Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



11.08.2014 08:19

Editorial


A A

Condamnări politice în regimul Băsescu-Ponta

Condamnări politice în regimul Băsescu-Ponta

ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro


„Lotul Voiculescu” și-a primit vineri condamnările politice. Istoria le va consemna ca fiind date în regimul de „coabitare instituțională” Băsescu-Ponta. Pentru cei care doresc să mă contrazică, îi sfătuiesc să nu se mai deranjeze să o facă, fiindcă nimeni nu poate alunga din conștiința publică ferma convingere a milioanelor de români care au fost martorii unei execuții politice exemplare în cazul Lotului Voiculescu.

Exemplare, în sensul că să le fie și altora exemplu de cum funcționează „instituțiile statului de drept” și „justiția independentă” în anul de greață politică și electorală 2014. Și tot într-un mod exemplar să le bage frica până-n măduva oaselor. Am auzit în aceste zile și nopți atâtea comentarii despre culisele în care s-au dictat sentințele în acest dosar, încât nu mai am prea multe de adăugat aici, fără riscul de a repeta ceea ce au spus, chiar și printre lacrimi, mulți dintre cei afectați direct și brutal în acest caz.

Mă refer aici în mod special la postul de televiziune Antena 3, pe care „justiția independentă” l-a băgat cu anasâna în „Lotul Voiculescu”, fiind al 13-lea condamnat politic, alături de ceilalți 12. Și, desigur, fiind principala pricină pentru condamnarea lor la închisoare. Asta au început s-o înțeleagă deja până și copiii, ale căror mesaje emoționante de susținere pentru jurnaliștii Antenei 3 ar trebui să dea serios de gândit actualei clase politice, foarte anemică în reacții publice.

Cantitativ, ele au fost cât să le numeri pe degetele de la o mână. Calitativ... zero barat. Cu vreo două excepții: parlamentarii Ioan Ghișe și Gabi Firea – fost jurnalist. Plus avocatul Lucian Bolcaș. În rest, îmi cer iertare dacă greșesc, dar n-am auzit din partea puținilor politicieni foști USL decât niște platitudini siropoase despre libertatea presei care, vezi Doamne, este în pericol și sar ei s-o apere cum pot. Doar că... am văzut că nu pot, nici de-ar lua pastile de putut. Jenant! Ridicol! Despre mesajul pe Facebook al primului ministru, mă abțin cu greu să mai fac vreun comentariu, fiindcă la cât sunt de revoltată, cine știe ce-aș mai scrie.

Nu i-am auzit însă pe puținii politicieni vorbind, nici voalat, nici răspicat, despre execuția politică a Lotului Voiculescu, făcută pe mâinile unor „oameni ai legii” plătiți din bani publici, angajați ai instituțiilor statului guvernat de Ponta. În mod cu totul incorect, cred eu, toate criticile sunt puse exclusiv pe seama comenzilor diabolice ale răzbunătorului președinte Băsescu, adversarul declarat al lui Dan Voiculescu, fondatorul Trustului de presă Intact. Doar că, ce să vezi, la aceste comenzi băsiste au răspuns cu slugărnicie diverse ministere și alte instituții publice ale statului român aflate sub autoritatea și controlul ierarhic al Guvernului Ponta.

Greșesc cu ceva când spun asta? Concret: Robert Cazanciuc - ministrul Justiției și Tiberiu Nițu - procurorul general al României sunt oamenii lui Ponta aduși anume după alegerile din 2012 pentru a reforma Justiția și pentru a face dreptate până la capăt, așa cum a promis poporului român. N-au văzut Cazanciuc și Nițu abuzurile și ilegalitățile flagrante, văzute de o țară întreagă, ca fiind comise cu sânge rece de subordonații lor nici în alte dosare răsunătoare, gen Adrian Năstase, și nici în dosarul Telepatia, cu Dan Voiculescu în fruntea listei? Desigur că au văzut! Este îngrijorător și înfiorător că au tăcut! A văzut și a tăcut, făcându-se astfel complice la execuțiile politice, dl ministru Cazanciuc din guvernul Ponta – membru al CSM, care a tăcut și pe-acolo!

Nici procurorul general al României nu a vrut să vadă și nici să ia măsurile legale împotriva procurorilor subordonați ierarhic și nici să oprească presiunile fățișe și abuzurile făcute la comandă de diverși specialiști, experți și funcționari publici din DNA, care umflă și dezumflă cu pixul prejudiciile în așa-zise expertize. De astea se folosesc apoi judecătorii ca să bage oameni nevinovați la pușcărie. O mascaradă judiciară s-a transformat astfel într-un șir de 12 și chiar 13 (cu Antena 3!) condamnări politice în ceea ce istoria presei și jurisprudența vor numi de acum „Lotul Voiculescu”. Aceste fărădelegi s-au hrănit din tăcerea și din lipsa de reacție instituțională ale guvernului condus de procurorul (!) Ponta, el însuși un om al legii.

Cum se spune în Codul Penal, abuzurile în serviciu au fost în formă calificată, până la cel mai înalt nivel. Dacă mai pun la socoteală și impotența instituțională a unui Parlament majoritar, controlat tot de guvernul Ponta, ai cărui parlamentari n-au schițat nici cel mai mic gest de oprire a tăvălugului abuzurilor, n-am decât să constat, cu maximă dezamăgire, că sloganul USL „dreptate până la capăt” n-a însemnat nimic altceva decât cea mai monstruoasă minciună politică ambalată electoral pentru câștigarea puterii de către tandemul Ponta-Antonescu și parafată ulterior prin pactul diabolic cu Băsescu, dușmanul de moarte al lui Dan Voiculescu și al jurnaliștilor de la postul tv Antena 3. Cu aceeași manevră vor să ne ceară voturile și-n noiembrie 2014? Să-și ia gândul de la ele! Câte zile oi mai avea, voi trăi cu convingerea fermă că execuția politică în stil stalinistomafiot a Lotului Voiculescu a făcut parte din negocierile oculte ale regimului Băsescu-Ponta. P.S. „Plimbarea Libertății contra abuzurilor”, așa cum au numit-o ieri mulți dintre românii care s-au plimbat alături de jurnaliștii Antenei 3, nu face decât să confirme că nu am exagerat cu nimic în editorialul meu de astăzi. Dimpotrivă, anticipez că „Plimbările Libertății” s-ar putea înmulți în viitorul apropiat dacă regimul Băsescu-Ponta nu ia seama la glasul poporului supărat.

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale