Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro18.11.2022 00:18

Ieri, la Târgoviște, pentru preoții din toate protoieriile eparhiei, s-a desfășurat...


A A

Conferința pastoral-misionară

Conferința pastoral-misionară

Preoții din cele cinci protoierii ale Arhiepiscopiei Târgoviștei, s-au întrunit, joi, 17 noiembrie 2022, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la Sala „Independența” din Târgoviște, în cadrul Conferinței Pastoral-Misionare din cea de a doua parte a anului, cu tema „Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”. La acest eveniment eparhial au luat parte, alături de preoții din Eparhie,  Părintele Vicar Eparhial, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial și Protopopii celor cinci Protoierii ale Eparhiei.

Înaltpreasfinția Sa a evidențiat, în cuvântul său de deschidere, importanța sfințeniei pentru viața de credință și pentru misiunea pastorală a Ortodoxiei universale, accentuând înnoirea spirituală, teologică și doctrinară pe care sfinții isihaști: Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț, au realizat-o în istoria Bisericii. Înaltul Ierarh a îndemnat la continuarea rugăciunilor pentru pace în lume și mai ales în Europa, unde conflictul din apropierea granițelor țării noastre produce încă destul de multă suferință și distrugere.

Pr. conf. univ. dr. Alexandru Arion, slujitor al Parohiei Dărmănești I, a susținut referatul principal al conferinței, iar Pr. lect. univ. dr. Sorin Bute, slujitor al Parohiei Săcuieni și Pr. asist. univ. dr. Florin Vârlan, slujitor al Parohiei Șuța Seacă, au susținut celelalte două referate. Precizăm că toți referenții sunt cadre didactice ale  Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” din Târgoviște.

După dezbaterile referitoare la tema conferinței, ce au concentrat atenția clericilor de la toate protoieriile,  au avut loc comunicări din partea Centrului eparhial cu privire la îmbunătățirea activității misionare de la parohii și la rezolvarea unor teme pastorale curente.

 

Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Ziua Sfinxului
Vernisajul și premierea câștigătorilor Bienalei Naționale de Artă „Gheorghe Petrașcu”
A.S.C.O.R. are un nou consiliu director
Despre bogăție și mântuire
Combaterea traficului de persoane, în vizorul polițiștilor
Eveniment special pentru Bienala Națională de Artă „Gheorghe Petrașcu”
Vernisajul expoziției „Corina Chiriac. Istoriile unei mari artiste”
Marș de protest împotriva violenței în familie
„Starea de bine ca politică de management”
Un gând pios și plin de recunoștință pentru Maica Domnului


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

De la Marea Unire la Marea Dezbinare

Îndeobște, la Ziua Națională se scriu editoriale festive, se pune în valoare semnificația acestui eveniment cu rezonanță profundă în istoria neamului, se exaltă eroismul celor ce s-au jertfit pe Altarul Patriei pentru Independență, libertate și suveranitatea națiunii și așa mai departe pe aceeași coardă encomiastă.

Și, într-adevăr, dacă este a ne... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale