Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro30.10.2023 00:15

La ședința ordinară a Consiliului Județean Dâmbovița,


A A

Contre cu zâmbete pe marginea sprijinirii unităților de cult

Contre cu zâmbete pe marginea sprijinirii unităților de cult

*Președintele Corneliu Ștefan a clarificat că bugetul destinat Arhiepiscopiei Târgoviște nu a fost depășit cu această alocare, ci rămâne în limitele stabilite la începutul anului și votat de toți consilierii județeni

 

Vineri a avut loc ședința ordinară a Consiliul Județean Dâmbovița, aferentă lunii octombrie 2023. Cu o ordine de zi stufoasă, ce a cuprins nu mai puțin de 114 proiecte de hotărâre, ședința ținut aproximativ 70 de min. La aceasta au participat 30 de consilieri aleși.

Un moment semnificativ al acestei ședințe a fost aprobarea proiectelor referitoare la menținerea salariilor de bază, al personalului angajat, din luna septembrie 2023, pentru trei instituții  subordonate CJD. Acestea sunt: Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu" Dâmbovița și Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească". Astfel, salariile personalului angajat în cadrul instituțiilor menționate, nu vor suferi modificări  în urma creșterii salariului minim pe economie din luna octombrie 2023.

Pata de culoare a întâlnirii a fost spre finalul ședinței, la subpunctul 112, care prevedea un sprijin financiar al CJD pentru unitățile de cult din județ. Președintele Corneliu Ștefan a întrebat dacă există obiecții din partea grupului PNL Dâmbovița, așa cum s-a întâmplat la comisii. Consilierul  PNL, Adriean Budoiu, a transmis că doar un singur consilier a avut observații la comisii, dându-i și numele, Dragoș Paraschiv.

Președintele Corneliu Ștefan a clarificat că bugetul destinat Arhiepiscopiei Târgoviște nu a fost depășit cu această alocare, ci rămâne în limitele stabilite la începutul anului și votat de toți consilierii județeni. Deși consilierul Paraschiv nu a contestat afirmațiile președintelui CJD, acesta s-a abținut de la vot în ceea ce privește acest proiect.

Ședința s-a terminat cu glume și zâmbete, și cu toate proiectele aprobate în unanimitate sau cu majoritate de voturi, semn că relația dintre principalele partide, PSD și PNL, atât cea de la județ, cât și cea de la Capitală, este încă una caldă, nu ca în vremurile de odinioară.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

SANITAS a chemat Guvernul României în instanță
„Coaliția de guvernare PSD-PNL funcționează”
„PSD Târgoviște va câștiga toate alegerile viitoare”
„Maraton” de activități sociale și cultural sportive
„Dezvoltarea și susținerea fiecărei localități dâmbovițene nu țin cont de culoarea politică a respectivului primar”
Adoptarea noii Legii a pensiilor
Ministrul Justiției, despre Legea pensiilor
„Nu vom merge alături de PSD la alegeri”
Tur de forță în 13 organizații de pe Valea Ialomiței
„M-am liniștit! Eu credeam că PNL are 15% în Dâmbovița”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La 105 ani de la Marea Unire (I)

S-au împlinit 105 ani de la înfăptuirea unui ideal/vis/năzuință, mai precis spus în limbajul istoricilor, proces logic, adică a României Mari. Căci și la 27 martie, la Chișinău, și la 28 noiembrie, la Cernăuți, și la 1 decembrie din anul de grație pentru români, 1918, deci în trei momente cruciale întemeietoare de Țară s-a produs Unirea cea Mare – toate aceste momente fiind de fapt, acte istorice... [citește tot...]
Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale