Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



02.09.2014 00:25

Boicot PNL-PDL la ședința ordinară a CJD


A A

Consiliul Județean Dâmbovița, în pragul dizolvării!

Consiliul Județean Dâmbovița, în pragul dizolvării!
Au fost prezenți în sală doar 16 consilieri județeni, de la PSD și PP-DD. Au lipsit cei de la PNL și PDL

❚Consilierii județeni de pe dreapta dâmbovițeană au lipsit in corpore de la dezbaterea unor proiecte deosebit de importante pentru județul Dâmbovița ❚ Președinții PNL și PDL au motivat, printr-un comunicat de presă, că sunt nemulțumiți de împărțirea fondurilor publice, acuzație dezmințită de conducerea forului administrativ ❚ O nouă ședință ordinară a fost convocată pentru sfârșitul acestei săptămâni, iar consilierii județeni care nu vor fi prezenți ar putea „avea pe conștiință” dizolvarea CJD ❚ „USL a câștigat în județul Dâmbovița, în formula din 2012, 18 mandate în CJD. Cetățenii au avut grijă să fim suficienți ca să putem conduce județul pentru o perioadă de 4 ani. Ceea ce fac cei din PNL este o trădare a celor care i-au votat în anul 2012”, a declarat președintele CJD Adrian Țuțuianu

VIOLETA STANCIU


Consilierii județeni PNL și PDL au tras ieri „pe dreapta” de la îndatoririle publice și au refuzat să participe la ședința ordinară a forului județean administrativ. Astfel, ședința ordinară a Consiliului Județean Dâmbovița nu s-a mai putut ține, din lipsa cvorumului necesar. Au fost prezenți în sală doar 16 consilieri județeni, de la PSD și PP-DD, insuficienți pentru asigurarea majorității, de minim 18 consilieri. Situația l-a determinat pe președintele CJD, Adrian Țuțuianu, să afirme că modificarea legii aleșilor locali și instituirea unui termen de 45 de zile în cadrul căruia urmează să se clarifice apartenența politică a acestora apare ca un act normativ absolut necesar.

„USL a câștigat în județul Dâmbovița, în formula din 2012, 18 mandate în CJD. Cetățenii au avut grijă să fim suficienți ca să putem conduce județul pentru o perioadă de 4 ani. Ceea ce fac cei din PNL este o trădare a celor care i-au votat în anul 2012, pentru o anumită formulă politică și pentru stabilitate la nivelul CJD. Situația de față, dar și altele din CJD, justifică pe deplin Ordonanța de urgență a Guvernului privind clarificarea situației apartenenței politice în 45 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial”, a precizat președintele CJD. După o succintă prezentare a celor mai importante proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ședinței ordinare boicotate de consilierii PNL-PDL, Adrian Țuțuianu a anunțat convocarea unei noi ședințe ordinare a CJD pentru data de 6 septembrie, ora 08.00. Dacă nici aceasta nu va avea cvorum, președintele CJD este hotărât să convoace și o a treia ședință și să meargă până la dizolvarea Consiliului Județean.

Riscuri: Spitalul Județean – fără aparatură medicală, CJD – fără buget pe 2015-2017, Arhiepiscopia – fără reabilitarea sediului, SC LDP SA – în insolvență...

Printre proiectele importante prezentate de președintele CJD și rămase în coadă de pește s-au aflat: aprobarea notei de fundamentare pentru achiziție de aparatură medicală la Spitalul Județean de Urgență Târgovi ște, dar și aprobarea rectificării bugetului propriu al județului pentru anul 2014 și estimării pentru 2015-2017. „Este o cerință impusă de Legea Finanțelor Publice și de Legea privind normele de prudență fiscală. Practic noi nu vom putea să răspundem la lucrurile cerute de instituțiile statului. Ni s-a cerut de la Ministerul de Finanțe să prezentăm, în următoarea săptămână, sumele din TVA și impozitul pe venit, dar și repartiția lor pe localități, iar până pe 15 septembrie ni s-a cerut să prezentăm un buget al județului pentru 2015. În condițiile date nu putem să facem aceste lucruri. Am depus la Compania Națională de Investiții, nu eu, ci vechiul consiliu județean, un proiect de reabilitare a sediului Arhiepiscopiei Târgoviște. Am reluat acest subiect, care era uitat undeva prin sertare. Aveam promisiunea că vom introduce la finanțare după rectificarea bugetară documentele tehnice și studiile de fezabilitate necesare realizării acestei lucrări. Evident că dacă nu mergem în următoarele zile cu lucrurile foarte clare, cu indicatorii tehnico-economici și cu transferul proprietății din domeniul public în cel privat o să ratăm și acest subiect anul viitor. Avem de acordat mandate speciale reprezentanților CJD în AGA la SC Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița SA. Aici trebuie să fac o precizare. Nu eu am împrumutat SC LDP. A fost împrumutată în anul 2009 pentru o sumă de 30 miliarde lei (n.n. lei vechi). Din 2009 până în 2012 nu s-a plătit nimic din această linie de credit. Am fost nevoit să menținem linia de credit pentru 2012-2013, pentru că lucrările efectuate și neplătite către SC LDP erau undeva la circa 80 miliarde lei. A urmat fuziunea cu SC Protecția Plantelor, dar și cu problemele de acolo. Practic, dacă nu dăm mandatul acesta special, SC LDP SA poate intra într-o situație de dificultate financiară maximă. Nu exclud, dacă lucrurile trenează mai multe luni, ca SC LDP SA să intre în procedură de insolvență, cu consecințele grave privind administrarea drumurilor județene. Aici este vorba de lucruri foarte serioase care ne pun în imposibilitatea de a funcționa cu societatea cea mai importantă a CJD”, a enumerat Adrian Țuțuianu câteva dintre problemele cauzate de boicotul PNL-PDL.

„Am toată disponibilitatea de a dialoga cu PNL și PDL”

În finalul alocuțiunii, președintele CJD a transmis și un mesaj către liderii celor două formațiuni politice, PNL-PDL, care blochează activitatea din Consiliul Județean. „Nu am nicio treabă să mergem la dizolvarea CJD pentru că sunt convins că vom reuși să consolidăm o majoritate. Nu pentru că stăm după mofturile diverselor persoane care încearcă să-și valorifice o anumită poziție în interes personal. Nu accept șantajul! Mergem la dizolvarea CJD dacă nu găsim o soluție ca să funcționeze o majoritate. Am toată disponibilitatea de a dialoga cu PNL și PDL. Nota dominantă a acestui CJD, timp de doi ani, a fost aceea de dialog cu cele două partide politice. Îi rog pe domnii Vladu și Ludovic Orban să iasă din logica confruntărilor fără miză care încurcă rezolvarea problemelor la nivelul județului”, a sintetizat președintele CJD. Ședința a fost urmată de o conferință de presă ad-hoc.

 

Consilierii ACL, nemulțumiți de împărțirea banilor publici

comunicat de presă

Consilierii Alianței Creștin Liberale nu au participat astăzi (n.n. ieri), 1 septembrie, la ședința Consiliului Județean Dâmbovița, în semn de protest față de modul discreționar în care au fost repartizate fondurile publice. Președintele CJD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a copiat modelul șefului său politic, baronul Liviu Dragnea, împărțind banii contribuabilului în funcție de interese de partid, și nu în conformitate cu prioritățile de dezvoltare ale județului, măcinat de șomaj și lipsă de investiții. Având în vedere faptul că grupurile politice reprezentate în Consiliul Județean Dâmbovița nu au fost consultate, consilierii ACL nu au girat, nici măcar prin prezență, ședința CJD, transformată într-un instrument al încălcării democrației.

Iulian Vladu și Ludovic Orban, co-președinți ACL Dâmbovița



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee
ÎPS Nifon, întâlnire cu noua conducere UVT
Polițiștii, în dialog cu școlarii
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Scandalagii reținuți de polițiști
Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale