare cu litere pe care-l știm de la electrocasnice, opțiunile recomandate fiind A sau A+, iar în cazul centralelor pe gaz începe să fie folosit sistemul de notare ErP, care folosește aceeași clasificare.

 

Nivel de zgomot: unele componente, cum ar fi arzătorul sau pompa, pot un zgomot care poate deveni neplăcut noaptea, de aceea încercați să găsiți modele care au un nivel de zgomot de cel mult 45 db.

 

Sisteme de protecție: cam toate centralele moderne dispun de sisteme de protecție, însă ar trebui să vă asigurați că modelul dorit oferă protecție pentru lipsa gazului (dacă este cazul), pentru supra-tensiune, pentru lipsa apei din instalație, pentru evacuarea noxelor (dacă este cazul) și anti-îngheț.

 

Panou de control complex pe o centrală termică modernă

 

Sisteme de comandă și diagnoză: este recomandată alegerea modelelor care oferă un afișaj LCD pe care sunt afișate informații vitale despre presiune și temperatură, care oferă meniuri simple, care oferă avertizări sonore și vizuale pentru avarii și care oferă informații de diagnoză complexe care permite reperarea și repararea rapidă a problemelor.

 

Sisteme de senzori și programare: pentru un confort sporit, trebuie să vă asigurați că centrala vă oferă funcții avansate pentru senzori de temperatură multipli wireless, control și supraveghere de la distanță, programare și altele.

 

Centrale care corespund acestor criterii sunt centrale pe peleți care ajută ca încăperea unde sunt montate să fie cât mai termic etanșată.

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Percheziții într-un dosar de trafic de persoane


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale