Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.03.2019 00:25

Ieri, la Târgoviște, a fost aleasă…


A A

Conducere nouă la Crucea Roșie Dâmbovița

Conducere nouă la Crucea Roșie Dâmbovița

VIOLETA STANCIU

 


 

Ieri, 21 martie 2019, în sala Centrului Internațional de Conferințe al Universității „Valahia” Târgoviște, a avut loc Adunarea Generală a Filialei Județene de Cruce Roșie Dâmbovița! La eveniment au fost prezenți parlamentarii dâmbovițeni Corneliu Ștefan, Adrian Țuțuianu, Carmen Holban, Oana Vlăducă, Claudia Gilia, precum și președintele CJD - Daniel Comănescu, vicepreședinții CJD Luciana Cristea și Alin Manole, secretarul județului - Ivan Vasile Ivanoff, subprefectul Florina Mureșan, vicarul eparhial Ionuț Ghibanu, șefi de instituții deconcentrate, fosta și actuala conducere a Filialei Dâmbovița de Cruce Roșie. Întâlnirea a fost prezidată de Raul Pavelescu, directorul filialei județene de Cruce Roșie Dâmbovița, pe ordinea de zi a ședinței aflându-se: prezentarea bilanțului organizației pe ultimii doi ani, alegerea comitetului filialei județene de Cruce Roșie Dâmbovița, a comisiei de cenzori și a candidaților pentru Adunarea Generală a Societății Naționale de Cruce Roșie din România, precum și a președintelui organizației, în persoana vicarului eparhial, Ionuț Ghibanu. Reprezentanții administrației publice locale și județene au transmis mesaje de apreciere la adresa Societății Naționale de Cruce Roșie. Instituția Prefectului a fost reprezentată de subprefectul Florina Mureșan, care declarat... „Mă simt onorată să particip la ședința Adunării Generale a Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița, cu subiecte de o importanță deosebită pe ordinea de zi. Când vorbim despre Crucea Roșie ne gândim întotdeauna la acțiunile pozitive pe care le desfășoară pentru populație și în special pentru județul nostru. Prin acțiunea sa unitară, Crucea Roșie Română s-a adaptat ușor schimbărilor din cadrul societății, pentru a putea sprijini comunitățile să facă față situațiilor de criză și suferinței umane. Prin activitățile desfășurate de-a lungul timpului Crucea Roșie Română, abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabil, a dovedit de fiecare dată că-și merită prestigiul atât pe plan național cât și internațional (...), a declarat Florina Mureșan, subprefectul Județului Dâmbovița.

„Apreciez colaborarea tradițională dintre instituția Crucii Roșii și Biserică”

La rândul său, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, a avut următorul mesaj mesaj: „Crucea Roșie este, pentru noi toți, mai mult decât o societate cu profil umanitar, este o fărâmă de speranță pe care oamenii o întrevăd în zilele negre, atunci când își pierd credința atât în ei, cât și în divinitate. Apreciez colaborarea tradițională dintre instituția Crucii Roșii și Biserică, prin alăturarea simbolică a vicarului eparhial Ionuț Ghibanu echipei Filialei Dâmbovița de Cruce Roșie și am credința că, punând laolaltă dorința de a face bine și de a-ți ajuta aproapele, cu speranța pe care ne-o dă credința, lucruri bune se vor realiza pentru cei aflați în nevoie. În acest moment de bilanț, îmi face o deosebită plăcere să vă felicit și să vă mulțumesc pentru activitatea pe care o desfășurați fiecare dintre dumneavoastră și pentru pasiunea pe care o puneți în activitatea de zi cu zi”, a declarat președintele CJD, Daniel Comănescu. Mesajul Primăriei Municipiului Târgoviște a fost transmis de viceprimarul Monica Ilie: „Societatea Națională de Cruce Roșie reprezintă pentru noi toți o organizație care, de peste 142 de ani, răspunde cu promptitudine provocărilor umanitare de orice tip și care vine în sprijinul oamenilor atunci când aceștia au cea mai mare nevoie. Este de înțeles de ce se bucură de încrederea societății în ansamblul ei și este de înțeles de ce Societatea Română de Cruce Roșie a fost desemnată instituția anului în domeniul social. În numele administrației publice locale vă felicit pentru toate programele pe care le desfășurați și care vizeză fără nici o reținere cele cinci domenii fundamentale de acțiune – economia socială, sănătate, educație și formare, social, tineret și voluntariat” , a punctat Monica Ilie, viceprimarul municipiului Târgoviște.

„Doresc să ofer filialei noastre o mai mare eficacitate, vizibilitate, dinamism și implicare în nevoile comunității noastre locale”

După ce a fost ales în funcția de președinte al filialei de Cruce Roșie Dâmbovița, vicarul eparhial Ionuț Ghibanu a ținut să transmită următoarele: „Mai întâi, doresc să-I mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a îngăduit să fiu ales în această demnitate, Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon pentru că mi-a acordat binecuvântarea de a candida și vă mulțumesc tuturor pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o, oferindu-mi această nobilă responsabilitate de președinte al Societății Naționale de Cruce Roșie, filiala Dâmbovița. Apoi, aș dori să mulțumesc fostului Președinte, domnul Floris Lăzărescu, domnului Raul Pavelescu, directorul filialei, precum și domnului Gheorghe Popescu, fostul director al filialei, pentru buna colaborare de până acum, pentru tot ceea ce au făcut și fac pentru această instituție, ca, de altfel, pentru sprijinul și colaborarea pe care mi le vor oferi și de aici înainte. Țin să vă asigur pe toți că mă voi strădui să nu vă înșel câtuși de puțin așteptările, deoarece, așa cum am spus și în cuvântul de dinaintea votului, doresc să ofer filialei noastre o mai mare eficacitate, vizibilitate, dinamism și implicare în nevoile comunității noastre locale, în colaborarea cu alte instituții și în atingerea propriilor obiective. Vă asigur pe toți de bunele mele intenții, mulțumindu-vă încă o dată pentru încrederea pe care mi-ați acordat- o! Cu Dumnezeu, înainte!”. Așadar, noua conducere a Crucii Roșii Dâmbovița are următoarea componență: Președinte - Ionuț Ghibanu; Vicepreședinți – Dumitru Georgică, Lăzărescu Floris, Matei Viorel, Oros Călin, Ștefan Corneliu; Comisia de cenzori - Filip Stelică, David Gheorghe, Dobrescu Constantin; Delegați Adunarea Generală a SNCRR – Lăzărescu Floris, Șargan Silvia.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee
ÎPS Nifon, întâlnire cu noua conducere UVT
Polițiștii, în dialog cu școlarii
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Scandalagii reținuți de polițiști
Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale