Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.06.2016 00:25

Ieri, în Sala Mare a Prefecturii a avut loc


A A

Constituirea noului Consiliul Județean Dâmbovița

Constituirea noului Consiliul Județean Dâmbovița
Consilierul eparhial Ionuț Ghibanu a transmis mesajul de binecuvântare al ÎPS Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviște

❚ La ședință au participat 33 dintre consilierii aleși la scrutinul din 5 iunie, Dumitru Miculescu și Mihai Eremia anunțându-și demisiile ❚ Consilierii liberali nu au avut propuneri nici pentru președinte, dar nici pentru vicepreședinți, votând in corpore împotriva alegerii noii conduceri a județului ❚ „Trebuie menționat că este pentru prima oară, după anul 1989, când județul nostru are un președinte de consiliu cu două mandate consecutive și de aceea speranțele noastre sunt mult mai mari”, a transmis, din Creta, ÎPS dr. Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei ❚ Alexandru Oprea și Corneliu Ștefan sunt noii vicepreședinți ai CJD ❚ „Vă asigur că voi respecta legea, regulile democratice, algoritmul politic, dar în nici un caz nu voi accepta șantajul”, a menționat Adrian Țuțuianu, pentru al doilea mandat președinte al Consiliului Județean

VIOLETA STANCIU

 


 

Ieri, în Sala Mare a Prefecturii Dâmbovița a avut loc ședința de constituire a noului Consiliu Județean, rezultat în urma alegerilor locale din data de 5 iunie 2016. Cel care a deschis ședința de constituire a fost prefectul județului, jr. Antonel Jîjîie, care a îndeplinit și procedura legală specifică unui astfel de eveniment. Acesta a luat act de prezența în sală a unui număr de 33 de consilieri județeni, din cei 35 aleși, dar și de absența motivată a celor doi consilieri, care, între timp, au ales varianta demisiei. De asemenea, prefectul a cerut acordul pentru acceptarea prezenței în sală a invitaților, care să asiste la ședința de constituire. Printre aceștia s-au aflat parlamentarii Ionuț Săvoiu și Zisu Stanciu, primarii Cristian Stan și Constantin Stroie, șefi de instituții, precum și preotul Ionuț Ghibanu, consilier eparhial la Arhiepiscopia Târgoviște. După îndeplinirea formalităților obligatorii, prefectul a predat „ștafeta” celui mai în vârstă consilierului județean, Mihai Stănescu, care, conform legislației, trebuia să conducă ședința de constituire, secondat de doi dintre cei mai tineri consilieri județeni, respectiv Liviu Vasilescu și Adrian Mocanu, până la alegerea președintelui Consiliului Județean.

Aflat pentru prima dată într-o asemenea postură, consilierul județean Mihai Stănescu s-a achitat cu brio de sarcina primită. Acesta și-a luat rolul în serios și a supus la vot ordinea de zi a ședinței, care a cuprins șase puncte, respectiv: alegerea comisiei de validare; validarea mandatelor de consilieri județeni, depunerea jurământului, constituirea Consiliului Județean, alegerea președintelui și a vicepreședinților. De asemenea, Mihai Stănescu a propus spre aprobare consilierilor județeni și componența secretariatului ședinței de constituire, formată din Ivan Vasile Ivanoff, Dorina Stoica, Raluca Coman, Elena Teodorescu, Simona Dumitrache, Mădălina Radu. După ce ambele propuneri ale decanului de vârstă au fost votate cu unanimitate, s-a intrat în sfârșit în ordinea de zi a ședinței de constituire a Consiliului Județean, respectiv la alegerea comisiei de validare. Dacă la modul general din comisia de validare trebuie să facă parte 3-5 consilieri județeni, președintele de ședință, Mihai Stănescu, a propus ca în aceasta să fie aleși, pe întreaga durată a mandatului, cinci consilieri județeni, propunere care a fost acceptată cu unanimitate de voturi. Pentru că deține majoritatea în forul administrativ județean, PSD va avea în această comisie trei consilieri: Claudia Gilia, Sache Neculaescu și Liviu Vasilescu, iar PNL doi: Teodor Buta și Vlad Drugă.

Iulian Brezeanu și Marcu Corneliu Bogdan, noii consilieri liberali

Comisia de validare s-a retras timp de 15 minute, împreună cu secretarul Ivan Vasile Ivanoff, pentru a verifica legalitatea alegerii consilierilor județeni și a valida, ulterior, mandatele consilierilor județeni. S-a luat act de demisia celor doi consilieri liberali Dumitru Miculescu și Mihai Eremia, aceștia fiind înlocuiți de următorii consilieri liberali aflați pe listă, respectiv Iulian Brezeanu și Marcu Corneliu Bogdan. A urmat validarea fiecărui consilier județean prin vot deschis, iar secretarul CJD, Ivan Vasile Ivanoff, a dat citire proiectului de hotărâre care consfințește validarea mandatelor celor 35 de aleși județeni. Într-un cadru solemn, în ordine alfabetică, cei 35 de consilieri au depus jurământul de credință cu mâna pe Constituție, dar și pe Biblia dăruită de Arhiepiscopia Târgoviștei și adusă personal de consilierul eparhial Ionuț Ghibanu. A urmat o nouă intervenție a secretarului Consiliului Județean, care a prezentat proiectul de hotărâre care constată încetarea mandatului fostului CJD și intrarea în exercițiul funcțiunii a noului CJD.

Adrian Țuțuianu, candidat unic pentru funcția de președinte

Următorul pas a fost alegerea președintelui forului administrativ și parcurgerea altor formalități. S-a propus formarea unei comisii pentru numărarea voturilor, formată din trei consilieri județeni, atât pentru președinte cât și pentru vicepreședinți. De la PSD au fost propuși și votați Liviu Stoica și Luiza Greaca, iar de la PNL, Bogdan Marcu. S-a trecut la înaintarea propunerilor pentru funcția de președinte al CJD. Dacă PSD, prin vocea consilierului județean Alexandru Oprea, l-a propus pe Adrian Țuțuianu, cei de la PNL s-au abținut în a face astfel de propuneri. Așa cum era de așteptat, în funcția de președinte al Consiliului Județean a fost ales tot Adrian Țuțuianu, cu 22 de voturi „da” și 13 voturi „împotrivă”. Invitatul de onoare, preot Ionuț Ghibanu a prezentat noului președinte al forului administrativ, dar și consilieri județeni mesajul ÎPS Nifon Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei:

„Am marea bucurie de a vă transmite salutul și binecuvântarea mea, de aici, din Creta, unde particip la lucrările Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe, cu ocazia constituirii Consiliului Județean Dâmbovița, a alegerii președintelui său și a depunerii jurământului, eveniment important pentru comunitatea noastă locală. Fiecare dintre membrii acestui onorabil consiliu ați fost aleși prin votul direct al cetățenilor acestui județ, care v-au investit cu întreaga lor speranță, încredere, cu certitudinea că va fi mai bine pentru comunitatea noastră, că vor continua toate proiectele începute în mandatul trecut și că în cei patru ani de mandat veți fi aproape de oamenii acestui județ (...). Trebuie menționat că este pentru prima oară, după anul 1989, când județul nostru are un președinte de consiliu cu două mandate consecutive și de aceea speranțele noastre sunt mult mai mari decât atunci când începea primul mandat....”, a transmis consilierul eparhial Ionuț Ghibanu, care i-a dăruit președintelui CJD, Adrian Țuțuianu, din partea ÎPS Nifon, o icoană cu Maica Domnului care să-i vegheze activitatea din următorii patru ani.

Consilierii liberali au votat împotrivă la alegerea vicepreședinților

A urmat preluarea conducerii ședinței de către Adrian Țuțuianu și trecerea la următorul punct al ordinii de zi, respectiv alegerea vicepreședinților CJD. Au fost propuși, din partea consilierilor județeni PSD, Alexandru Oprea și Corneliu Ștefan, iar de la PNL nu au existat propuneri. Votul final a stabilit că Alexandru Oprea și Corneliu Ștefan sunt noii vicepreședinți ai forului administrativ pentru următorii patru ani, voturile exprimate în ambele cazuri fiind 22 „da” și 13 „împotrivă”. La final președintele Consiliului Județean Dâmbovița a transmis colegilor săi câteva gânduri la început de mandat.

„În primul rând eu vă mulțumesc tuturor celor care v-ați exprimat astăzi prin vot «pentru » sau «împotriva» candidaturii mele la funcția de președinte al CJD. Consider că cei care au votat «pentru» fac parte din echipa care m-a susținut în această competiție electorală, care iată se încheie astăzi. Cei care au votat «contra» consider că au exprimat ceea ce este normal într-o democrație - un vot al celor care se află în opoziție. Îmi doresc o atmosferă de colaborare, de respect reciproc. În același timp vă asigur că voi fi, așa cum mă cunoașteți unii dintre dumneavoastră, ferm, voi expune clar ceea ce doresc să facem și cum să facem, fără să am pretenția că sunt deținătorul adevărului absolut. Vă rog să vă pronunțați pe proiectele de hotărâri, să lucrăm în comisii, să veniți cu propuneri, cu soluții și idei la lucrurile complicate pe care le avem de rezolvat. Vă asigur că voi respecta legea, regulile democratice, algoritmul politic, acolo unde legea impune, dar în nici un caz nu voi accepta șantajul. Vă spun asta pentru că am mai avut situații de acest tip.Vom sta de vorbă cu toate cărțile pe masă și vom încerca să facem ceea ce am jurat cu toții, adică să lucrăm pentru binele locuitorilor județului Dâmbovița. De asemenea vă asigur că voi colabora, așa cum am făcut-o și în mandatul precedent cu toți primarii din toate UAT-urile, indiferent de culoarea lor politică. Eu cred că asta este o normalitate pe care trebuie s-o consolidăm și nu să renunțăm la lucrurile bune pe care le-am făcut în mandatul anterior....”, a încheiat președintele Adrian Țuțuianu, care a anunțat și următoarea ședință ordinară a Consiliului Județean Dâmbovița, programată pentru data de 1 iulie, ora 14.00.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale