Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro05.09.2018 00:20

Vis împlinit după 10 ani!


A A

Cooperativa Agricolă "Frumosul de Voinești" va livra fructe în supermarketuri

Cooperativa Agricolă

*„Un contract este încheiat pentru o cantitate de fructe nelimitată, ceea ce este un lucru extraordinar, la un preț, spun eu, foarte bun. Al doilea contract este tot pentru o cantitate nelimitată de fructe, dar cu un alt supermarket”, spune primarul comunei Voinești, Sandu Gabriel Dănuț

 

Violeta Stanciu


 

Și-a văzut visul împlinit, dar după zece ani! Este cazul primarului comunei Voinești, Sandu Gabriel Dănuț, care s-a luptat ani de zile să pună pe picioare o cooperativă agricolă de producție în adevăratul înțeles al cuvântului care să vină în sprijinul pomicultorilor de pe Valea Dâmboviței.

Așa a prins viață, la Voinești, Cooperativa Agricolă „Frumosul de Voinești” care, într-un timp relativ scurt, a înregistrat deja rezultate remarcabile. Primul pas important este faptul că a reușit să încheie contracte, cu două supermarketuri, pentru livrarea de fructe... în cantitate nelimitată.

„Cooperativa Agricolă  «Frumosul de Voinești» este lucrul pentru care mă zbat de zece ani de zile. Cu bucurie în suflet pot spune că această cooperativă, încetul cu încetul, își atinge obiectivul pentru care a fost înființată, dat fiind faptul că, prin Cooperativa Agricolă «Frumosul de Voinești» s-au încheiat deja două contracte de livrare fructe în supermarketuri. Un contract este încheiat pentru o cantitate de fructe nelimitată, ceea ce este un lucru extraordinar, la un preț, spun eu, foarte bun. Al doilea contract este tot pentru o cantitate nelimitată de fructe, dar cu un alt supermarket. Deci, încetul cu încetul, lucrurile vor intra în normalitate. Cooperativa a fost înființată anul trecut și are 35 de membrii fondatori, pe care îi apreciez foarte mult, pentru că din două în două duminici au ședință de adunare generală. Lucrurile se mișcă foarte bine și în acest sens. Deja, în primăvara acestui an, și-au cumpărat îngrășăminte naturale la un preț mult mai ieftin față de ce găsim pe piața din județ și chiar din România, fiindcă vă dați seama, fiind o cantitate însemnată, s-au făcut reduceri substanțiale. Și–au cumpărat și pesticide, prin cooperativă, la prețuri mai mici. Acum problema cea mai arzătoare este livrarea fructelor în supermarketuri, iar de la anul... lucrurile cu siguranță vor merge și mai bine. Se intenționează și construirea unui depozit cu atmosferă controlată, dar costurile aici sunt foarte mari. Însă sper ca, în următorii ani, când cooperativa se va pune pe picioare, să se poată realiza și acest deziderat”, ne-a declarat primarul comunei Voinești, Sandu Gabriel Dănuț.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Cererile de plată se completează electronic
Legea cooperativelor, în discuție în Dâmbovița
Producția industrială, în scădere vertiginoasă
Comerțul concurează serios Industria
Evaziune fiscală de proporții
"Oscilația euro, o situație îngrijorătoare"
Importurile bat exporturile
3000 lei salariul minim în domeniul construcțiilor
Banca Mondială, cu ochii pe Zona metropolitană Târgoviște
20 de dâmbovițeni au accesat Programul pentru lână


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

"Sindromul «aprozarului»"

De treizeci de ani, agricultura românească merge în bobote. Și cum să meargă eficient, atâta vreme cât toate guvernările au dat „verde” la vânzarea pământurilor fertile unora veniți de pe aiurea (arabi la grămadă, italieni ș.a.), care s-au repezit în haite nesătule și n-au avut nicio strategie deșteaptă cu privire la organizarea sectorului agricol și zootehnic? 

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale