Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



10.10.2014 00:25

Președintele CJD Adrian Țuțuianu blamează conducerea CATD din anii 2010-2011 pentru...


A A

Corecții de 3 milioane RON la Compania de Apă

Corecții de 3 milioane RON la Compania de Apă
Corecțiile financiare sunt pe proiectele de la Pucioasa, Fieni și de la Găești – Titu, privind stațiile de epurare, lucruri care "nu sunt imputabile actualei administrații a Companiei"

❚ Sancțiunea înseamnă 30 de miliarde lei vechi pe care actuala conducere a CATD va trebui să le scoată „din pământ, din iarbă verde” pentru a plăti neregulile din administrația anilor 2010-2011 ❚ Potrivit președintelui CJ Dâmbovița, corecția a fost aplicată pentru nerespectarea unor criterii de calificare, iar soluția momentană este atacarea deciziei în instanță ❚ Astfel, Compania de Apă va beneficia fie de „clemența” instanțelor, fie de „generozitatea” Guvernului care și-a făcut un obicei din a prelua la bugetul de stat corecțiile pe proiectele cu fonduri europene, fără a le recupera de la vinovați ❚ CATD nu se află la prima corecție, însă celelalte au fost ținute la secret de fosta conducere: o sancțiune de 20 de miliarde lei vechi, anulată în ultimul moment de instanță, și două amenzi de la ANRMAP

ANA MARIA POPESCU

 


 

O nouă ghilotină a corecțiilor financiare a căzut în Dâmbovița pe proiectele din POS 1 Mediu. Este vorba de 3 milioane lei, respectiv 30 miliarde lei vechi, aplicate de organismul intermediar de la Programul Operațional Sectorial (POS) Mediu pentru lucrările la stațiile de epurare Pucioasa, Fieni, Găești și Titu.

Motivul, potrivit conducerii Consiliului Județean Dâmbovița, este că vechea conducere a Companiei de Apă Târgoviște – Dâmbovița (anii 2010-2011) nu a respectat criteriile legate de studii și vechime atunci când s-a făcut adjudecarea. Președintele Adrian Țuțuianu spune că aceste corecții financiare nu pot fi în niciun caz imputate actualei echipe de conducere a Companiei de Apă și asta pentru că neregulile constatate și sancționate astăzi datează din 2010-2011. Așadar, greșelile fostei administrații cad în cârca actualei conduceri a Companiei de Apă care „din pământ, din iarbă verde” va trebui să scoată 30 de miliarde lei vechi și să plătească „amenda” din bugetul propriu, adică din bani publici. Conștientă că nu va scăpa de plata corecțiilor financiare, conducerea Companiei de Apă a fost sfătuită să mai tragă un pic de timp, așa că a înaintat o contestație administrativă, care va fi urmată de o acțiune în instanța de judecată și vom vedea cum se va finaliza litigiul în cele din urmă.

Cauza corecțiilor: nerespectarea criteriilor de calificare

„Pentru că s-a discutat foarte mult pe performanțele de la Compania de Apă, fără a spune eu că lucrurile sunt toate în regulă acolo, am să vă dau și o veste tristă legată de modul cum s-au făcut adjudecările anterioare. Avem corecții financiare de 3 milioane lei pe proiectul de la Pucioasa, Fieni și proiectul de la Găești – Titu, privind stațiile de epurare, lucruri care nu sunt imputabile actualei administrații a Companiei. Este vorba de criterii de calificare necesare unor specialiști, care sunt necesare în program, criterii legate de studii și vechime, pe care nu le-au respectat cei care au făcut parte din unitățile de implementare și din comisiile de evaluare a ofertelor în anii 2010-2011. Asta ca să fim foarte corecți în modul cum evaluăm pe fiecare. Cei care sunt azi la Compania de Apă vor trebui să găsească soluții să plătim aceste corecții financiare după ce se parcurge procedura judiciară, pentru că le-am cerut să atace la instanțele de judecată aceste lucruri și pe ideea de a le împinge cât mai mult ca să putem să le și rezolvăm. Ca urmare, aș prefera să dea lecții cât mai puțin cei care au condus Compania de Apă și să își vadă propriile neîmpliniri și erori din modul în care au gestionat programul până la data când au fost înlocuiți. Corecțiile au apărut de curând, dar se referă la modul cum s-au evaluat ofertele. Corecțiile au fost aplicate de organismul intermediar de la POS-ul de Mediu. Plătește Compania de Apă corecțiile din bugetul propriu. Nu știu dacă banii vor putea fi imputați cuiva. Eu le-am spus să facă o contestație administrativă, cu argumente și vedem ce se va întâmpla după ce se finalizează litigiul”, a declarat Adrian Țuțuianu, președintele CJ Dâmbovița.

Compania de Apă nu e la prima corecție...

...doar că pe celelalte le-a ținut la secret! Vă reamintim că în septembrie 2011, Compania de Apă a primit o corecție financiară de aproape 20 de miliarde lei vechi, despre care dâmbovițenii nu au aflat decât din presă. Compania de Apă a pierdut inițial procesul de anulare a corecției la Curtea de Apel București, dar, în final, a câștigat la Înalta Curte de Casație și Justiție. În mod curios, conducerea Companiei nu a cerut suspendarea corecției, ci doar anularea și a acceptat, pe parcursul proceselor, acoperirea corecției din fonduri proprii… adică din banii publici, posibil chiar din prețul apei. Ceea ce e de dorit să nu se repete în cazul noii corecții! De asemenea, Autoritatea Națională de Reglementare și Monitorizare a Achizițiilor Publice (ANRMAP) a aplicat și ea două sancțiuni Companiei de Apă din Târgoviște, pe motivul criteriilor restrictive impuse la licitații. În mod evident, firmele clientelare și-au luat partea leului, iar sancțiunile au rămas în grija noii conduceri a Companiei de Apă, care fie va beneficia de clemența instanțelor, fie de cea a... Guvernului care și-a făcut un obicei din a prelua la bugetul de stat corecțiile pe proiectele cu fonduri europene.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale