Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.10.2020 00:10

Fostul secretar al asociației


A A

Cristi Catană vrea șefia AJF Dâmbovița

Cristi Catană vrea șefia AJF Dâmbovița

❚ „Pentru mine domnul Tudor a fost apropiat, așa cum a fost el. Viața merge însă mai departe și ar trebui organizate alegeri cât mai repede. Dacă au întrunit Comitetul Executiv, după tragedia asta, de ce nu au stabilit și o dată a alegerilor, măcar orientativă?” ❚ „S-a făcut o eșalonare de plată a sancțiunii financiare și am început să achit, dar nu mă întrebați de sume. Plec, totuși, cu un deficit din acest motiv. Plus că nu am mai fost în ultimul timp la AJF” ❚ „Am urmărit criteriile și nu există nicio restricție privind o suspendare sportivă. Probleme ar fi fost dacă la mijloc era ceva penal. Eu o să prezint cazierul, să se vadă că e curat” ❚ „Nu va mai fi la fel la AJF Dâmbovița și că se vor îndrepta multe lucruri, indiferent cine va câștiga. După mine, nu lupta e importantă, ci efectul, să se schimbe ceva în fotbalul județean”


COSTIN MIHAI

 


 

Cristian Catană (31 de ani) este hotărât să revină în fotbalul județean, și nu oricum, ci ca președinte al AJF Dâmbovița. A avut aceeași intenție și în aprilie 2018, doar că regretatul Emil Tudor l-a prins în ofsaid, fără studii superioare de lungă durată finalizate, și nu a mai candidat. Între timp, Catană a bifat și această condiție, iar acum își anunță intrarea în competiția pentru poziția de președinte al Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița. „Pentru mine, unul, domnul Tudor a fost apropiat, așa cum a fost el. De asta am și evitat să vorbesc prea mult pe subiect zilele trecute. Viața merge însă mai departe și ar trebui organizate alegeri cât mai repede. Dacă au întrunit Comitetul Executiv, după tragedia asta, de ce nu au stabilit și o dată a alegerilor, măcar orientativă?”.

„Eu zic că cine se bagă, să aibă șanse reale!”

Catană este singurul care și-a asumat drumul reabilitării în Dosarul Deghizaților, solicitând o eșalonare a amenzii uriașe (250.000 lei) aplicată de Comisia de Etică și Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal. Pentru o perioadă de doi ani, i s-a interzis orice activitate legată de fotbal, se întâmpla în mai 2018. „În ceasul al doisprezecelea, oamenii implicați ar trebui să-și prezinte o demisie de onoare, să nu mai târască AJF Dâmbovița în alte scandaluri! E mult prea mult!”, a ridicat vocea la acel moment Florin Tuiu, vicepreședinte și purtător de cuvânt al asociației. Numit președinte interimar, Tuiu și-a anunțat, la rându-i, candidatura pentru postul de președinte plin, însă șansele de a câștiga sunt foarte mici. „Eu zic că cine se bagă, să aibă șanse reale, și mă opresc aici”, a punctat subtil Cristi Catană. Cât despre Dan Petre (amendat cu 300.000 lei), Septimiu Burtescu (250.000 lei), Cristian Grigorașcu (200.000 lei), Laurențiu Niculae (200.000 lei) și Răzvan Nedelcu (200.000 lei), nu avem informații că ar fi solicitat, la rându-le, o eșalonare a sancțiunilor.

„Plec cu un deficit din cauza suspendării sportive”

Cristi Catană a mers mai departe, cu intenții de a-și relua inclusiv activitatea de arbitru. A susținut testarea pentru lotul divizionar, dar nu a primit până acum meci la Liga a 3-a. Are răbdare, așa cum a avut și în cazul suspendării de doi ani. „S-a făcut o eșalonare de plată a sancțiunii financiare și am început să achit, dar nu mă întrebați de sume. Plec, totuși, cu un deficit din acest motiv. Plus că nu am mai fost în ultimul timp la AJF”, nu a evitat să vorbească despre un subiect care o să-l bântuie toată viața. Viață care merge mai departe pentru Cristi Catană, inclusiv din punct de vedere fotbalistic. „Am urmărit criteriile și nu există nicio restricție privind o suspendare sportivă. Probleme ar fi fost dacă la mijloc era ceva penal. Eu o să prezint cazierul, să se vadă că e curat. Știți foarte bine că m-am ars o dată privind candidatura și nu mai îmi permit să fac aceeași greșeală. După opinia mea, mă încadrez la toate”.

„Nu lupta e importantă, ci efectul”

Chiar dacă a ieșit de doi ani și jumătate din fenomen, Cristi Catană a rămas foarte cunoscut în fotbalul județean, din perioada în care arbitra și ocupa funcția de secretar general. A ajutat mulți reprezentanți ai echipelor, pe unii corect, pe alții prietenește, a știut să- și lase un loc de bună ziua în lumea fotbalului mic. „Eu cred că nu va mai fi la fel la AJF Dâmbovița și că se vor îndrepta multe lucruri, indiferent cine va câștiga. Nu știu dacă se vor face alianțe între candidați, pentru a forma o singură echipă, dar nu se știe niciodată. Din punctul meu de vedere, am fost un tip sociabil și am fost deschis la orice discuție. Cred, totuși, că va fi o întrecere. După mine, nu lupta e importantă, ci efectul, să se schimbe ceva în fotbalul județean”, a completat Catană.

„Nu-l scoateți din calcule pe Ionuț Iugulescu, cred că va candida”

Următorul articol îi va dedicat lui Ciprian Prisăcaru, un nume important în sportul și peisajul dâmbovițean, care va intra în premieră în lupta pentru șefia AJF Dâmbovița. „Îl respect pe Cip și cel mai bun să câștige. Nu-l scoateți din calcule pe Ionuț Iugulescu, eu unul cred că va candida”, a atins și acest subiect Cristian Catană. Sursele noastre susțin că și pentru Marcel Ghergu, președintele Chindiei, ar fi fost tentant postul de președinte AJF, doar că nu deține studii superioare.

Cristian Catană, puncte forte

● Este foarte cunoscut și chiar simpatizat în fotbalul județean, unde și-a făcut mulți prieteni ● A făcut multe servicii oamenilor de la echipe, obișnuiți cu cineva care să-i descurce la AJF ● Este perceput ca un continuator al sistemului, iar cei care l-au susținut pe fostul președinte, și nu au fost puțini, vor dori să aibă mereu acces la „telefonul roșu”

Cristian Catană, puncte slabe

● Ștampila de „deghizat” va rămâne și e dificil să convingă o anumită categorie de votanți ● Va avea probleme în alegerea echipei, ținând cont de eticheta atrasă, vorbind aici de oameni cu expertiză și de un nivel elitist în fotbal ● Greu de crezut că va găsi susținere din partea federației sau a politicului



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

CSM Târgoviște a pierdut finala mică
Longo, misterul unor luni pierdute
Luptă acerbă la Liga a 5-a, Seria Nord
Anastasia Udroiu Ivan, dublă campioană națională
Bezdead rezistă pe podium în Seria Nord
Apar campionii la înot
Aninoasa pierd primul meci
Medalii la judo pentru CS Târgoviște
Sute de copii din 6 județe, prezenți la Nucet
Victorie importantă în finala mică


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale