Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



12.04.2018 01:19

Editorial


A A

CRIMA ÎNTR-O SOCIETATE SCHIZOFRENIZATĂ

CRIMA ÎNTR-O SOCIETATE SCHIZOFRENIZATĂ

GEORGE COANDĂ


Cândva am mai opinat despre violența care a cuprins în varii forme societatea românească. O societate aflată, fără niciun dubiu, într-o profundă debusolare. Crima a devenit aproape un fapt obișnuit. Și asta pentru că aflăm în fiecare zi că, pe stradă, în magazine, în școli, în familie, criminalii își fac de cap, majoritatea deliberându-și actul sangvinar. Deunăzi, un descreierat și-a ucis cu sânge rece, pricina fiind halucinantă, soția și cei doi copii. Arestat fiind, nu-și regretă abominabilul gest. Da, halucinantă este motivația: a vrut să le ofere alor săi un loc mai fericit… în moarte. Aproape că nu știi ce să spui, scapă înțelegerii raționale o asemenea stare de nebunie, pentru că altfel nu poți socoti ce l-a apucat pe acel om, de altminteri instruit și cu o meserie onorabilă. Ca atare, cu atât mai mult este de neînțeles ceea ce a săvârșit acest om. Nu sunt nici psiholog și nici psihiatru. Dar am în spate o îndelungată carieră de jurnalist care m-a pus în diferite situații, într-un fel îngăduindu-mi să cunosc cât de cât firea omenească. Și iată, îmi dau seama că, în această Românie răvășită, întoarsă cu fundu-n sus de un capitalism odios, mai am încă de învățat în a cunoaște această ființă omenească. Dar, hai să nu ne pitim după aparențe. Pentru că și despre asta este vorba. Societatea românească oare nu are nicio vină? Ba are din plin. Așa cum este societatea, așa sunt și indivizii care o alcătuiesc. O societate bolnavă naște monștri. Și atâta vreme cât sistemul de educație este în haos și economia națională nu oferă siguranța garantată a locului de muncă, indivizii cu un psihic labil, și nu numai ei, unele cazuri suferind de anumite frustrări, se alienează și își găsesc refugiul fie într-un misticism schizofrenic, fie în halucinația drogatului, fie în furia declanșată de neputința de a se „acomoda” cu o societate haotică, ajungând, astfel, la actul dement al crimei. E corect să vedem toate motivațiile care duc la asasinatul devenit, în România zilelor noastre, un fapt obișnuit, dar, în fapt, de un tragism împotriva voinței lui Dumnezeu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haosul public și distrugerea națiunii române
Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale