Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro03.07.2019 00:10

Nu rezolvă situația complicată a echipei de baschet


A A

Cristi Savu îți poate pierde postul la CSM Târgoviște

Cristi Savu îți poate pierde postul la CSM Târgoviște

❚ „Am avut o discuție cu directorul clubului, în care am transmis clar că trebuie să găsească o soluție, prin care să asigure continuitatea la nivelul competițional, inclusiv la baschet”, s-a exprimat categoric primarul Cristian Stan ❚ Soluția invocată de primar reprezintă plata unor drepturi bănești către doi foști colaboratori ai clubului, George Dikeoulakos și Ivanka Matic, de aproximativ 135.000 euro, cât au stabilit instanțele sportive. Instanțele civile au dublat practic cuantumul datoriilor, mergând spre 250.000 euro ❚ Chiar dacă problemele au fost moștenite din timpul administrației Gabriel Boriga, cu Ciprian Iugulescu manager de club, Savu poate intra în istorie ca directorul în mandatul căruia s-a desființat multipla campioană națională la baschet feminin ❚ În cazul unei pronunțări cu caracter definitiv și executoriu, în care instanțele recunosc un prejudiciu al bugetului de stat de 250.000 de euro la CSM Târgoviște, provocat în perioada de manageriat a lui Iugulescu, poziția sa de la Chindia va fi amenințată

 

COSTIN MIHAI

 


 

Cristi Savu pare să-și joace postul de director al Clubului Sportiv Municipal Târgoviște mai devreme decât se aștepta, după ce abia ce l-a obținut printr-un concurs la care a participat singur. „Am avut o discuție cu directorul clubului, în care am transmis clar că trebuie să găsească o soluție, prin care să asigure continuitatea la nivelul competițional, inclusiv la baschet. Pentru că nu-mi pot permite să pun cruce baschetului de performanță la Târgoviște, mai ales că nu am nicio legătură cu lucrurile care s-au întâmplat acum ani de zile și care au generat în momentul de față aceste debite”, s-a exprimat categoric primarul urbei, Cristian Stan, în cadrul emisiunii Sport Show, la Columna TV.

Până pe 15 iulie trebuie achitați 135.000 euro… sau 250.000 euro?

Soluția invocată de primar reprezintă plata unor drepturi bănești către doi foști colaboratori ai clubului, George Dikeoulakos și Ivanka Matic, de aproximativ 135.000 euro, cât au stabilit instanțele sportive. Instanțele civile au dublat practic cuantumul datoriilor, mergând spre 250.000 euro, însă aici se așteaptă o hotărâre definitivă a Curții de Apel București, care întârzie să apară. Pronunțarea a fost amânată încă o dată, pentru 7 iulie, numai că până pe 15 iulie trebuie stinsă datoria, altfel CSM Târgoviște nu va mai fi înscrisă în noua ediție de campionat la baschet feminin. Poate că asta se și dorește la nivel de club, pentru a rămâne în activitate doar echipa de volei. Spre exemplu, aflat în aceeași situație, clubul de baschet masculin din Timișoara a solicitat în mod expres instanței să se pronunțe, altfel viitorul echipei era pus în pericol. De ce nu procedează la fel și Cristi Savu? De ce nu răspunde apelurilor telefonice? De ce nu-i cheamă la discuții pe cei care au provocat problemele?

Cristian Stan: „Este treaba clubului să găsească vinovații!”

„Nu echipa de baschet este debitoare, debitor este Clubul Sportiv Municipal. Chestiunea e complexă, nu vizează doar zona sportivă. Datoria este rezultată din activitatea echipei de baschet, dar este datoria clubului. Este o hotărâre în pronunțare de instanță în prima fază procesuală. Această hotărâre a fost cauzată în mare măsură și de un act de recunoaștere a debitului făcut de club la un anumit moment, care a determinat întreruperea termenului de prescripție și curgerea în alt termen de prescripție. Pentru că în absența acestei recunoașteri, această datorie era prescrisă, mai ales în contextul unei hotărâri favorabile a instanței, care nu a recunoscut hotărârea arbitrară. La momentul respectiv poate a părut o soluție ca să continue activitatea. Clubul va plăti și apoi clubul va trebui să recupereze banii, în analiza pe care o vor face, vor trebui să găsească persoanele care se fac vinovate. Este treaba clubului să găsească vinovații, eu nici nu pot să mă implic la acest nivel. Clubul este ordonator de credite, are personalitate juridică, este subiect juridic, titular de drepturi și obligații, e obligația clubului să rezolve”, a continuat Cristian Stan.

Și Ciprian Iugulescu este în pericol!

În cazul nefericit în care echipa de baschet își va întrerupe activitatea, nu-i exclus să se întrerupă și activitatea de director a lui Cristi Savu la CSM Târgoviște. E doar o interpretare a celor transmise de primarul Stan. Chiar dacă problemele au fost moștenite din timpul administrației Gabriel Boriga, cu Ciprian Iugulescu manager de club, Savu poate intra în istorie ca directorul în mandatul căruia s-a desființat multipla campioană națională la baschet feminin. Cum a găsit soluții de a plăti datoriile la volei, către fostul antrenor Stefano Micoli, Savu ar trebui să demonstreze că este manager peste toate secțiile din club. Atenție, datoriile provin cu Ciprian Iugulescu în postura de președinte la CSM Târgoviște! Iugulescu nu doar că a manageriat falimentar situația, însă a reclamat în instanță un fals în acte publice. În plus, nu a ieșit niciodată să lămurească lucrurile, chiar dacă avea această obligație. Drept răsplată, a fost numit director sportiv la Chindia Târgoviște, unde are iarăși sub control milioane de euro din bani publici. În cazul unei pronunțări cu caracter definitiv și executoriu, în care instanțele recunosc un prejudiciu al bugetului de stat de 250.000 de euro la CSM Târgoviște, provocat în perioada de manageriat a lui Iugulescu, poziția sa de la Chindia va fi amenințată. La fel și a celor care îl susțin acolo.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Valentin Mihăilă e noul star a fotbalului românesc
Sorana, campioana care salvează vieți
Chindia a marcat șase goluri cu FCSB
Ciobanu explică de ce a părăsit Pucioasa
CSȘ-CSM Târgoviște obț ine rezul tate bune
Așteptăm pronunțarea!
Proactiv contestă titlul la fotbal tenis obținut de Lupeni
Parcurs slab în handbalul dâmbovițean
Chindia, revelația Ligii 1
Vadim Rață va juca pentru Republica Moldova


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Bumerangul electoral

Așa cum am promis, revin cu o succintă analiză asupra primului tur al scrutinului prezidențial de duminică, 10 noiembrie a.c. Și, din capul locului, remarc un fapt esențial: a fost un scrutin echilibrat, ceea ce dovedește că, electoral politic, românii s-au maturizat.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale