Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.07.2016 00:08

"La mine nu a intervenit niciodată președintele Tudor"


A A

Cristi Grigorașcu vorbește fără ocolișuri

Cristi Grigorașcu vorbește fără ocolișuri

❚ „Îi dau dreptate domnului Necșulescu, care a spus că nu pot să fiu șeful Petruței Iugulescu, ținând cont că eu am fost un arbitru de județ, iar ea e ecuson FIFA. Dar nici nu împărtășesc părerea că doar un arbitru divizionar poate să conducă activitatea comisiei” ❚ „Am picat la mijloc într-o dispută pe care o au anumiți oameni cu cei de la AJF, din care fac și eu parte. Dacă se schimbă conducerea la CJA sau la AJF și mi se solicită de noile echipe să fac parte din proiectele respective, o să accept cu cea mai mare plăcere” ❚ „Mi se pare normal ca un arbitru să fie recuzat, dar la începutul campionatului și în scris. În schimb, nu mi se pare normal ca un arbitru să fie impus”

COSTIN MIHAI


După ce a renunțat la arbitraj, Cristi Grigorașcu și-a găsit repede loc în structurile AJF Dâmbovița, primind sarcini multiple la nivelul CJA. Face parte din Biroul comisiei, din Compartimentul observatori și din Compartimentul disciplină, însă pe final de campionat s-a ocupat și de delegările arbitrilor, suplinind absența președintelui Ioan Negoescu, plecat în Anglia. În ultima perioadă, s-au ridicat mai multe voci împotriva lui Cristi Grigorașcu, numindu-i aici pe Liviu Gligoraș, Ion Coman, Șerban Necșulescu sau Dan Mihălăchioiu. După o perioadă de tăcere, motivând că a fost în concediu, „Comandatul” Grigorașcu a acceptat să răspundă întrebărilor noastre. În ziarul de ieri a explicat cum s-a ajuns la înlocuirea Ioanei Mihălăchioiu cu Cristi Catană, ca arbitru al finalei județene a Cupei României, dintre Flacăra Moreni și Recolta Gura Șuții (3-0).

„Am vrut să evit orice discuție, după ce Ioana a fost recuzată de cei de la Gura Șuții”

Rep.: Domnule Grigorașcu, sunt tot mai mulți cei care vă contestă. Vă așteptați la asemenea reacții?

- Am tot respectul pentru ei și nu am de ce să le răspund la acuze. Nu știu de ce comentează la adresa mea, dar eu am avut o relație deosebită cu acești oameni. Chiar îi dau dreptate domnului Necșulescu, care a spus că nu pot să fiu șeful Petruței Iugulescu, ținând cont că eu am fost un arbitru de județ, iar ea e ecuson FIFA. Dar nici nu împărtășesc părerea că doar un arbitru divizionar poate să conducă activitatea comisiei. O respect foarte mult pe Petruța, am copilărit împreună la Doicești, apreciez că a ajuns ecuson FIFA, dar nu a putut să conducă mai mult de un an activitatea Comisiei Județene de Arbitri. Și pentru domnul Coman am o stimă deosebită. Pot să spun că am fost unul dintre arbitrii preferați pe când era președinte și nu m-am simțit vreodată dezavantajat. Rețin că am greșit la un meci cu dumnealui observator și m-a băgat la comisie pe bună dreptate. De la Dan Mihălăchioiu am învățat foarte multe ca arbitru, mi-a fost unul dintre mentori, un apropiat, care era să-mi fie naș. Eu îl respect sincer și vă spun că nu are motive să fie supărat pe mine, că am schimbat-o pe soția sa de la finala de Cupă. Am vrut să evit orice discuție, după ce Ioana a fost recuzată de cei de la Gura Șuții. Mi se pare normal ca un arbitru să fie recuzat, dar la începutul campionatului și în scris. În schimb, nu mi se pare normal ca un arbitru să fie impus. Indiferent ce ar spune despre mine acești oameni, eu nu voi vorbi rău despre ei. Câtă vreme am fost și eu acolo, am făcut parte din grup, am participat la activitățile lui, înseamnă că mi-am asumat asta și m-am complăcut, așa că nu vreau să acuz ulterior pe nimeni. Cred că am picat la mijloc într-o dispută pe care o au anumiți oameni cu cei de la AJF, din care fac și eu parte. Să vă spun un lucru. Dacă se schimbă conducerea la CJA sau la AJF și mi se solicită de noile echipe să fac parte din proiectele respective, o să accept cu cea mai mare plăcere. De când mă știu, am vrut să ajut și să-mi las loc de bună ziua. Am mers unde mi s-a cerut, la stadion, la citirea de rapoarte, la delegări, pentru că îmi place să ajut. Dacă se va spune că nu mai e nevoie de mine, nu-i niciun fel de problemă, mă dau la o parte. Am un serviciu foarte bun, o familie frumoasă, sunt mulțumit.

„Nu eram eu cel mai competent să mă ocup de delegări, doar că nu a avut cine să o facă”

Rep.: Dacă vi se va cere să vă mai ocupați de delegări, o veți mai face?

- O să mă gândesc serios la acest lucru. Probabil că voi accepta cu o condiție, să mă consult cu cineva. Liviu Gligoraș mi-a adus reproșuri legate de delegările făcute, însă i-am cerut să colaborăm, să mă ajute, însă nici măcar nu s-a uitat peste ele. Nu a avut nimic împotrivă să mă lase pe mine să coordonez această activitate. Nu eram eu cel mai competent să mă ocup de delegări, doar că nu a avut cine să o facă. Liviu Gligoraș mi-a spus să mă ocup eu, Ciprian Iugulescu a motivat că e plecat la o nuntă și am rămas singur. Vă spun că nu mi-a fost deloc ușor, însă nici nu m-am plâns, pentru că am vrut să ajut.

Rep.: Cum nu ați avut cu cine să vă consultați, i-ați cerut părerea pentru finala Cupei președintelui de AJF, Tudor Emil.

- Nu e așa. Doar i-am adus la cunoștință ce decizie am luat, de a o schimba pe Ioana Mihălăchioiu, pe motivul că este recuzată de Gura Șuții.

Rep.: Vicepreședintele CJA, Liviu Gligoraș, a transmis în mod răspicat că Tudor Emil se implică la nivelul delegărilor de arbitri. S-au întâmplat asemenea abuzuri și în perioada în care v-ați ocupat de această activitate?

- La mine nu a intervenit, nici măcar nu a avut vreo sugestie. Nu sunt locotenentul nimănui la AJF, nici nu ascult de ordine, așa cum s-a spus.

Rep.: Chiar dacă nu dau nume, e clar că pe dumneavoastră vă numesc „combinator” cei care vă contestă.

- Fiecare poate să spună ce vrea, însă pe mine nu o să mă auziți niciodată vorbindu-i de rău pe acești oameni. Eu știu că mi-am făcut treaba cât am putut de bine și de corect. Îmi place să respect pe toată lumea, inclusiv pe cei care mă judecă altfel decât sunt. O să repet un lucru: nu mă interesează funcții de conducere la CJA sau la AJF.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de Iugulescu Petruta la 27.07.2016 09:15

Citesc că lumea vrea să "ajute" CJA și AJF. Îl informez pe domnul Cristian Grigorascu că nu am rezistat mai mult de un an la CJA pentru ca domnul Tudor Emil mi-a cerut în mod repetat să schimb de la meciuri anumiți arbitri (Filip Alexandru, Neagu Costinel...) și am refuzat categoric. Când l-am refuzat ultima dată, președintele AJF mi-a spus că " o să suport consecințele" pentru neascultare. Am râs, bineînțeles, pentru ca nu aveam ce consecințe să suport - nu eram angajata dumnealui, făceam voluntariat. În concluzie, președintele m-a schimbat din funcție, dar nu mi-a schimbat principiile.


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Urban Titu și Roberto Ziduri, un duel spectaculos
Chindia, comedie sau tragedie?
Voința Bezdead preia șefia în Seria Nord
Aninoasa pregătește sărbătoarea promovării
Chindia, o nouă dezamăgire
Bate vântul păpădia, ca Pandurii pe Chindia
Flacăra, prima victorie din 2024
Primul eșec din play-out
CSM Târgoviște a ratat calificarea în finală
Chindia, pe podium la fotbal feminin


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Lovituri sub centură… electorale

Din punct de vedere politic electoral, se pare că poporul român nu se poate vindeca, mai ales „clasa politică”, grotescă și iresponsabilă. Au trecut 35 de ani de la ceea ce încă numim „revoluția română”, și visul democrației ideale s-a spulberat în deșertul… deșertăciunilor și rătăcim năuci printr-o Uniune Europeană care, existențial, ne-a aruncat într-un haos distopic.

[citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale