Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro06.11.2018 00:25

FOTO :: Ieri, la Târgoviște, eveniment academic dedicat tinerilor:


A A

Conferință despre NATO la Universitatea Valahia

Conferință despre NATO la Universitatea Valahia

❚ Cea de-a 9-a Conferință „Youth for Understanding NATO” a atras la Târgoviște o audiență numeroasă formată din tineri elevi și studenți, cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, care au asistat cu mult interes la prezentările celor 5 speakeri, participând chiar cu întrebări pertinente la discuții

 

ANDREI VASILIU


Cea de-a 9-a Conferință „Youth for Understanding NATO” s-a derulat ieri, la Târgoviște, în amfiteatrul Institutului de Cercetări Științifice și Tehnologice Multidisciplinare, ca parte a unui proiect finanțat de NATO prin programul de diplomație publică pentru a ajuta tinerii să înțeleagă rolul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord și al României în cadrul acestei alianțe și, mai ales, să nu cadă în capcana dezinformărilor care circulă în prezent pe internet și în alte medii.

 

Evenimentul, organizat sub egida newsint.ro, a atras o audiență numeroasă formată din tineri elevi și studenți, cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, care au asistat cu mult interes la prezentările celor 5 speakeri, participând chiar cu întrebări pertinente la discuții. Totodată, am consemnat participarea la eveniment a inspectorului școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, prof. Gabriela Istrate.

Lucrările au fost prezentate de specialiști din domeniul academic, diplomatic, economic, mass-media și de intelligence: Ștefan POPESCU, fost Secretar de Stat MAE - „Relația NATO-UE”; Mihail PĂDURARU, analist în sfera de intelligence și vicepreședinte la Camera de Comerț și Industrie România-Turkmenistan - „NATO și noile amenințări specifice războiului hibrid”; Dragoș SASU VULVARA, expert comunicare strategică și jurnalist de război - „2014-2018: schimbarea la față a NATO. De la mass-media la influencers”; Răzvan MUNTEANU, analist politic și președinte CEIA - „We are NATO - Creșterea rezilienței prin dezvoltarea gândirii critice”; Prof. univ. dr. habil. Silviu MILOIU - „Grupul de la Vilnius și integrarea în NATO a statelor din Europa Central-Răsăriteană”. Tinerii participanți au primit chestionare cu privire la eveniment.

Răzvan Munteanu, co-organizator al evenimentului și președintele think-tank-ului CEIA, beneficiar al unui grant finanțat de NATO, s-a declarat mulțumit de colaborarea cu Universitatea „Valahia” din Târgoviște în cadrul proiectului.

„Vedem o agresivitate din ce în ce mai mare a Rusiei în regiune. Un stat precum România nu are nicio alternativă pentru a-și menține securitatea la nivel ridicat fără a face parte dintr-o alianță, iar singura viabilă pe termen lung este NATO. Experții din zona de analiză politică au identificat în România o serie de evenimente propagandistice venite din altă zonă de influență, prin care se încearcă manipularea opiniei publice, a tinerilor în general pentru că tinerii, știm foarte bine, sunt cei mai ușor de format ca mentalitate și viziune. Toate aceste aspecte noi le-am identificat și vom scoate un ghid de combatere a fake-news (…) Gândirea critică a populației este o parte a rezilienței unui stat, necesară într-un conflict până la intervenția aliaților (…) Ceea ce am făcut este un lucru nou pentru tineri: am adus oameni cu experiență din Armată, din zona diplomatică și am văzut cât de ușor este pentru tineri să ia modele (…) Tot ceea ce le lipsește tinerilor este un model de urmat și un acces corect la informație (…) Prin acest proiect-pilot încercăm să dialogăm cu cel puțin 7-800 de tineri. Foarte mulți tineri nu au avut niciodată un astfel de contact (…) Am ales mai toate centrele universitare din România. Nu aveam cum să excludem un centru precum Valahia, care este aproape de București și care are o reputație destul de bună la nivel național (…) Colaborarea cu Universitatea Valahia s-a derulat foarte bine și dorim să o continuăm pe viitor și în cadrul altor proiecte”, ne-a declarat Răzvan Munteanu, consultant și analist pe probleme de politică externă.

 

 

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Un regal Eminescu la Palatul Brâncovenesc
Eminescu despre Târgoviște și Dâmbovița
Biblioteca Județeană "Ion Heliade Rădulescu" Dâmbovița, cuprinsă în proiectul național "Ora să ȘTIM"
Două evenimente de mare valoare la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște
Steagul sau Geavrelele de la Morteni
Monument al eroilor, reamenajat la Gura Șuții
14 viitori jandarmi, în practică la IJJ Dâmbovița
Slujba de Bobotează la Catedrala Mitropolitană
ÎPS Nifon, președintele reprezentanței Patriarhiei Române pe lângă UE
Concert extraordinar de colinde al Arhiepiscopiei Târgoviștei


Editorial

Geniul cosmic

GEORGE COANDĂ


Fără îndoială, Eminescu așa ceva este. Căci este mai mult decât omul / duhul complet al culturii române, cum l-a perceput în viziunea sa unul dintre marii filosofi ai acestei țări, ceea ce, dacă luăm în seamă, și suntem obligați să o facem, opera ipoteșteanului, venit pe lume în acel colț moldav românesc magic care i-a dat pe George Enescu și Nicolae Iorga, nu putem decât a ne minuna și... [citește tot...]Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale