Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro01.11.2023 00:12

AJPIS Dâmbovița a demarat…


A A

Controale surpriză în centrele sociale

Controale surpriză în centrele sociale

La solicitarea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, personalul de specialitate din cadrul AJPIS Dâmbovița a realizat activități de control inopinat în centrele rezidențiale care au depus documentația în vederea obținerii licenței de funcționare. Potrivit directorului AJPIS Dâmbovița, Bogdan Iancu au fost realizate 3 controale inopinate în servicii sociale destinate persoanelor vârstnice/adulți în dificultate.

Ca deficiență constatată… un furnizor (Asociația Suflet pentru Oameni) acorda servicii sociale fără să dețină licență de funcționare. În acest caz a fost aplicată amendă contravențională în cuantum de 10.000 de lei și au fost dispuse 3 măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

„Au fost realizate 16 controale inopinate în domeniul serviciilor sociale, după cum urmează:  4 controale pentru nerespectarea dreptului persoanei cu handicap la asistent personal; 8 controale pentru verificarea respectării standardelor minime de calitate în serviciile sociale; 4 controale privind acordarea/neacordarea beneficiilor sociale. Deficientele constatate: -lipsa personalului de specialitate (DGASPC- CABr Țuicani, CIA Țuicani); ; -angajarea și salarizarea asistentului personal; -nerespectarea suprafeței de de 6 mp/beneficiar sau 8 mp/beneficiar pentru utilizatori de fotoliu rulant; -lipsa echipamentelor de recuperare în concordanță cu nevoile beneficiarilor. Au fost aplicate 4 amenzi contravenționale în cuantum de 20.500 lei. Măsuri dispuse: -au fost dispuse 112 măsuri, dintre care 105 pentru serviciile sociale controlate și 7 pentru beneficii sociale”, a transmis directorul executiv al AJPIS Dâmbovița, Bogdan Iancu la ședința  Colegiului Prefectural Dâmbovița.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Ziua Națională a României, marcată simplu și frumos
Rata șomajului, în ușoară creștere: 3,07%
Infracțiuni... de weekend
Mesaj de solidaritate față de victimele violenței domestice
Activitate de educație pentru promovarea integrității
Peste 3800 de persoane și-au găsit un loc de muncă
A început campania de vaccinare la vulpi
Realocarea fondurilor pentru tichete CFR
Transport ilegal de deșeuri, oprit de polițiști
Ziua Porților Deschise la noul sediu al Judecătoriei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La 105 ani de la Marea Unire (I)

S-au împlinit 105 ani de la înfăptuirea unui ideal/vis/năzuință, mai precis spus în limbajul istoricilor, proces logic, adică a României Mari. Căci și la 27 martie, la Chișinău, și la 28 noiembrie, la Cernăuți, și la 1 decembrie din anul de grație pentru români, 1918, deci în trei momente cruciale întemeietoare de Țară s-a produs Unirea cea Mare – toate aceste momente fiind de fapt, acte istorice... [citește tot...]
Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale