Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.11.2023 00:14

La Direcția Silvică Dâmbovița,


A A

Control anual pentru regenerarea pădurilor

Control anual pentru regenerarea pădurilor

Controlul anual al regenerărilor pădurilor din Dâmbovița, realizat de către experții Direcției Silvice, a devenit o tradiție esențială în eforturile de împădurire și regenerare a fondului forestier. Prin acest proces, specialiștii evaluează atent cantitatea și calitatea lucrărilor de regenerare efectuate în anii precedenți, asigurându-se că pădurile din județ se dezvoltă într-un mod sănătos și sustenabil. Controlul anual al regenerărilor reprezintă o etapă-cheie în gestionarea silviculturii, deoarece ajută la identificarea necesităților specifice pentru întreținerea și dezvoltarea puieților forestieri plantați în campaniile anterioare de împădurire.

„Este important de menționat că în ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor - Romsilva a reușit să regenereze 72.545 hectare de pădure în fondul forestier deținut de stat. Această cifră  include 48.217 hectare regenerate în mod natural și 24.328 hectare prin lucrări de împădurire, în timp ce s-au plantat nici mai mult, nici mai puțin de 132,9 milioane de puieți forestieri. Aceste cifre reprezintă un pas important către protecția și conservarea mediului în România. Regia Națională a Pădurilor - Romsilva administrează un impresionant total de 3,13 milioane de hectare de păduri, care reprezintă aproximativ 48% din pădurile țării. De asemenea, oferă servicii silvice pentru alte circa un milion de hectare de păduri care se află în diverse forme de proprietate. Notabil este faptul că 80% din pădurile proprietatea publică a statului dețin certificarea managementului forestier în standard internațional, garantând o abordare sustenabilă și responsabilă în ceea ce privește gestionarea resurselor forestiere”, au transmis reprezentanții Direcției Silvice Dâmbovița.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Reabilitarea infrastructurii rutiere din Runcu
Progrese de amploare pentru trei investiții din comuna Raciu
„Valurile sunt prea mari și ei nu mai stăpânesc barca”
Salariații din industria de Apărare respectarea promisiunii Guvernului
„Anul acesta vor fi 200 de gospodării abonate la gaze”
Regenerarea pădurilor în Dâmbovița
Atragerea investițiilor publice și private, preocuparea permanentă a autorităților locale
248 locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Ghid de facilități fiscale
699 de locuri de muncă disponibile


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (II)

A se lua seama, cu toată seriozitatea, la ceea ce s-a întâmplat, fără să fie o întâmplare câtuși de puțin, în San Francisco, la Summitul Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific, de pe la mijlocul lui noiembrie 2023. Ne oferă, dacă nu avem mintea năucă, ci gata să facă un minim efort de a înțelege „mersul lumii”, o perspectivă a unui orizont geopolitic de pe care s-a ridicat un colț al... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale