Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.11.2015 00:17


A A

Conducerea CJD vrea o gestionare mai bună a banilor la Spitalul Județean

Conducerea CJD vrea o gestionare mai bună a banilor la Spitalul Județean
La discuțiile cu președintele CJD au participat conducerea SJU și șefii de secții

A.M. POPESCU


Președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Adrian Țuțuianu, s-a întâlnit, în data de 27 noiembrie a.c., la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, cu conducerea unității medicale și cu șefii de secție.

Au fost analizate: situația economico-financiară a spitalului, decontările în raport cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmbovița, în principal în ce privește realizarea de venituri pe componenta spitalizării de zi, recuperare medicală, investigații paraclinice și spitalizare continuă, prin raportare la strategia națională. În cadrul discuțiilor, șeful administrației județene a subliniat faptul că decontările serviciilor medicale sunt mai mari cu 2 milioane lei pe lună, ca urmare a demersurilor întreprinse pentru îmbunătățirea finanțării spitalului, dar că, atât din motive obiective, cât și din motive subiective, decontarea serviciilor medicale nu se realizează corespunzător.

Președintele CJD a constatat că unele aspecte ale activității nu sunt corecte și că lucrurile nu pot continua în acest fel, mai ales că resursele financiare trebuie gestionate corespunzător, totodată Adrian Țuțuianu făcând cunoscute consecințele invalidării serviciilor medicale:

„Dincolo de a fi medici, sunteți manageri cu drepturi și obligații, iar una dintre obligații este cheltuirea judicioasă a banilor. Pentru binele acestui spital respectați întocmai procedura. Trebuie să ne ținem de acest subiect până îl clarificăm”, a transmis președintele CJD celor prezenți.

Tot la această întâlnire, a fost analizat și stadiul procedurilor de achiziție publică pentru proiectele „Reparații capitale Sanatoriul TBC Moroeni”, „Reparații capitale Dispensar TBC – SJUT”, „Dotare aparatură medicală” și „Execuție și punere în funcțiune stație oxigen”; în privința acestora, președintele CJD a solicitat luarea de măsuri pentru finalizarea lor într-un timp cât mai scurt.

Menționăm că în luna martie a acestui an, în urma demersurilor făcute de președintele CJD, Ministerul Sănătății a finanțat Spitalul Județean de Urgență cu suma de 3.680.000 lei, bani destinați reabilitării, consolidării și modernizării clădirii principale a unității spitalicești de la Moroeni.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale