Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.07.2021 00:17

Pentru prima parte a anului, în Arhiepiscopia Târgoviștei au avut loc...


A A

Conferințele pastoral-misionare Clericale

Conferințele pastoral-misionare Clericale

În zilele de marți, 6 iulie 2021, și miercuri, 7 iulie 2021, în Arhiepiscopia Târgoviștei s-au desfășurat on-line conferințele pastoral-misionare clericale din prima parte a anului, cu tema „Anul omagial al pastorației românilor din afara României“. În prima zi au participat preoții din cadrul protoieriilor Târgoviște Nord și Pucioasa, iar în a doua zi au participat cei din cadrul protoieriilor Târgoviște Sud, Titu și Găești. Conferințele au fost prezidate de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, luând parte și Părintele Vicar Eparhial, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial și Protopopii celor cinci Protoierii ale Eparhiei. Înaltpreasfinția Sa a evocat în deschidere amploarea misiunii pastorale a Bisericii noastre în diaspora și grija părintească deosebită pentru românii plecați în afara granițelor, dar și față de cei din vecinătatea țării noastre, amintind de proiectele și programele dedicate acestora, de înfrățirea parohiilor din țară cu cele din afară, dar și atenția acordată tinerilor care trăiesc în diaspora. De asemenea, Înaltul Ierarh a prezentat problematica misionară a diasporei ortodoxe românești, în lumina prevederilor Sfântului și Marelui Sinod din Creta. La prima conferință au prezentat referate: Pc. Pr. prof. dr. Mihail Iulian Stan – Inspector de Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița și slujitor la Parohia Șerbănești, Protoieria Pucioasa – referent principal, Pc. Pr. prof. Marian Dobrescu – Directorul Liceului de Arte „Bălașa Doamna“ din Târgoviște și slujitor la Parohia Pucioasa II, Protoieria Pucioasa – coreferent I, și Pc.Pr. prof.Ștefănel Gheorghe – preot spiritual și profesor la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur“ din Târgoviște și slujitor la Parohia Râncaciov, Protoieria Târgoviște Nord – coreferent II. La cea de-a doua conferință, referatul principal a fost susținut de Pc. Pr. lect. univ. dr. Sorin Bute, de la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia“ din Târgoviște și slujitor la Parohia Săcuieni, Protoieria Târgoviște Sud, iar referatele secundare au fost prezentate de Pc. Pr. Marian Șerban de la Parohia Potlogi I, Protoieria Titu și Pc. Pr. Ion Dragne, de la Parohia Fierbinți, Protoieria Titu. Apoi au avut loc intervenții ale profesorilor de la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia“ din Târgoviște și de la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur“ din Târgoviște, dar și ale altor preoți participanți, pe probleme legate de tema centrală a conferinței. La final au fost transmise diverse comunicări din partea Centrului Eparhial, fiind discutate chestiuni administrative concrete cu care se confruntă preoții de la parohii.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEIComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Conflict violent între doi elevi din Târgoviște
Sfântul Voievod Neagoe Basarab, omagiat la Mănăstirea Dealu
Examenul de admitere la Master
Sfȃntul Voievod Neagoe Basarab
Expoziție dedicată preotului profesor căpitan Gheorghe I.CotenescuExpoziție dedicată preotului profesor căpitan Gheorghe I.Cotenescu
Expoziție la Palatul Potlogi
Examenul de admitere la master la Facultatea de Teologie din Târgoviște
„Integrare prin educație și ocupare în Județul Dâmbovița”
Acțiune crucială pentru Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița
Asumarea Sfintei Cruci
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Un festival liberal deloc banal… (I)

... dar în nici un caz al bunului simț, cum l-a văzut exaltatul jurnalist europarlamentar Rareș Bogdan.  A fost să fie un spectacol pus în scenă de casa de producție Iohannis-Câțu cu succes dinainte anunțat din deal de la Cotroceni și cu scoaterea din decor a lui Ludovic Orban - până duminică, 25 septembrie a.c., președintele marelui Partid Național Liberal.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale