Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.02.2019 00:20

După un control al Președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate,


A A

Conducerea CJAS Dâmbovița, revocată

Conducerea CJAS Dâmbovița, revocată

ANDREI VASILIU

 


 

Mandatul Președintelui –Director General (PDG) al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Dâmbovița, Niculina Sandu, a fost revocat în data de 6 februarie a.c. prin Ordin al Președintelui CNAS, Adriana Cotel, în urma unei vizite intempestive la sediul CJAS Dâmbovița. Contactată de cotidianul „Jurnal de Dâmbovița” pentru a-și exprima un punct de vedere cu referire la această situație, doamna Niculina Sandu ne-a declarat ieri următoarele: „Eu dețineam funcția de Președinte- Director General interimar, cu delegare de atribuții, la dispoziția Președintelui CNAS. Am rămas în continuare la CJAS, am revenit pe funcția de director economic, de unde voi sprijini în continuare activitatea instituției. Voi fi aproape de asigurații județului Dâmbovița și voi soluționa cât pot de bine solicitările, cu experiența acumulată cred că o voi face mult mai bine ca înainte. Acum semnătură au toți directorii, pe aceeași linie în organigramă”, a fost punctul de vedere pe care ni l-a exprimat, la solicitarea noastră, Niculina Sandu. De asemenea, directorul Niculina Sandu ne-a dat de înțeles că nu va contesta decizia de revocare emisă de CNAS.

Postul de conducere, scos la concurs pentru angajații CJAS

Comunicat de presă

În data de 5 februarie 2019, Președintele CNAS, însoțit de Corpul de Control al instituției și de Directorul de Resurse Umane, a efectuat o verificare inopinată la sediul CAS Dâmbovița, în urma căreia a dispus revocarea din funcția exercitată cu delegație a Niculinei Sandu. În cursul verificării s-a constatat că solicitanții nu aveau acces în sediul CAS Dâmbovița la orele 15.30, deși toate casele județene au obligația, conform HG nr. 1723/2004, ca programul de lucru cu publicul să fie zilnic între orele 8.30 - 16.30, iar o zi pe săptămână între orele 8.30 – 18.30. Totodată, analiza modului de îndeplinire a obligațiilor asumate prin contractul de management a dus la constatarea mai multor nereguli grave în activitatea de contractare și decontare a serviciilor medicale, eficiența scăzută a acțiunilor structurii de control din cadrul CAS precum și alte deficiențe care afectează, în ultimă instanță, persoanele asigurate. Pentru realizarea unui management eficace și de calitate la nivel local, numirea temporară a unei persoane care să exercite cu delegare funcția de PDG va fi decisă pe baza planurilor de management ce vor fi depuse la Președintele CNAS de angajații CAS Dâmbovița care optează în acest sens și îndeplinesc condițiile legale de numire. „Pentru CNAS respectul față de asigurat și accesul asiguratului la tratamente sunt priorități. Îmi doresc să nu existe persoane asigurate care să fie private, sub o formă sau alta, de servicii medicale de calitate”,a declarat Președintele CNAS, Adriana Cotel.

Biroul de presă al CNASComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Balamucul sanitar roman
Licitație pentru autobuze noi din fonduri UE
Centru de zi la Voinești pentru persoane vârstnice
Codruța, huța…
Canalizare obligatorie, sub sancțiunea amenzilor
Proiect cu noroc pentru Grădinița 13
Consens politic pentru preluarea AITT la Primăria Târgoviște
Cosuveranitate? Ei, aș!
Contestația pe finanțarea Centurii Târgoviștei, admisă
Șantier nou la Târgoviște


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Balamucul sanitar roman

GEORGE COANDĂ


Din ce în ce mai des se aude întrebarea în spațiul public – îndreptățită, de altminteri – o întrebare năucitoare, și anume „în ce țară trăim?”, și care a devenit nu numai un laitmotiv al zilelor noastre, ci chiar ceva mai înspăimântător, pot spune, cu valoare de avertisment, neîncrederea disperată a românilor în propriul lor destin de azi și de... [citește tot...]Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale