Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.09.2014 00:25

Avizarea documentului de către Judecătoria Târgoviște este așteptată cu sufletul la gură de metalurgiști


A A

COS Târgoviște: Planul de reorganizare, încurcat de procese în instanță

COS Târgoviște: Planul de reorganizare, încurcat de procese în instanță
Lucrurile la COS Târgoviște sunt pe drumul cel bun după multe luni de probleme (concedieri, șomaj tehnic, lipsa comenzilor și a Contractului Colectiv de Muncă)

❚ Unitatea metalurgică aflată în insolvență a depus pe 26 septembrie documentul a cărui aprobare salvează Combinatul de la faliment ❚ Practic, de Planul de reorganizare depinde viitorul Combinatului, al celor peste 1300 de salariați care au mai rămas, dar și al oțelului târgoviștean ❚ Însă pentru a fi dat un verdict în cazul Planului de reorganizare, trebuie mai întâi finalizate cele patru procese ale creditorilor, aflate pe rol la Înalta Curte de Casație și Justiție și la Curtea de Apel Ploiești ❚ Vă reamintim că în 22 februarie 2013, Tribunalul Dâmbovița a admis cererea de reorganizare și a deschis procedura generală de insolvență a companiei târgoviștene

VIRGIL VOINESCU


Liderul Sindicatului Liber Independent (SLI) din Combinatul de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște – unitate aflată în insolvență, ing. Aurel Vlăsceanu, ne-a declarat că pe 26 septembrie administrația unității a depus la Judecătoria Târgoviște „Planul de reorganizare al COS”, acesta fiind practic documentul de rezultatul căruia depinde evoluția pe viitor a Combinatului și soarta oțelarilor dâmbovițeni. Din informațiile pe care le are sindicatul, „lucrurile merg bine”, dar trebuie finalizate trei-patru dosare ale unor creditori și apoi să se întrunească Adunarea Acționarilor.

Conform liderului sindical, unul dintre dosare, care încetinește puțin o decizie, este acum la Înalta Curte de Casație și Justiție și privește Halda de zgură de la Udrești. Celelalte două-trei dosare sunt la Curtea de Apel Ploiești. Ing. Aurel Vlăsceanu a explicat: „Ca să se dea un verdict de către instanță (n.n. în ceea ce privește Planul de reorganizare) trebuie să se finalizeze procesele, pentru ca toți creditorii să vină la masa credală, iar apoi să aibă loc Adunarea Generală a Acționarilor. Aceasta, din câte știu, este amânată. Dar, trecând peste, eu zic că lucrurile merg bine. O spune și juristul. Situația de bine ne convine și nouă, ne convine ca Planul de reorganizare să fie aprobat, pentru că altfel s-ar putea intra în faliment”, a arătat liderul SLI.

Liderul SLI: „Lucrurile merg bine atâta timp cât le va lăsa administrația să meargă bine”

În privința viitorului, văzut însă din analiza trecutului, ing. Aurel Vlăsceanu a completat: „Lucrurile merg bine atâta timp cât le vor lăsa ei (n.n. administrația) să meargă bine. Și așa situația COS a fost atunci forțată. Societatea a fost băgată în insolvență de ei. Nu cred că era cazul, din punct de vedere financiar, ca societatea să intre atunci în insolvență Au făcut ei de așa natură să ajungă în situația de a declanșa insolvența”. Vă reamintim că la mijlocul lunii februarie 2013, rușii de la Mechel și-au vândut toate activele deținute în România, inclusiv la Târgoviște, iar în 22 februarie 2013, Tribunalul Dâmbovița a admis cererea de reorganizare și a deschis procedura generală de insolvență a companiei.

Și liderul celuilalt sindicat din cadrul COS Târgoviște, „Metalurgistul”, ing. Gabriel Banu, a ținut să amintească faptul că de avizarea Planului de reorganizare depinde continuarea activității metalurgice la Târgoviște în următorii trei ani.

Zile bune la COS Târgoviște

Practic, în ultima perioadă, COS Târgoviște a intrat, din fericire, pe o pantă ascendentă. Deși „ceea ce a fost odată nu mai poate fi”, după cum declara recent liderul SLI, ing. Aurel Vlăsceanu, lucrurile par să fi intrat pe un drum bun. După o perioadă de concedieri și de șomaj tehnic, cei 1350 de salariați care au mai rămas în Combinat sunt la lucru, s-au făcut angajări, iar pensionarilor li s-au încheiat contracte de continuare a activității. Și comenzile sunt „ca în vremurile bune”, spune liderul sindical, adică o medie de o mie tone oțel pe zi. Și cel mai important succes sindical al anului a venit la final de august când, după șapte luni, s-a reușit semnarea Contractului Colectiv de Muncă de către conducerea SLI (singurul sindicat reprezentativ din unitate, care a avut dreptul legal să poarte negocieri cu administrația). CCM a intrat în vigoare din data de 1 septembrie a.c. și este valabil până la sfârșitul anului 2015. El păstrează, cu mici excepții, prevederile vechiului contract, însă s-a ținut cont că societatea este în insolvență.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale