Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.11.2022 00:19

Astăzi, în Dâmbovița,


A A

Creșterea punctului de pensie, mărul discordiei în ședința pensionarilor

Creșterea punctului de pensie, mărul discordiei în ședința pensionarilor

*Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe Popa, a transmis că deciziile luate în coaliție, în privința creșterii punctului de pensie și a ajutoarelor care vor fi acordate, nu sunt cele corecte

 

În această dimineață va avea loc ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic și Persoane Vârstnice, comună cu ședința Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice. Principala problemă care se va analiza este preocuparea Casei Județene de Pensii pentru aplicarea prevederilor legale în ceea ce privește recalcularea tuturor pensiilor. Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe Popa, a transmis că deciziile luate în coaliție, în privința creșterii punctului de pensie și a ajutoarelor care vor fi acordate, nu sunt cele corecte. Acesta spune că toate pensiile din sistemul asigurărilor sociale trebuie calculate pe baza contributivității pe care a avut-o fiecare pensionar.

Liderii coaliției, prim-ministrul Nicolae Ciucă, președintele Senatului, Marcel Ciolacu și  liderul UDMR, Kelemen Hunor, au anunțat că de la 1 ianuarie 2023, pensiile  pe contributivitate vor crește cu 12,5%, la care se adaugă ajutoare pentru cei cu pensii sub 3.000 de lei pe lună. Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, Gheorghe Popa, a transmis că aceste măsuri îi nemulțumește pe pensionari. Astfel, în ședința de astăzi va fi dezbătut subiectul creșterii pensiilor și va fi prezentată o petiție pe care pensionarii din Dâmbovița o vor înainta guvernanților.

„Vrem să vedem care este situația la nivelul județului Dâmbovița. Referitor la pensii, această decizie a coaliției de a majora punctul de pensie cu 12,5% ne nemulțumește pe noi pensionarii, având în vedere că procentul inflației este mult mai mare. Noi, organizațiile și asociațiile de pensionari considerăm că trebuie revizuită această hotărâre. În același timp, suntem nemulțumiți pentru faptul că au hotărât să se ofere acel ajutor doar pentru cei care au pensii mici, până în 3000 de lei. Toate hotărârile de Guvern trebuie să privească și pe cei cu pensii mici, și cu pensii mari. Toți să beneficieze de același procent de majorare. Nu este devină un pensionar care a muncit 40-45 de ani și are un coeficient mai mare la pensie și să nu fie și el avantajat. Noi considerăm că și cei care au contribuit mai puțin să-și ia procentul respectiv, dar și cei care au contribuit mai mult să ia același procent. Nu este normal ca cei care au pensiile mai mari să ia un procent mai mic de indexare a pensiilor. Avem pregătită o petiție către Guvernul României prin care arătăm aceste nemulțumiri”, a transmis Gheorghe Popa, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe Popa.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Finalizarea proiectului "Reabilitare,consolidare și modernizare monument istoric; schimbare destinație în centrul cultural - Gheorghe Zamfir", cod SMIS 116503
De la Marea Unire la Marea Dezbinare
Infrastructura școlară, în continuă modernizare
ÎPS Nifon, în vizită pastorală la Pucioasa și Târgoviște Nord
Eveniment de suflet la Colegiul Prefectural Dâmbovița
Sumă record pentru investiții
Euro-integrare pentru România: între dorință și necesitate
Concertul "Romanța, regina inimilor", regal la Craiova
Comisia Europeană, vizită de lucru în județul Dâmbovița
Artista Corina Chiriac, eveniment de suflet la Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

De la Marea Unire la Marea Dezbinare

Îndeobște, la Ziua Națională se scriu editoriale festive, se pune în valoare semnificația acestui eveniment cu rezonanță profundă în istoria neamului, se exaltă eroismul celor ce s-au jertfit pe Altarul Patriei pentru Independență, libertate și suveranitatea națiunii și așa mai departe pe aceeași coardă encomiastă.

Și, într-adevăr, dacă este a ne... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale