Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro26.01.2022 00:11

Ieri, în Arhiepiscopia Târgoviștei, s-au încheiat...


A A

Conferințele administrative lunare cu tema „Misiunea Bisericii în mediul online”

Conferințele administrative lunare cu tema „Misiunea Bisericii în mediul online”

Prin intermediul platformei de comunicare online ZOOM, preoții din protoieriile Târgoviște Sud, Titu și Găești, împreună cu protopopii lor și cu Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial, s-au întrunit marți, 25 ianuarie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în conferința administrativă lunară cu tema: „Misiunea Bisericii în mediul online. Reguli de bună practică și fake news".

Referatul conferinței a fost prezentat de Pc. Pr. Victor Stanciu, de la Parohia „Domnița Bălașa", Protoieria Titu, care a reliefat necesitatea unei intense misiuni pastorale în mediul online, ca extensie a ambientului nostru parohial și ca spațiu în care credincioșii și mai ales tinerii noștri sunt prezenți. Alături de problematica misiunii online, referatul a cuprins și pe aceea a derapajelor reprezentate în special de fake news și de utilizarea exagerată a mediului virtual, arătând care este relaționarea firească, necesară și utilă pentru Biserică cu ajutorul rețelelor de socializare.

Mitropolitul Nifon a accentuat nevoia intensificării misiunii pastorale a Bisericii noastre, inclusiv în mediul online, pentru aprofundarea valorilor noastre creștine și românești, dar și pentru o cât mai bună catehizare a credincioșilor, avertizând cu privire la posibilele excese ori derapaje și la urgența corijării lor. De asemenea, Înaltul Ierarh a accentuat nevoia de discernământ, manifestare responsabilă a libertății de exprimare și înțelepciune atunci când utilizăm rețelele de socializare. Chiriarhul nostru a evocat și utilitatea broșurii misionare, publicată de Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei și intitulată „Noile mijloace de comunicare socială - un Areopag al timpului nostru".

Tema conferinței și referatul susținut au fost completate cu discuții fructuoase prin intermediul cărora clericii și-au împărtășit experiența cu privire la misiunea lor pastorală în mediul onlineLa final, din partea Centrului eparhial au fost transmise comunicări cu privire la diferite probleme administrative și misionare curente, oferindu-se preoților îndrumarea necesară pentru optima lor soluționare.

 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Șapte unități de învățământ candidează pentru statutul de „Școală Europeană”
Parada absolvenților, la o nouă ediție
Transport local gratuit pentru toți elevii care învață în Târgoviște
Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” este acreditată Erasmus +
Sfinții Împărați Constantin și Elena
Premiera spectacolului „Popcorn”
Eveniment academic UVT – Cluj - Elveția
Concursul național „Mesajul meu antidrog”
Programul privind deratizarea și dezinsecția muzeelor
Acțiune de informare preventivă în rândul cetățenilor și elevilor


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Mai există România ca stat unitar și suveran? Nem! (II)

Și evenimentul a mai avut loc exact când se împlinesc 150 de ani de la plecarea în eternitatea istoriei a „Crăișorului munților” (Avram Iancu) și când, de asemenea, se împlinește un secol de la încoronarea în Alba Iulia a regilor României Mari.

Și atunci de ce să nu mă ducă/să nu ne ducă gândul că, dezvelirea statuiei unui torționar medieval maghiar al... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale