Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.04.2016 00:17

Ieri, la Primăria Târgoviște, după mai bine de 8 ani de inactivitate,


A A

Consiliul pentru Transparență Locală Târgoviște, revitalizat

Consiliul pentru Transparență Locală Târgoviște, revitalizat
A fost reorganizat un for important pentru viața comunității: Consiliul pentru Transparență Locală (CTL) Târgoviște

ANDREI VASILIU


Ieri, 26 aprilie a.c., în sala de ședințe a Consiliului Local Municipal Târgoviște, a fost reorganizat, după mai bine de 8 ani de inactivitate, un for important pentru viața comunității: Consiliul pentru Transparență Locală (CTL) Târgoviște. Este vorba despre un mecanism de transparentizare și responsabilizare a administrației publice locale, format din reprezentanții unor ONG-uri și ai unor grupuri informale de cetățeni. Li s-a alăturat în acest demers primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, care a îmbrățișat inițiativa de reorganizare a CTL Târgoviște.

Înființat în anul 2008, organismul a fost abandonat la scurtă vreme, deși acesta trebuie să reprezinte un mecanism de dialog permanent dintre administrația publică locală și reprezentanți ai societății civile, pentru a facilita participarea cetățenilor la viața comunității locale, cea târgovișteană și nu numai. La ședința de ieri a Consiliului pentru Transparență Locală, la care au participat reprezentanții a 23 de organizații non-guvernamentale, grupuri informale și alte forme civice asociative, a fost aleasă o nouă conducere a Comitetului Director, formată din președinte Valentin Grigore (SARM), vicepreședinții Dan Liviu, (Asociația de Tineret Arena), Rareș Teofil (Asociația Studenților din Târgoviște) și Cătălin Trandafir (grupul informal GNOSS), iar pentru funcția de secretar a fost ales Alin Marina, consilier al primarului Cristian Stan. Ieri, la prima ședință după reorgaizarea activității CTL, au fost dezbătute probleme precum toaletarea arborilor din municipiul Târgoviște, restaurarea, conservarea și valorificarea unor clădirimonument, în special a unor biserici monument istoric, precum și îmbunătățirea transparenței în relația dintre administrația publică locală de la nivelul județului și presă, în spiritul legilor privind transparența în administrația publică.

Primarul interimar Cristian Stan: „Prezența mea aici e un angajament pentru ca prerogativele privind transparența locală să fie cât mai riguros respectate”

Președintele Valentin Grigore a declarat:

„La propunerea domnului primar, am reactivat acest consiliu. A fost un proiect al Asociației pentru Implementarea Democrației și al Ambasadei Marii Britanii. Oricine este structurat într-un grup poate participa la acest grup, dar chiar și cetățeni simpli, în mod individual, pentru a ridica probleme de interes cetățenesc. Membrii dezbat, propun și se poate vota, dar pot participa toți cei interesați (…)”. Primarul interimar al Târgoviștei, Cristian Stan, a declarat: „Vreau să felicit inițiativa de a relua activitatea acestui Consiliu, este și o concretizare a principiilor transparenței decizionale. Obligația noastră este de a transmite cât se poate de transparent actvitățile care sunt de interes pentru comunitatea locală. Aș dori să ne ridicăm deasupra a ceea ce înseamnă noțiunile teoretice și să discutăm concret despre problemele privind transparența locală. Nu vă ascund faptul că și noi suntem cumva «obligați» să fim ceva mai atenți, pentru că rolul transparenței e și acela de a ne disciplina. Ca reprezentanți ai comunității locale, sunteți cei mai în măsură să ne atrageți atenția, să propuneți măsuri și să facem împreună ca lucrurile să meargă mai bine. Mă bucur că sunt foarte mulți reprezentanți ai tinerilor. Prezența mea aici nu e un act formal, ci un angajament față de dumneavoastră, astfel încât prerogativele privind transparența locală să fie cât mai riguros respectate”.

Primarul interimar a insistat ca membrii CTL să vină cu propuneri concrete care să poată fi dezbătute public și înaintate Consiliului Local Municipal Târgoviște, pentru a crește implicarea civică în administrația publică locală.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță
Balerinele din Dâmbovița au strălucit la Concursul Național „Lebăda de Cristal” 2024
La limita guvernării europene
Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni
Cutremur de proporții la Găești și Șelaru
Performanță dâmbovițeană la Olimpiada Națională de Română


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale