Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.08.2014 00:18

Săptămâna trecută, la Palatul Parlamentului, a avut loc...


A A

Congresul al XXI-lea al Asociației Internaționale a Foștilor Deținuți Politici și Victime ale Comunismului din Europa de Est Inter Asso

❚ Din Dâmbovița a participat președintele Asociației Luptătorilor din Decembrie (ALD) ’89, Ion Badea

PETRE DRĂGUȚOIU


 

În zilele de 22 și 23 august a.c., la Palatul Parlamentului din București, au avut loc lucrările Congresului al XXI-lea al Asociației Internaționale a Foștilor Deținuți Politici și Victime ale Comunismului din Europa de Est Inter Asso.

Lucrările au fost organizate de Secretariatul de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989.

Președintele Asociației Luptătorilor din Decembrie (ALD) ’89 Dâmbovița, Ion Badea, prezent la Congres, ne-a declarat că la lucrări au participat personalități din țară și din străinătate, 10 delegații naționale membre, din cele 16 înscrise inițial.

 

 

Din partea Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, îl menționăm pe Octav Bjoza, care face parte din conducerea internațională Inter Asso. Au mai participat președintele Senatului – Călin Popescu Tăriceanu și fostul președinte al României - Emil Constantinescu, alături de lideri de organizații și institute dedicate studierii anilor totalitari, istorici, reprezentanți ai presei.

„În cuvântul său, secretarul de stat Adrian Sanda s-a referit la triada din România a foștilor deținuți politici, a deportaților în Bărăgan (Gulagul românesc) și a revoluționarilor din Decembrie 1989, toți victime ale comunismului, reuniți în prezent în aceeași structură. De asemenea, s-a referit la cei peste 1200 de revoluționari sacrificați, peste 3000 de răniți și la luptătorii remarcați prin fapte deosebite în revoluția din 1989”, ne-a precizat Ion Badea, președintele ALD’89 Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului
Tânăr cercetat pentru inducerea în eroare a polițiștilor
Schimbări pentru Complexul de Vânătoare de la Bolovani
228 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European
Percheziții într-un dosar de trafic de persoane


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale