Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.01.2018 00:10

Avem speranțe și aici


A A

Cristian Neacșu, primul înotător dâmbovițean de Top 10 național

Cristian Neacșu, primul înotător dâmbovițean de Top 10 național

* „Este conștiincios, hotărât, ambițios și cu dorință. Își propune obiective mărețe, iar acum își dorește foarte mult să urce pe podium la Naționale. Are talent, are capacitate nativă, iar în condițiile acestea sperăm să urce cât mai sus în clasament”, i-a schițat un portret de sportiv antrenorul Octavian Postolache

* „Aveam doar 8 ani când am început să înot la Titu, sub coordonarea domnului Gheorghe Tzitzeclis, care m-a motivat extraordinar. Mi-a spus că am potențial pentru a practica acest sport la un alt nivel”, își amintește Cristi Neacșu

* „Înotul este un sport foarte greu. Pentru a avea rezultate, e nevoie de disciplină, dar și de foarte multă muncă. Proba mea favorită este 100 m liber. Zilnic înot aproximativ 4 kilometri”

* „Niciodată nu am visat că pot ajunge aici, iar acum îmi doresc și mai mult, adică să urc pe podium, să câștig o medalie la Campionatul Național. Nu vă închipuiți cât am fost de mândru și de fericit!”

LIVIU DOBRE


Pe 10 februarie va împlini 14 ani, dar vorbește cu maturitate pentru vârsta din buletin. Sportul i-a deschis orizonturi frumoase, iar acum a prins gustul dulce al performanței. Cristi Neacșu este primul înotător dâmbovițean care reușește o clasare în primele 10 locuri la un Campion Național. S-a întâmplat la finalul anului 2017, la Pentatlonul de cadeți de la Pitești, unde Cristi a prins o poziție în Top Ten cu echipa ACS Contratimp, categoria 13 ani. Locul 10 a fost obținut și cu ștafeta 4x50 m mixt, iar la 4x50m liber s-a terminat pe 11. Ștafetă compusă din Cristian Neacșu, Teodor Magda, Sebastian Costache și Cosmin Coadă. Dâmbovițeanul nostru concurează și în probele individuale, înotând liber, bras, fluture, spate și mixt.

„Cristi este conștiincios, hotărât, ambițios și cu dorință”

Cristi Neacșu a început înotul în orașul natal, la Titu, sub coordonarea lui Gheorghe Tzitzeclis, iar de un an s-a transferat la ACS Contratimp și se pregătește la Târgoviște, la Complexul Turistic de Natație, alături de Anca Pătrășcoiu și de Octavian Postolache, ultimul schițându-i un portret de sportiv. „Cristi este conștiincios, hotărât, ambițios și cu dorință. Își propune obiective mărețe, iar acum își dorește foarte mult să urce pe podium la Naționale. Mai are foarte mult de muncă să ajungă acolo, dar nu e imposibil. El este încă la început de drum, însă are talent, are capacitate nativă, iar în condițiile acestea sperăm să urce cât mai sus în clasament. Are nevoie de foarte mult ajutor, să fie atent la alimentație, mai e și naveta pe care o facă de Titu la Târgoviște, dar e important să meargă și la școală. Sunt sacrificii pentru un adolescent, iar eu îl admir sincer. Îi doresc mult succes și să-și păstreze seriozitatea de până acum! Putem spune că este singurul înotător dâmbovițean care în acest moment merge cu siguranță spre performanță”.

„Am prins gustul competiției, a crescut dorința de a face performanță”

Rep.: Cristi, cum a început înotul pentru tine?

- Prietenii mei mergeau la bazinul din Titu și mi-au spus că expriența este una interesantă. M-au convins să încerc și eu la înot, mi-a plăcut foarte mult, iar la primul concurs am câștigat două medalii, una de aur și una de argint. Am prins gustul competiției, crescând motivația pentru înot și dorința de a face performanță. Aveam doar 8 ani când am început să înot, sub coordonarea domnului Gheorghe Tzitzeclis, care m-a motivat extraordinar. Mi-a spus că am potențial pentru a practica acest sport la un alt nivel.

Rep.: Acum te pregătești la Târgoviște, la Complexul Turistic de Natație, cu Anca Pătrășcoiu și Octavian Postolache. De ce ai ales o colaborare cu cei de la Contratimp?

- Inițial nu am crezut că o să mă integrez, însă după primul cantonament mi-a plăcut foarte mult și mi-am dat seama că aici se face performanță. Proba mea favorită este 100 m liber. Zilnic înot aproximativ 4 kilometri.

„Niciodată nu am visat că pot ajunge aici!”

Rep: Cum ai defini tu înotul ca sport?

- Înotul este un sport foarte greu. Pentru a avea rezultate, e nevoie de disciplină, dar și de foarte multă muncă.

Rep.: Ești primul înotător dâmbovițean care se clasează în primele zece locuri la un Campionat Național, s-a întâmplat la Poliatlonul de cadeți din decembrie, de la Pitești. Anticipai un asemenea rezultat?

- Niciodată nu am visat că pot ajunge aici, iar acum îmi doresc și mai mult, adică să urc pe podium, să câștig o medalie la Campionatul Național. Nu vă închipuiți cât am fost de mândru și de fericit!

Rep.: Cum sunt condițiile la Complexul Turistic de Natație Târgoviște?

- Foarte bune. Îmi face o mare plăcere să înot aici, este dintre cele mai frumoase bazine din țară. 

 

Sursa: Complexul Turistic de Natație Târgoviște



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Rezultate bune la baschet și fotbal
CSM Târgoviște își recapătă strălucirea
Urban Titu se desprinde la Liga a 4-a
Etapă Interjudețeană de juniori la Nucet
Un dâmbovițean la Youth Council Coaches
Înfrângere dură la baschet
Cu CSA Steaua să joace juniorii Chindiei!
Sesiune de antrenamente sub egida FRF
Interliga Dâmbovița s-a jucat duminică la Bucșani
Adunare Generală la AJF Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale