Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.10.2016 00:25

Primarul municipiului reședință de județ și președintele Consiliului Județean, revoltați de atitudinea aleșilor din opoziție...


A A

Consilierii PNL, acuzați că "îngroapă" dezvoltarea Târgoviștei și a județului

Consilierii PNL, acuzați că
Liderii PSD acuză că boicotul aleșilor PNL din CLM și CJD micșorează șansele Târgoviștei și ale județului de a se dezvolta cu fonduri europene

❚ Proiecte importante care ar putea beneficia de finanțare europeană de zeci de milioane de euro sunt blocate în momentul de față din cauza aleșilor locali și județeni liberali care refuză să dea un vot pozitiv pentru ca investițiile să urmeze cursul birocratic impus de rigurozitatea europeană ❚ „Trag un semnal de alarmă pentru că vor fi multe asemenea proiecte pe care o să le supunem Consiliului Local, dacă o să ne lovim de fiecare dată de același refuz, ne vom trezi că Târgoviștea nu se va putea dezvolta”, a declarat primarul Târgoviștei, Cristian Stan ❚ Confruntându-se cu aceleași probleme și la nivelul Consiliului Județean, președintele Adrian Țuțuianu susține că boicotul PNL este unul dictat politic, care nu are absolut nicio legătură cu interesele județului și ale dâmbovițenilor: „Se face prea multă politică în detrimentul administrației publice locale corecte”

ANA MARIA POPESCU

 


 

Boicotul aleșilor PNL din Consiliul Local Municipal și Consiliul Județean Dâmbovița micșorează șansele municipiului Târgoviște și ale județului de a se dezvolta cu fonduri europene. Atât primarul municipiului Târgoviște, cât și președintele forului administrativ județean sunt revoltați de faptul că proiecte importante care ar putea beneficia de finanțare europeană de zeci de milioane de euro sunt blocate în momentul de față din cauza aleșilor locali și județeni liberali care refuză să dea un vot pozitiv pentru ca investițiile să poată să urmeze cursul birocratic impus de rigurozitatea europeană.

„Dacă ai pierdut momentul în care trebuie să depui proiectul, s-a terminat!”

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, susține că dacă aleșii Partidului Național Liberal continuă cu acest boicot, proiecte precum cel de reabilitare, modernizare și extindere a Școlii Nr. 10 „Radu cel Mare” din microraionul IV sunt sortite eșecului, pentru că Uniunea Europeană nici nu te roagă și nici nu face niciun fel de concesie atunci vine vorba despre finanțarea unor asemenea investiții, iar dacă se pierde acest „tren european”, elevilor și cadrelor didactice li se refuză practic șansa de a-și desfășura activitatea într-o instituție de învățământ spațioasă, modernă și dotată la standarde înalte. Edilul municipiului trage un nou semnal de alarmă în speranța că aleșii PNL vor reveni la sentimente mai bune, se vor gândi la binele locuitorilor și vor sprijini în cele din urmă toate proiectele de dezvoltare a Târgoviștei cu finanțare europeană.

„Atât Consiliul Județean, cât și Consiliul Local se confruntă cu probleme deosebite legate de proiectele care au nevoie de votul consilierilor liberali. Din păcate, suntem în situația în care, spre exemplu, Școala Nr. 10 are un proiect blocat, un proiect cu finanțare europeană care este menit să modernizeze și să schimbe total această instituție. Este vorba de construcția unui nou corp de clădire, cu mansardare, cu sală de festivități, sală de sport, teren sistetic și așa mai departe... Ne aflăm în această situație pentru că nu avem votul PNL, dar probabil așa trebuie să facă aleșii locali ai Partidului Național Liberal. Nu vreau să fac politică, vorbesc din punct de vedere administrativ, eu sper să conștientizeze faptul că sunt anumite momente cheie atunci când este vorba de finanțare europeană, iar dacă ai pierdut momentul în care trebuie să depui proiectul, s-a terminat, nu mai poți să finanțezi, iar bugetul local nu poate să suporte investiții de o asemenea anvergură cum ar fi o investiție de reabilitare, extindere, modernizare unor unități de învățământ așa cum este Școala «Radu cel Mare» sau celelalte unități de învățământ. Noi avem proiecte și la Școala 13 și la Colegiul Economic «Ion Ghica» și la încă vreo opt unități de învățământ, în afară de creșele și de grădinițele pe care le facem pe Direcția de Asistență Socială. În condițiile acestea, trag un semnal de alarmă pentru că vor fi multe asemenea proiecte pe care o să le supunem Consiliului Local, dacă o să ne lovim de fiecare dată de același refuz, ne vom trezi că Târgoviștea nu se va putea dezvolta nici pe zona infrastructurii educaționale, nici pe zona transportului public în comun, nici pe zona de servicii sociale oferite, nici pe zona de reabilitare termică a blocurilor și așa mai departe”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Din cauza consilierilor PNL, proiectul Școlii de Cavalerie se confruntă cu mari probleme și riscul de neimplementare

Confruntându-se cu aceleași probleme și la nivelul Consiliului Județean, președintele Adrian Țuțuianu susține că boicotul PNL este unul dictat politic, care nu are absolut nicio legătură cu interesele județului și ale dâmbovițenilor. Șeful forului administrativ județean susține că, din cauza consilierilor PNL, proiectul Școlii de Cavalerie de la unitatea militară de la Gară se confruntă în acest moment cu mari probleme și riscul de neimplementare este tot mai ridicat, așa cum se întâmplă de altfel și cu celelalte proiecte de investiții pregătite de administrația județeană pentru a atrage fonduri europene.

Potrivit președintelui CJD, Adrian Țuțuianu, dacă aleșii liberali nu renunță la acțiunea politicianistă și refuză să susțină până la capăt „înțelegerea” dintre Consiliul Județean și Ministerul de Interne (este vorba despre primirea în proprietate a terenului și clădirile fostei unități militare de la Gară în schimbul a 10 apartamente și un Centru ISU) județul riscă să piardă 60 milioane de euro fonduri europene, dar și terenul de la gară care valorează alte 60 milioane de euro. Președintele Adrian Țuțuianu va încerca și astăzi în ședința Consiliului Județean să le explice consilierilor PNL cum stau lucrurile, ce pierderi enorme va suporta județul dacă nu se va realiza transferul cu Ministerul de Interne și ce șanse de finanțare europeană va rata.

„Se face prea multă politică în detrimentul administrației publice locale corecte. Eu am să prezint în ședința Consiliului Județean solicitările făcute de Agenția de Dezvoltare Sud Muntenia legate de Școala de Cavalerie și se va vedea că ceea ce am spus eu, că finalizarea Centrului ISU și finalizarea procesului de achiziție și predare către Ministerul de Interne a celor 10 apartamente sunt condiții absolut obligatorii pentru obținerea finanțării. Cei de la ADR Sud Muntenia au invocat faptul că avem o proprietate care este supusă unor sarcini, transmisă cu niște sarcini și că există riscul ca în luna aprilie, pe data de 17, dacă nu ne-am îndeplinit obligațiile respective, proprietatea respectivă să revină în deplin drept în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului de Interne, ceea ce înseamnă că nu poți să pui în aplicare niciunul dintre proiectele pe care noi le-am pregătit de aproape 60 milioane de euro, la care se adaugă și pierderea generată de însăși obiectul transferului, terenul și clădirile care fac și acelea 60 milioane de euro”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale