Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.07.2014 08:19

Editorial


A A

Convenția PNL-PDL s-a stricat!

Convenția PNL-PDL s-a stricat!

ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro


 

O fuziune politică fără scandal e ca o nuntă fără lăutari. Adică fără niciun haz. Românii, care atât mai așteaptă de la politicieni, adică să facă haz de necaz pe seama isprăvilor lor, au văzut la televiziuni că fuziunea PNL-PDL făcută pe scenă în cuget democrat și-n simțire liberală, în culise s-a tăiat ca maioneza.

 

Motivul principal l-a furnizat public europarlamentarul Monica Macovei, căreia nu i s-a dat voie să vorbească la microfon în cadrul Convenției de sâmbătă, evenimentul fiind lăsat orfan de răsuflarea matern-democrată a fostei tovarășe procuror. Ce-a ieșit pe gura “populară” a celei învățate să vorbească la o adică și pe geamul de la baie, dacă i-o dicta interesul personal al mentorului său din Cotroceni, nu mai e deja niciun secret.

Citez: “Deci, v-ați stricat Convenția singuri! În momentul ăsta v-ați stricat Convenția! Ce ne-am înțeles noi pe hol? Îmi rezerv dreptul de a reacționa și acționa”. Tare, nu? Cum șeful microfonului a fost Gheorghe Flutur, n-ar fi exclus ca amenințările să-l privească direct și foarte personal.

 

Ce-o să-i facă Macovei? Păi, de exemplu, să-i taie aripile politice, să-l înfigă într-un insectar la Cotroceni, ori să-l așeze cu “recunoștință” pe-o lampă populară, dacă tot îi place să se ardă în lumina reflectoarelor. Dar să lăsăm gluma la o parte, că nu-i de glumit cu dna Macovei când vine vorba despre valorile în care crede domnia sa.

 

De exemplu, am mai remarcat că cenzura “nevinovată”, pe care i-a aplicat-o colegial Gheorghe Flutur tocmai când sufletele pereche liberalodemocrate vibrau de-atâta fuziune liber consimțită, l-a mai revoltat și pe Cătălin Predoiu. Adică taman pe candidatul la prezidențiale, care făcea-ntr-o disperare gesturi de lehamite pe lângă Blaga și Flutur.

 

În paranteză fie spus, limbajul nonverbal al lui Cătălin Predoiu e chiar mai interesant decât cel verbal. Iar defectele- i de dicție nici că mai contează când “vorbește” cu mâinile și ia atitudine cu picioarele, în sensul că și le ia la spinare din zonele de conflict. Până aici eu zic că e de bine cu fuziunea lor.

 

Și totuși… De ce atâta tevatură de la o banală cenzură aplicată la gura celei care a speriat microfoanele prin Parlamentul European cu tot felul de minciuni la adresa României? Iată cum răspunsul la o simplă întrebare ar putea demola toată construcția politică de care Traian Băsescu deja râde în hohote în orice împrejurare publică.

 

Neobișnuită să i se taie macaroanele, pardon microfoanele, pe Macovei a luat-o gura pe dinainte și, la nervi, i-a avertizat pe capii răutăților că li s-a tăiat maioneza la fuziune. Mă rog, ea a zis “V-ați stricat Convenția! În momentul ăsta v-ați stricat-o!”.

 

Vedeți? A indicat cu precizie matematică momentul. Ca să spulbere orice confuzie și să nu creadă “popularii” liberalo-democrați că li s-a stricat Convenția pentru că au cenzurat Imnul Național. Ori pentru că au batjocorit voința a 7,4 milioane de români. Ori pentru că fuziunea lor sfidează votul democratic majoritar al poporului român căruia acești “democrați” i-au tăiat tot felul de drepturi, nu doar acela de a vorbi liber.

 

Dacă-i pe-așa și într-adevăr “Convenția PNL-PDL s-a stricat”, salut cu deplină satisfacție eșecul fuziunii provocat de decizia lui Gheorghe Flutur de a-i tăia microfonul Monicăi Macovei. “Dumnezeu s-o ierte!”, zic și eu. Că și ei se salutau tot așa, batjocorind “subtil” asasinarea USL.

www.alinamavrodin.ro

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Să nu ne uităm istoria
Mincinoșii lui Putin (II)
Mincinoșii lui Putin (I)
Prioritățile UE în 2025
Capitalism…comunist bruxellez
România în 2025
"Schimbare de gardă" la Universitatea "Valahia"
Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale