Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.08.2016 00:19

Editorial


A A

Cred că românii vor mai zice "pe aici nu se trece!"

Cred că românii vor mai zice

GEORGE COANDĂ


În urmă cu un secol, într-un moment istoric crucial, România, alegând inteligent tabăra de partea căreia să lupte pentru înfăptuirea unui COMANDAMENT și INTERES NAȚIONAL, a intrat, în august 1916, în abatorul apocaliptic al Primului Război Mondial. Pentru români, a fost de Reîntregire Națională. Astfel, perfect justificabil. Curios, însă, este faptul că momentul, și aniversar și comemorativ, a fost pierdut, parcă românii au fost loviți de amnezie, m-aș fi așteptat ca să se fi organizat, cu decență și cu respect, niște manifestări omagiatoare întru Jertfa ostașilor care, sub Tricolor, pe Câmpul de Onoare, au zidit cu sângele lor România Mare.

Câteva excepții au existat. Din păcate, parcimonioase. Adică, să se bifeze. O sesiune solemnă a Parlamentului, care ar fi fost firească, nu a trecut prin capul niciunuia dintre președinții celor două Camere. La ce bun să strici „vacanța mare” a aleșilor? Păi, nu. Pe la Cotroceni, niciun consilier n-a avut ideea să-i fabrice un mesaj pentru uz președintelui. Nu cumva să se fi gândit să menajeze simțămintele președintelui, și asta pentru că opincarii ăia de români i-au bătut măr pe consângenii săi în vara de sânge și de foc de la Mărăști, Mărășești și Oituz, fiind, nu-i așa, distrugători ai imperiilor nemțești german și austro-ungar. Mi-am dat și eu cu părerea, așa, într-o doară. N-o fi cum am zis. Dar, pentru a fi salvate aparențele, s-a emis Hotărârea de Guvern nr. 821/2015 vizând Centenarul Primului Război Mondial, manifestările desfășurându-se sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. Impresionant, nu? Deci, aparențele sunt salvate. Astfel că vineri, 26 august a.c., doar Armata Română i-a comemorat pe cei 360.000 de jertfiți ai săi pe Altarul Patriei și întru Marea Unire, acum un veac. Măcar Oștirea să-și fi cinstit Eroii. În rest, a fost și va urma tăcerea. Numai că noi avem un prost obicei gazetăresc, să fim bine informați. De unde am aflat că n-ar trebui să ne emoționăm prea tare și nici să exaltăm prea mult Jertfa întru Unirea cea Mare, pentru că am deranja pe nu știu cine, pe nu știu unde (n.b. nu numai pe la Budapesta și Moscova, dar și pe la Berlin, Bruxelles și Washington), că până și România, câtă a mai rămas din ceea ce a fost până la al Doilea Război Mondial, ar urma să fie redusă la un stat liliputan. Că și hărțile sunt deja pregătite, ale României sfârtecate. Și că poporul român nu contează. Dar dacă poporul acesta se va trezi „din somnul cel de moarte” și hotărât, asumându-și riscul, va zice ca acum un veac: PE AICI NU SE TRECE? Trag nădejdea să zică.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale