Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro06.10.2021 00:14

Liderul sindical Constantin Bucuroiu critică Guvernul Câțu în ziua demiterii:


A A

Creșterea salariului minim, venită târziu!

Creșterea salariului minim, venită târziu!

*„Ultimii pași care s-au făcut în ceea ce privește creșterea salariului minim pe economie și celelalte măsuri pe care ei le-au anunțat... au venit puțin prea târziu”

*„Seamănă puțin cu ce a făcut Ceaușescu  în momentul acelei mișcări revoluționare din România. Cam așa a semănat chestia asta cu salariul minim pe economie”

 

Guvernul a decis creșterea salariului minim pe economie cu 10,9% în 2022. Acesta va fi majorat la 2550 lei, de la 1 ianuarie 2022. În prezent salariul minim pe economie este de 2300 lei brut, astfel că angajații primesc un salariu minim net de 1386 lei. La un salariu brut de 2550 lei, un angajat va primi un salariu net de 1524 lei, ceea ce reprezintă o creștere netă de 138 lei. Liderul de sindicat din industria de Apărare, Constantin Bucuroiu aseamănă această majorare acordată în pripă de Guvernul Cîțu cu ceea ce a făcut Nicolae Ceaușescu spre sfârșitul anului 1989, în timpul revoltelor sociale, când mai promitea câțiva lei la salariu.

„În ceea ce privește ultimii pași care s-au făcut în ceea ce privește creșterea salariului minim pe economie și celelalte măsuri pe care ei le-au anunțat, zic eu că au venit puțin prea târziu. Seamănă puțin cu ce a făcut Ceaușescu  în momentul acelei mișcări revoluționare din România. Cam așa a semănat chestia asta cu salariul minim pe economie. Lucrul acesta trebuia să fie un lucru normal, trebuia să fie un lucru care se desfășura în această perioadă de timp prin negocieri directe tripartite, mă refer la sindicate-patronate –guvern și atunci ar fi acordat mai multă credibilitate Guvernului, ar fi acordat o notă de seriozitate. Lucrurile care se fac sub presiune nu întotdeauna sunt lucruri care exprimă și realitatea în ceea ce se întâmplă în momentul de cumpănă al unei guvernări. Noi așteptăm cu mare interes să vedem care aripă a PNL va ajunge să guverneze...”, a declarat liderul de sindicat din industria de apărare, Constantin Bucuroiu.

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sindicaliștii, rezervați privind dezghețarea salariilor în 2022
Proiectul eficientizării energiei electrice în instituțiile publice
Sindicaliștii Automecanica demontează scandalul tancurilor românești
Extinderea rețelei de gaze, undă verde la finanțare!
439 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Proiectul noului Stadion Municipal, susținut la Ministerul Dezvoltării!
Demersuri pentru reabilitarea Școlii de Centru pe POR 2021-2027
Vizită ministerială surpriză la Automecanica Moreni!
Proiecte importante pentru dezvoltarea comunei Răzvad
Balastierele, agenții economici cei mai importanți din localitate
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Idiohabarniștii și furia din stradă

Cred că suntem luați, și de fraieri și de proști, de ăia care, de 32 de ani, ne conduc destinul național ca urmare a... votului nostru liber exprimat. Așa cum o face acum d-alde... expiratul premier Cîțu. (O, Doamne, n-am nimic cu numele oamenilor, că doar la naștere, nu ei și-l aleg, dar Cîțu acesta nu rimează deloc cu funcția înaltă de prim-ministru, prea aduce a... cuțu. Dar, de fapt încă este cuțu lui Iohannis.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale