Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.10.2015 00:19

Editorial


A A

Consumați cultură sau doar o "studiați"?

Consumați cultură sau doar o

TEODOR VASILIU


Am aflat de curând că un nou studiu de consum cultural urmează să fie făcut în Dâmbovița, chestie care mi-a reamintit de niște ticăloșii comise pe vremea când cei care patronau județul în disprețul culturii o „studiau” cu prietenii la crâșme. Pe bani publici! Pe-atunci au plătit câteva miliarde de lei pe niște pretinse „studii de consum cultural”, ori pe „studii de management al evaluărilor”, făcute de una și aceeași firmă, patronată de o pițipoancă escroacă pe care am dovedit-o ca fiind ea însăși singura ei angajată.

Ce m-am mai luptat și cu pițipoanca asta penală și ce-și mai dădea ochii peste cap în fața mea prin anul 2010! Dar pentru că avea în portofel niște asemenea ticăloșii făcute și pe la Opera Română, i-a luat de proști pe deștepții de-atunci ai județului și, cu câteva păginuțe scrise din burtă, le-a păpat banii. Cu concluzia savantă „că cultura în Dâmbovița este la nivel rural”, ceea ce era atât de evident încât numai niște semianalfabeți politici ar mai fi dat și bani ca să le studieze apetitul pentru cultură una la fel de „cultă” ca și ei. Apoi aceeași escroacă i-a mai învățat și cum să-i execute stalinist pe managerii Filarmonicii „Muntenia” și Teatrului „Tony Bulandra”, făcând comisii de evaluare cu câțiva prieteni de-ai ei, în fapt niște mercenari plătiți să distrugă în Târgoviște instituțiile de cultură, etichetate ca fiind „neprofitabile”.

Ca și cum cultura, educația, sănătatea, justiția ar trebui să aducă profit la stat... Că escroaca, împreună cu unii dintre ei, e deja c-un picior în pușcărie, eu zic că e un semn că și după gratii trebuie să facă niște studii de consum cultural printre deținuți. Că dacă sunt suprapopulate pușcăriile, eu zic că și din cauza consumului cultural, mai precis din cauza lipsei acestuia, s-a ajuns la așa o uriașă corupție și infracționalitate. Sigur că sunt încă destui în libertate care nu fac o legătură între consumul cultural și degradarea dezumanizată a societății și, din păcate, sunt risipiți prin toate partidele, astfel încât atunci când unul dintre ei propune să se voteze „că cultura n-aduce profit”, toți dau din cap ca lebedele și ridică mâinile într-o unanimitate rușinoasă. Din nefericire pentru dâmbovițenii care depind în mod fatal de deciziile politice ale celor care analizează periodic cultura fără să o și consume (era să zic fără să o și înghită!), județul nostru reprezintă încă unul dintre exemplele cele mai jenante pe plan național despre felul în care s-a înscenat o așazisă „reformă culturală”. Asta și pentru că instituțiile profesioniste de cultură abia fondate la Târgoviște au fost prea fragile după alegerile din 2008 ca să reziste sub bocancii atacului politic sălbatic al celor care făceau „strategii culturale” la cârciumă și tot acolo le și consumau.

Din păcate, ce s-a distrus așa a rămas, încât nu de un nou studiu cultural cred eu că era nevoie acum, fie el și la sfert de preț, ci de voința politică de a repara ce a distrus analfabetismul administrativ al clanului penal care a asasinat cultura dâmbovițeană pe motiv că… nu face profit. Ce tâmpenie absolută! Nu vreau să fac pe deșteptul, dar ca unul care a contribuit cu sacrificii personale la fondarea unor instituții profesioniste de cultură în Târgoviște, cred că mi-am câștigat dreptul să atrag atenția că cei care nu au apetit pentru consumul cultural nu au nici dreptul să-l studieze din birou, fără să fi trecut întâi și prin calitatea de spectator.

P.S.1. Vă spun pe șleau care au fost în trecut motivul și miza unor asemenea „studii”: furnizarea unor argumente „pertinente” de niște „specialiști” suspect de generos plătiți pentru ca autoritățile de atunci să poată lua decizii administrative (anterior luate!) și anume comandate unor mercenari ticăloși cu SRL-uri de „consum cultural” aduși din înfometata capitală.

P.S.2. Sper să nu se repete istoria, pentru că îmi doresc ca președintele Adrian Țuțuianu să sprijine reînființarea instituțiilor de cultură distruse de nătărăii din PDL & comp. Cel puțin, așa îmi promisese în urmă cu ceva vreme.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale