Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.02.2015 00:12

PNL și PSD Dâmbovița - atacuri și contraatacuri


A A

Continuă războiul politic pe "Ordonanța traseiștilor"

Continuă războiul politic pe
Cinci consilieri județeni "migratori" sunt pe "lista neagră" a PNL Dâmbovița. Alți doi aleși, care susțin PNL, au rămas în grațiile liberalilor

❚ Copreședinții liberali din Dâmbovița au transmis președintelui CJD solicitarea ca pe ordinea de zi a primei ședințe să fie introduse mai multe proiecte de hotărâre prin care să se constate încetarea mandatelor a cinci consilieri județeni ❚ Deși liberalii invocă în solicitare articole din Constituție și decizii ale Curții Constituționale, răspunsul conducerii CJD a fost simplu: OUG 55 și-a produs efectele juridice, decizia CCR se aplică pentru viitor ❚ Totuși, președintele CJD a remarcat că liberalii cer încetarea mandatelor numai în dreptul celor care au lăsat PNL pentru alt partid, nu și pentru cei care au trecut la PNL, în baza mult disputatei ordonanțe 55.

ANA MARIA POPESCU


PNL Dâmbovița amenință cu plângeri penale și vrea să-i lase fără mandat pe consilierii județeni care au renunțat la partid și, în baza Ordonanței de Urgență a Guvernului 55/2014, au îmbrățișat altă doctrină sau au ales independența politică.

Copreședinții PNL Dâmbovița, Iulian Vladu și Ludovic Orban, au trimis deja o solicitare la Consiliul Județean prin care cer președintelui instituției să introducă pe ordinea de zi a ședinței CJD mai multe proiecte de hotărâre ce privesc constatarea încetării mandatelor consilierilor care anul trecut au „profitat” de Ordonanța 55 și au părăsit barca PNL.

 

„Este evident o presiune pusă pe aleșii locali”

Potrivit președintelui CJD, Adrian Țuțuianu, liderii liberali dâmbovițeni vor să aplice măsura doar pentru consilierii județeni care au părăsit partidul, în solicitare nefiind specificat și numele celor care au lăsat baltă alte partide și s-au raliat PNL. Consilierii județeni vizați de „răzbunarea” PNL sunt: Claudiu Popescu, Gheorghe Ivan, Vasile Moise, Ioan Ferariu și Mihai Trifan.

Liberalii invocă în solicitarea transmisă CJD articole din Constituția României și decizii ale Curții Constituționale, iar răspunsul președintelui CJ este unul scurt și clar: OUG 55 și-a produs efectele juridice, decizia CCR se aplică pentru viitor. Si pentru că avertismentele liberalilor nu-i vizează doar pe consilierii județeni, ci și pe consilierii locali și primarii din județ care au ales spre sfârșitul anului trecut să își schimbe opțiunea politică, mesajul lui Adrian Țuțuianu pentru aceștia este să stea liniștiți, pentru că în niciun caz dispozițiile Deciziei Curții Constituționale nu se vor aplica retroactiv, așa că mandatele în administrația locală nu le sunt puse în pericol.

„Am avut ocazia să primesc la Consiliul Județean o solicitare, în data de 17 februarie 2015, prin care mi se cere să pun pe ordinea de zi a CJD un proiect de hotărâre privind constatarea încetării mandatelor consilierilor județeni (n.n. amintiți mai sus). În primul rând se pare că nu interesul care ține de respectarea legii îi mână pe cei din PNL, ci interesul de a pune talpă celor care au plecat din PNL sau din fostul PDL, pentru că dacă ar fi urmărit respectarea legii, așa cu încrâncenare, ar fi trebuit să ceară încetarea mandatelor tuturor consilierilor județeni sau a tuturor consilierilor locali care au migrat de la un partid la altul. Observați că la Consiliul Județean, doi consilieri care susțin PNL pot rămâne, în opinia PNL, pe funcțiile deținute, mă refer la Moldoveanu Mihăiță și la Antoniu Florin. Deci, pentru ei nu se cere încetarea mandatului. Aceeași situație am constatat- o la toate unitățile administrativ-teritoriale unde unii au decis să meargă independent sau într-un alt partid politic și susțin primarii PNL. Este evident o presiune pusă pe aleșii locali care nu are nicio legătură cu interpretarea corectă a unor dispoziții legale sau a unor decizii ale CCR”, a precizat președintele CJD.

 

„La momentul acesta, situația aleșilor locali este reglementată”

Totodată, Adrian Țuțuianu a dorit să „simplifice lucrurile” și a sintetizat:

„Două argumente sunt de bază: OUG 55 și-a produs efectele juridice. În al doilea rând, deciziile CCR produc efecte pentru viitor, ca urmare nu se poate decide încetarea mandatului unui ales local care a avut o opțiune în baza unui act normativ, Ordonanța de Urgență, invocând dispozițiile CCR. Asta ar însemna să le aplicăm retroactiv, ceea ce contravine însăși normei constituționale care reglementează statutul juridic al deciziilor luate de această autoritate. Al treilea argument este că în Camera Deputaților s-a întocmit un raport comun asupra reexaminării legii privind OUG 55 pentru reglementarea unor măsuri privind administrația publică locală, ca urmare a Deciziei CCR din decembrie 2014. Din acest raport, rezultă că nu avem o lege privind aprobarea OUG 55, ci o lege de respingere a acestei ordonanțe. Ca urmare, la momentul acesta, situația aleșilor locali este reglementată”, a mai spus președintele Consiliul Județean.

De altfel, săptămâna viitoare Senatul va da o soluție, acesta fiind și cameră decizională.

„Indiferent însă de ce decizie ia Senatul și de ce va mai contesta PNL, încetarea mandatelor pentru consilierii locali și județeni nu este susținută de argumente legale. Ceea ce mă deranjează este că în fiecare zi se transmit în teritoriu mesaje de genul «facem plângere penală», «abuz în serviciu» și la adresa mea, dar și la adresa primarilor și consilierilor locali, ceea ce arată că PNL nu este altceva decât urmașul PDL, preluând același tip de comportament agresiv în viața politică locală și națională”, a mai transmis Adrian Țuțuianu, președintele CJD.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale