Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



31.03.2020 00:25

Apel disperat al primarului Ionuț Bănică:


A A

Corbii Mari, fără pâine în plină criză COVID-19

Corbii Mari, fără pâine în plină criză COVID-19

VIOLETA STANCIU


Situație critică în comuna dâmbovițeană Corbii Mari! Ca și cum focarul de infecție cu virusul Covid-19 (13 cazuri confirmate și alte 13 persoane suspecte, contacți direcți ai persoanelor infestate) nu ar fi fost de ajuns, acum autoritățile publice locale se confruntă cu o altă mare problemă! Furnizorii de alimente, și în mod special distribuitorii de pâine nu mai vor să aducă marfă în localitate. Edilul comunei, Ionuț Bănică a făcut ieri, în cadrul conferinței de presă online de la PSD Dâmbovița, un apel către distribuitori să nu renunțe la activitățile economice pe care le au pe raza comunei, dându-le asigurări că autoritățile dezinfectează zilnic spațiile din jurul magazinelor, și nu numai. „Avem probleme cu distribuitorii de pâine, agenții economici comunicându- mi că unii dintre acești distribuitori nu mai vor să aducă pâine în comuna noastră. La fel și furnizorii de la firmele care aduceau alimente, acum ocolesc comuna noastră. Fac un apel către toți distribuitorii să nu renunțe la activitățile economice pe care le aveau cu agenții economici din Corbii Mari pentru că noi facem permanent dezinfecție în jurul magazinelor, nu există probleme la acest nivel și plus de asta să se gândească și la cetățenii din comunitatea noastră. Nu toți avem coronavirus și nu trebuie să avem astfel de probleme. Avem de asemenea probleme cu angajatorii din orașe și comunele învecinate, inclusiv cu cei din București, Titu… La București am găsit înțelegere la firmele de salubrizare, unele dintre ele au luat măsura de a-și trimite angajații în concedii de odihnă, cu respectarea prevederilor pe care noi le avem instituite la nivelul comunității noastre. Dar mai sunt și alți angajatori care, din spusele cetățenilor, au trimis oamenii acasă pur și simplu, fără ca aceste persoane să fie băgate în izolare de către DSP, fără să aibă contact direct cu vreo persoană care a fost depistată cu coronavirus. Solicit public sprijin Prefecturii, ANPC și ITM-ului să verifice aceste situații și să respectăm toți legislația.Toți angajatorii din România, conform Ordonanțelor 29 și 30, beneficiază de anumite prevederi din partea Guvernului”, a semnalat edilul localității Corbii Mari, Ionuț Bănică.

„Trăiesc o dramă la mine în comunitate”

De asemenea, primarul de la Corbii Mari reclamă faptul că localitatea a fost lăsată de izbeliște de către autoritățile statului în aceste momente de cumpănă, iar persoana cea mai vizată de edil este chiar prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa. „Nu am primit nici un mesaj, nici un telefon, nicio comunicare de la CJSU, CNSU, niciun sprijin, doar Crucea Roșie a trimis alimente către persoanele aflate în izolare. Mă declar foarte mulțumit de activitatea pe care Direcția de Sănătate Publică a efectuat- o la nivelul comunei noastre, dar ei nu pot să efectueze testarea contacților direcți ale persoanelor confirmate decât dacă acestea prezintă simptome, așa prevede noua metodologie. Ultima discuție telefonică cu domnul prefect a fost vineri… Trăiesc o dramă la mine în comunitate. Sunt extrem de mâhnit și nemulțumit de faptul că o comunitate atât de mare este lăsată astăzi de izbeliște de autorități. Noi, Primăria, medici de familie, Poliție, ne facem treaba, dar din partea Prefecturii nici un semn, nu au fost prezenți, nici președinte CJSU, nici vicepreședintele CJSU, nu a fost prezent nimeni la Corbii Mari. Noi ne-am mai lovit de o situație grea și cu pesta porcină africană, dar vreau să vă spun că după confirmarea primului focar de PPA prefectul de la acea vreme în 25 de minute a fost în comuna Corbii Mari și vorbeam de animale, nu vorbeam de oameni. Acum nu vine nimeni, nu interesează pe nimeni, acesta este adevărul, fără să supăr pe nimeni, fără să arunc vina pe nimeni, dar nu am nicio susținere din partea actualului prefect”, a declarat ieri Ionuț Bănică.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Percheziții într-un dosar de trafic de persoane


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale