Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro03.12.2021 00:19

La Automecanica Moreni,


A A

Creșterea salariului minim, sub tir sindical

Creșterea salariului minim, sub tir sindical

*„Cum s-au exprimat ei lasă același vid, nu este nimic clar, exact pentru a nu se respecta, pentru că știți cum este la noi”

*„Vedeți cum facem noi lucrurile, le facem în așa fel încât să fie confuze pentru salariat, dar să creeze portițe pentru angajatori ca să jongleze exact după bunul plac și apoi spune ... sunt acoperit de legislație. Nu facem lucrurile clare, nu spunem lucrurilor pe nume”

 

 

Salariul minim brut pe economie va crește de la 2300 de lei în prezent, la 2550 lei de la 1 ianuarie 2022,  salariul minim pe economie neputând fi plătit de angajator aceluiași salariat mai mult de 2 ani!  „Limitarea duratei de aplicare a salariului minim este pentru o perioadă de maxim 24 de ani, timp în care angajatorul va beneficia de sprijin din partea statului pentru calificarea angajatului salarizat  la nivelul salariului minim”, mai prevede programul de guvernare.

Din păcate, programul de guvernare al coaliției nou formate nu definește foarte clar dacă cei doi ani se aplică, de la 1 ianuarie 2022, tuturor salariaților din mediul privat. Liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA) spune că legea a fost făcută în așa fel încât... să fie interpretabilă. 

„Industria este cea care suferă cel mai mult în momentul de față”

„Cum s-au exprimat ei lasă același vid, nu este nimic clar, exact pentru a nu se respecta, pentru că știți cum este la noi. Vedeți cum facem noi lucrurile, le facem în așa fel încât să fie confuze pentru salariat, dar să creeze portițe pentru angajatori ca să jongleze exact după bunul plac și apoi spune... sunt acoperit de legislație. Nu facem lucrurile clare, nu spunem lucrurilor pe nume. Plus de asta suntem într-o fază în care creșterile de prețuri, pe tot palierul, sunt extraordinar de mari. Crește salariul minim, dar raportat la salariul minim, pe grilă, nu cresc salariile și atunci unul care este cu 1 leu deasupra grilei și are 10 ani vechime într-o societate el rămâne săracu la stadiul de om sărac, de lucrător sărac... Și cei 10 ani în care a funcționat în societatea respectivă îi sunt anulați pentru că vine 1-2 angajați, ceea ce este foarte bine pentru un nou angajat care vine pe un salariu mai mare, dar de la ziua  zero acesta are 2500 lei, iar celălalt, după 10 ani de muncă, are 2501 lei, ceea ce nu este corect. În economia reală, într-adevăr,  lucrurile stau catastrofal, iar industria este cea care suferă cel mai mult în momentul de față”, ne-a declarat liderul de sindicat din industria de apărare, Constantin Bucuroiu.

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Pașaport de vacanță” pentru copii
Extinderea rețelei electrice la Raciu
„Polițiștii vor relua protestele de stradă”
Ratele la credite se pot dubla până la sfârșitul anului!
Lucrările de extindere a primăriei au demarat
Proiect Smart City pentru modernizarea traficului din Târgoviște
Peste 700 de locuri de muncă vacante
„Impozitarea în plus, pentru că nu mai sunt bani la buget, e o greșeală capitală”
19 proiecte admise pentru finanțare nerambursabilă la CJD
Camera de Comerț Dâmbovița refuză participarea la Bursa Locurilor de Muncă


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mai există România ca stat unitar și suveran? Nem! (II)

Și evenimentul a mai avut loc exact când se împlinesc 150 de ani de la plecarea în eternitatea istoriei a „Crăișorului munților” (Avram Iancu) și când, de asemenea, se împlinește un secol de la încoronarea în Alba Iulia a regilor României Mari.

Și atunci de ce să nu mă ducă/să nu ne ducă gândul că, dezvelirea statuiei unui torționar medieval maghiar al... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale