Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro06.01.2023 00:15

Vești proaste anunțate de secretarul general al PNL Dâmbovița, Aurelian Cotinescu


A A

Cresc prețurile la serviciile de apă și canalizare!

Cresc prețurile la serviciile de apă și canalizare!

*De la 1 ianuarie 2023, costul pentru serviciul de furnizare a apei va crește cu 5%, iar costul pentru canalizare cu 12%, la care se adaugă inflația pe ultimul an (14%).

 

Secretarul general al PNL Dâmbovița, care este și consilier local PNL în cadrul CLM Târgoviște, Aurelian Cotinescu vrea ca târgoviștenii să știe că de la 1 ianuarie 2023, costul pentru serviciul de furnizare a apei va crește cu 5%, iar costul pentru canalizare cu 12% la care se adaugă inflația pe ultimul an (14%). Potrivit liderului liberal nici anul 2024 nu va arăta mai bine din acest punct de vedere pentru că, susține acesta, anul viitor, va fi o creștere a serviciului de furnizare a apei cu 7,5% plus inflație, iar pentru canalizare prețul va crește cu 25% plus inflație (10%). Mai spune Aurelian Cotinescu că, într-un top făcut de ANRSC, Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița are al cincilea cel mai mare preț din România.

„La o cifră de afaceri de 67 de milioane de lei în 2021, cu 700 de angajați, compania are un profit de 370.000 de lei, cam cât obține o companie privată cu 30 de angajați. O firmă cu capital privat din Dâmbovița cu 700 de angajați are profit de 81 (Nimet) de milioane de lei. În privat se poate!!! CATD vrea să se împrumute 18.000.000 de euro la BERD. Noi, liberalii, ne-am abținut la vot în CLM. Motivele: -nu ni s-au prezentat mai multe oferte bancare;-comisionul de acordare pentru creditul propus este de 0,75%(135.000 euro) din valoarea finanțată; -perioada de grație este de 4-5 ani, dar proiectul se dorește a fi finalizat în 2 ani;  - dacă în anul I, se folosește o parte din suma totală de 18 milioane de euro, pentru diferență se plătește 0,15%. În anul doi, se plătește 0,5% din diferență; - comisionul de rambursare anticipată pleacă de la 3%, foarte mult, ținând cont de suma enormă”, a precizat secretarul general al PNL Dâmbovița, Aurelian Cotinescu, consilier local la Târgoviște.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Inspecția Muncii, la raport în Colegiul Prefectural
726 de petiții depuse și 89 de persoane primite în audiență la Prefectură
Prefectul Claudia Gilia, la un an de mandat
„În jurul consilierilor locali urmează să apară peste 50 de organizații”
Angajații de la UM Mija și UPS Dragomirești pot ieși la pensie mai devreme!
Sindicatele cer Guvernului acordarea sporului de vechime la privat
Bani pentru școli și transportul elevilor
DN 71 Bâldana-Târgoviște a intrat „pe un făgaș normal”
Accesarea de fonduri pentru reabilitarea unităților de învățământ
Cinci unități de învățământ vor fi reabilitatePolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Ministrul Afacerilor Europene la români

Din când în când e bine să reevaluăm strategic anumite abordări. Relaționarea României cu Uniunea Europeană a fost un subiect evolutiv, iar acum ne bucurăm de statutul de membru al acestei uniuni politice și economice de 27 de țări europene.

Optimizarea relaționării cu UE a fost o temã pe agenda țării încă înainte de aderarea din 1 ianuarie 2007. Ne amintim că... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale