Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.07.2016 00:25

PSD Dâmbovița a anunțat ieri lista cu intențiile de candidatură pentru alegerile din toamnă


A A

Conducerea Consiliului Județean vrea la Parlament

Conducerea Consiliului Județean vrea la Parlament
Chiar dacă și-au anunțat intențiile de a candida la parlamentare, cei trei social-democrați din conducerea CJD dau asigurări că nu vor lăsa județul baltă

❚ Pe lista candidaților se află Adrian Țuțuianu, președintele CJD, dar și cei doi vicepreședinți – Alexandru Oprea și Corneliu Ștefan ❚ Adrian Țuțuianu, Alexandru Oprea și Leonardo Badea sunt pe lista pentru Senat, iar pentru Camera Deputaților - Rovana Plumb, Claudia Gilia, Carmen Holban, Ștefan Cornel, Ștefănescu Radu Codruț, Sandu Gabriel și din nou Alexandru Oprea, indecis în privința Camerei Parlamentului în care vrea să intre ❚ Candidaturile vor fi validate numai de la centru, însă potrivit lui Alexandru Oprea, județul nu va rămâne descoperit: „Este exclus să plece și Adrian Țuțuianu și Alexandru Oprea”, dă asigurări secretarul executiv al PSD care este convins că, indiferent cine rămâne la CJD, programul „Dâmbovița 2025” va continua punct cu punct ❚ Senatorul Valentin Calcan și deputatul Ionuț Săvoiu nu mai doresc să candideze în toamnă pentru Parlament

ANA MARIA POPESCU

 


 

Întreaga echipă de conducere a Consiliului Județean Dâmbovița vrea la Parlament! Ieri, secretarul executiv al PSD Dâmbovița, totodată și vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, a anunțat că a expirat termenul limită până la care social democrații puteau să-și depună intențiile de candidatură pentru alegerile parlamentare din toamnă, iar până acum 10 persoane își doresc să ajungă senatori sau deputați. Surpriza este că toată conducerea forului administrativ județean, în frunte cu președintele Adrian Țuțuianu, și-a depus la partid intenția de a intra în lupta electorală din toamnă. Și Adrian Țuțuianu, și Alexandru Oprea își doresc mandate de senatori, în timp ce Corneliu Ștefan vrea să câștige un post de deputat. Alexandru Oprea este însă un pic cam nehotărât, se pare că acesta și-a depus intenția de candidatură și pentru Camera Deputaților, asta pentru că până acum nu a reușit să se hotărască ce post în Parlament își dorește cu adevărat. Pe lista intențiilor de candidaturi de la Senat se mai regăsește și actualul senator Leonardo Badea, iar pe lista pentru Camera Deputaților se află Rovana Plumb, Carmen Holban, Claudia Gilia, Sandu Gabriel și Radu Codruț Ștefănescu, acesta din urmă fiind director la ANCPI și este susținut de Organizația Municipală a PSD.

Județul nu va fi lăsat de izbeliște de PSD

Pentru ca dâmbovițenii să nu se îngrijoreze că nu va mai avea cine să le reprezinte interesele în forul administrativ județean, secretarul executiv al PSD Dâmbovița, Alexandru Oprea, a dat asigurări că județul nu va fi lăsat de izbeliște de PSD și asta pentru că, cel mai probabil, după discuțiile care se vor purta la nivel central, acolo unde de altfel se va definitiva și lista de candidaturi, unul sau poate chiar doi dintre membrii echipei de conducere a CJD își va reconsidera intenția de a candida pentru un post în Parlament. Un lucru este însă cert, dacă PSD Dâmbovița va avea rezultate bune și la alegerile din toamnă și se va număra din nou printre organizațiile fruntașe în ceea ce privește scorul electoral, va emite pretenții pentru funcții în conducerea centrală a partidului, la vârful Camerelor legislative din Parlament sau chiar se va solicita un post de ministru dacă Partidul Social Democrat va reveni la putere.

Propunerile PSD trebuie să treacă de județ și de conducerea centrală

Pentru moment, lista cu intențiile de candidatură va fi discutată în Biroul Permanent Județean, după aceea va fi prezentată pentru analiză Comitetului Executiv Național al partidului, în cadrul căruia se va lua și decizia referitoare la componența listei finale pentru parlamentare a Organizației Județene. Se pare că la definitivarea listei se va ține cont de o serie de criterii, de cât a muncit fiecare pentru partid, de rezultatele obținute și de implicarea candidaților în bătăliile electorale, dar și de câtă nevoie este ca cei care și-au manifestat intenția de a candida să rămână în funcțiile administrative pe care le dețin la momentul actual. Secretarul PSD Dâmbovița dă însă asigurări că, indiferent cine va rămâne la conducerea Consiliului Județean, programul „Dâmbovița 2025” pe care dâmbovițenii l-au votat la alegerile din 5 iunie va fi punct cu punct în aplicare.

„Ieri (n.n. - 20 iulie a.c) a expirat perioada stabilită de conducerea Organizației Județene Dâmbovița pentru depunerea solicitărilor de candidatură pentru alegerile parlamentare. Mai mulți colegi de-ai noștri și-au exprimat această intenție de a candida. Până ieri (n.n. - 20 iulie a.c), la ora 15.00, și-au depus intenția de a candida Țuțuianu Adrian, președintele Organizației Județene, Oprea Alexandru și senatorul Badea Leonardo, pentru Senat. Pentru Camera Deputaților, Rovana Plumb, Gilia Claudia, Holban Carmen, Ștefan Cornel, Ștefănescu Radu Codruț, Sandu Gabriel și subsemnatul, Oprea Alexandru, pentru că încă nu am decis pentru care din cele două Camere intenționez să candidez, funcție și de discuțiile pe care le vom avea la nivelul conducerii Organizației Județene și, bineînțeles, ca urmare a discuțiilor pe care președintele Organizației Județene le va avea pe data de 5 august cu ocazia Comitetului Executiv Național al partidului. PSD Dâmbovița nu și-a propus să ia 100% din voturi, nu suntem partid unic... La Senat cred că vom lua două mandate. Dar sunt doar intenții de candidatură, urmează ca în Biroul Permanent Județean să stabilim modalitatea în care respectivele persoane care și-au anunțat intenția de candidatură, vor trebui să aducă susțineri din partea Organizațiilor din care fac parte și dintr-un număr de Organizații Județene, pentru că doritori pot fi, dar să vedem și câtă susținere au. Probabil vom avea candidați și de la Centru. Dl Ștefănescu Radu Codruț este un candidat sprijinit de Organizația Târgoviște, nu știu când au luat această decizie de a-l sprijini, înțeleg că este director la ANCPI, nu știu nici dacă este membru al Organizației, dar o să analizăm. În ceea ce privește candidaturile echipei de conducere de la CJD, nu sunt cu atât de multă vechime în politică, dar măcar cu ceva inteligență politică m-o fi înzestrat și pe mine natura, încât să cred că, indiferent ce stabilește o organizație sau alta, dreptul de a stabili statutar aparține Comitetului Executiv Național, noi facem propuneri, se merge la Comitetul Executiv Național și președintele partidului dă acceptul funcție de experiența politică, de implicare. Pe de altă parte, este ușor să enunți sau să îți dorești să candidezi, în opinia mea trebuie să ai nu numai calități pentru acest lucru, trebuie să ai și o experiență politică, trebuie să fi desfășurat, spun eu, o activitate politică reprezentativă la nivelul Organizației Locale. Această activitate nu este suficient doar să o desfășori, trebuie să fie cuantificată și în niște rezultate electorale și în niște activități făcute în interiorul organizației din care faci parte, ori aici avem de discutat întrun fel sau altul...”, a precizat Alexandru Oprea.

Programul „Dâmbovița 2025” va fi dus la capăt

„Vă sigur că nu o să plece toată conducerea Consiliului Județean, cu siguranță va rămâne cineva să-l conducă. Un rezultat optimist este că o să plece cel mult doi, iar un rezultat realist este că o să plece unul din cei trei. Asta este ceea ce vă pot asigura. Vreau să vă asigur că o să aibă cine conduce și Consiliul Județean Dâmbovița și alte structuri ale PSD. Eu nu cred că vreunul dintre cei care reprezentăm PSD facem lucrul acesta doar pentru imagine... Un calcul optimist pe care trebuie să-l facem, bazându-ne pe rezultatele de la locale, în care PSD Dâmbovița s-a situat în primele 5-6 organizații la nivel național, dacă vom munci cu aceeași implicare și cu aceeași dăruire, cred că acest rezultat, dacă nu consolidat, măcar îmbunătățit ar trebui să-l avem la parlamentare, iar acest lucru va permite Organizației Județene, în opinia mea, să fie îndreptățită să solicite conducerii centrale a partidului ca Organizația să fie reprezentată cu mai multă amplitudine la nivel guvernamental și la nivelul structurilor de decizie atât administrative, cât și politice. De prea multe ori Organizații care au avut rezultate au fost lăsate în afara acestor structuri de decizie. Pe această premisă plecăm la a construi campania electorală și spunem că, dacă vom avea un rezultat pozitiv, lucru de care eu sunt convins, Organizația Dâmbovița poate solicita un post de ministru sau un post în conducerea Parlamentului. Și eu și alți colegi deai noștri putem considera că sunt măcar una două persoane care pot solicita acest lucru, spun eu, cu îndreptățire. (...) La Consiliul Județean s-a candidat pe o listă care cuprinde 44 de nume. Acea listă este una de echipă și este o listă de oameni responsabili, pregătiți pe domeniile lor de activitate. În plus nu cred că toată conducerea Consiliului Județean va pleca. Și eu, și președintele Adrian Țuțuianu și Cornel Ștefan putem reprezenta cu cinste Organizația Județeană în orice structură. Vă asigur că, dacă rămân eu la nivelul Consiliului Județean, voi urmări punct cu punct programul «Dâmbovița 2025» și sistematic îl voi pune în aplicare. Dacă pleacă Alexandru Oprea la Parlament și rămâne președintele Adrian Țuțuianu, la fel va fi urmărit și monitorizat și pus în practică punct cu punct. Este exclus să plece și Adrian Țuțuianu și Alexandru Oprea. Nu poți mulțumi pe toată lumea, dar ca și management politic trebuie să mulțumești majorități”, a declarat secretarul executiv al PSD Dâmbovița.

Se pare că, în afară de Leonardo Badea și Rovana Plumb, niciunul dintre actualii senatori și deputați ai PSD Dâmbovița nu mai vor să-și continue activitatea parlamentară încă un mandat, sau poate, cine știe!, nu mai vor să reprezinte județul Dâmbovița în Parlament și s-au orientat către alte Organizații Județene. Potrivit conducerii PSD Dâmbovița, senatorul Valentin Calcan și deputatul Ionuț Săvoiu nu mai doresc să candideze în toamnă pentru Parlament.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Peste 1500 de elevi au plantat pomișori la Târgoviște
Muzeul „Casa Romanței” a omagiat Cartea
Marian Tănase, noul subprefect al județului Dâmbovița
,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’
Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale