Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



06.12.2018 00:18

DSVSA Dâmbovița semnalează: în perioada sărbătorilor de iarnă,


A A

Controale intense, riscuri mari

Controale intense, riscuri mari

În scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare în perioada sărbătorilor de iarnă când crește consumul de alimente de origine animală obținute în mod tradițional, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița atenționează asupra următoarelor: - consumul de carne de porc fără a fi testat pentru Trichineloză reprezintă un risc foarte mare pentru sănătatea consumatorului, parazitul Trichinella Spp producând îmbolnăviri grave la om. În acest sens dorim să atenționăm populația cu privire la necesitatea efectuării examenului trichineloscopic pentru carnea obținută de la porcii crescuți și sacrificați în gospodăriile proprii; - consumatorii trebuie să își procure carnea numai din unitățile autorizate sanitar–veterinar, fiind interzisă achiziționarea acesteia din unități neautorizate sau din tăieri clandestine. În județul Dâmbovița, examenul pentru identificarea parazitului Trichinella Spp se poate efectua la nivelul Circumscripțiilor Sanitare Veterinare Oficiale din localitatile Târgoviște, Pucioasa și Titu - unde în perioada 30.11 – 24.12.2018 și 27.12.2018 – 07.01.2019 - va fi asigurată permanența, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică; va fi afișat programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil și numărul de telefon, precum și la nivelul tuturor Circumscripțiilor Sanitare Veterinare din mediul rural. În perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița va intensifica controalele oficiale, în scopul verificării modului în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare din toate piețele agroalimentare, abatoare, unități de tranșare a cărnii, unități de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală, precum și în unități de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unități de alimentație publică, pizzerii, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie-patisserie, pensiuni turistice, magazine alimentare, etc). Director executiv, Dr. Tolea Sandu Mariu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Salvați Copiii a strâns mai mult de 1,6 milioane euro pentru maternități
Colectă mobilă de sânge la UM Teiș
Cursurile lunii decembrie
Centrul pentru copii cu dizabilități la Găești
Întreruperi de energie electrică
Sindicaliștii din Apărare "atacă" Programul TBT
Abuzuri la COS Târgoviște
AITT, executată silită
Dascălii au ajuns la un acord cu Guvernul
Colectă mobilă de sânge la Spitalul Găești


Editorial

"România educată"? Ei, na!

Herr Klaus Werner Iohannis, ineficient până acum în înalta postură de președinte al României, s-a trezit într-o dimineață cu spaima-n gât, transpirat și gândindu-se că n-are cu ce să se înfățișeze în fața națiunii ca să-i smulgă votul la anu’, și amintindu-și că este profesor din tagma lui Einstein, ce și-a zis? 

[citește tot...]


Follow artpress_tgv on Twitter






Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale