Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro15.09.2022 00:16

În județul Dâmbovița, răcirea vremii a determinat...


A A

Creșterea numărului de infecții respiratorii

Creșterea numărului de infecții respiratorii

*Vaccinurile antigripale se lasă așteptate. Medicii de familie au comandat mai puține vaccinuri antigripale, pentru a nu fi nevoiți să plătească dozele care rămân, așa cum s-a întâmplat anul trecut!

 

Violeta Stanciu


 

Vaccinurile antigripale lipsesc momentan din cabinetele medicilor de familie din județul Dâmbvița! La nivelul DSP Dâmbovița se centralizează în momentul de față solicitările venite din partea medicilor de familie cu necesarul de vaccinuri antigripale.

O problemă ridicată de președintele Asociației Medicilor de Familie din județul Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu este medicii au fost nevoiți să comande un număr mai puțin de doze de vaccin antigripal din cauza faptului că anul trecut oamenii nu s-au mai imunizat antigripal, așa cum o făceau de obicei, motiv pentru care un număr important de vaccinuri nu s-au putut consuma. A existat și un inconvenient major în sensul că dozele rămase au fost imputate medicilor de familie.

,,De vaccinurile antigripale nu am auzit nimic, dar ne-au solicitat să trimitem, la sfârșitul lunii trecute, o situație, un necesar cu cine ar dori să se vaccineze. Anul trecut eu am rămas cu peste 40 de vaccinuri, ca niciodată, pentru că  întotdeauna făceam câte 200-300-400 de doze și tot mai era nevoie. Din această cauză acum am comandat mai puține doze pentru că vaccinul care nu se întrebuințează și ne rămâne, noi trebuie să-l plătim. Vaccinurile au venit anul trecut pe la sfârșitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie,  pentru grupele de vârstă... Înainte veneau și prin noiembrie-decembrie”, ne-a declarat ieri reprezentanta medicilor de familie din județul Dâmbovița, dr. Ileana Dumitrescu.

De la aceasta am aflat că au început să apară și infecțiile respiratorii, iar motivul este schimbarea vremii.

,,D-ul ministru ne-a anunțat că va fi un an gripal mai devreme și mai serios. Pe Covid se anunță o tulpină mai agresivă și mai contagioasă și dacă ați urmărit... a crescut și numărul de cazuri de Covid’’, a completat medicul de familie Ileana Dumitrescu.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

285 de nașteri și 516 decese
Două locuințe amenajate de DGASPC Dâmbovița
„Primăvara albastră” - o ediție care a stat sub semnul excelenței
Situația grevei profesorilor din Dâmbovița
"Ziua Porților Deschise" la Camera de Comerț Dâmbovița
11 ani de la trecerea în neființă a fondatorului companiei REGATA
Procese câștigate pe bandă rulantă de angajați!
Un singur focar activ de pestă porcină africană
Victimele unui accident rutier, ajutate de un jandarm dâmbovițean
Numeroase proiecte în obiectiv pentru Primăria RuncuPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

O grevă care anunță marea furtună românească

GEORGE COANDĂ


Greva cadrelor didactice, cu toate controversele pe care le-a stârnit, a arătat guvernării că Școala este acel factor fundamental fără de care o națiune nu poate funcționa, nu este viabilă. Iar domnului președinte al republicii, Klaus Werner Iohannis – să reamintim că, la bază, este profesor – i-a bătut obrazul punându-i în față un adevăr dur: România educată –... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale