Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro24.02.2023 00:16

LaTârgoviște,


A A

Concursul de interpretare „W. A. Mozart”

Concursul de interpretare „W. A. Mozart”

Concursul de interpretare W. A. Mozart s-a adresat la început numai elevilor care studiau pianul și vioara din școlile și liceele de muzică. Începând cu anul 2022 concursul se desfășoară pe 7 secțiuni: canto, corzi, corzi grave, instrumente de suflat din lemn, instrumente de suflat din alamă și percuție, pian și muzică de cameră. Totodată, concursul și-a lărgit aria de adresabilitate: pot participa elevi nu numai de la școlile de specialitate, ci și cei cuprinși în orice formă de învățământ artistic muzical din țară (Clubul Copiilor, Școala Populară de Artă, învățământ privat, etc.).

Ultima ediție a Concursului s-a desfășurat în cadrul Liceului de Arte „Bălașa Doamna” Târgoviște pentru secțiile corzi, instrumente de suflat din lemn, instrumente de suflat din alamă și instrumente de percuție, muzică de cameră și pian, iar pentru secțiunile corzi grave și canto am beneficiat de sprijinul Departamentului Muzică din cadrul Facultății de Științe și Arte a Universității „Valahia” din Târgoviște.

Juriile au fost alcătuite din personalități ale școlii interpretative românești. Sute de elevi din țară (și, la câteva ediții, și din străinătate) au evoluat pe scena de concurs de la Târgoviște.

Între instituțiile care sprijină acest constant concurs se numără: Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, Consiliul Județean Dâmbovița,  Centrul Județean de Cultură Dâmbovița, Complexul Muzeal Național „Curtea Domneasca” Târgoviște, Primăria Municipiului Târgoviște, Teatrul Municipal „Tony Bulandra” Târgoviște, Universitatea „Valahia” (Facultatea de Științe și Arte, Departamentul „Arte”), Rotary Club Târgoviște, Asociația de Părinți „Bălașa Doamna” Târgoviște, cotidianul online „Dâmbovițeanul”, postul de televiziune „Columna TV”. De asemenea, concursul a fost mediatizat și la postul național de radio, România Muzical.

A devenit o tradiție ca laureații ediției precedente să susțină un micro-recital în deschiderea festivității de premiere. Ultima ediția a însemnat participarea a 122 de elevi, împreună cu profesorii lor, ceea ce ne îndreptățește să estimăm un număr cel puțin egal de participanți și pentru această ediție a concursului. Menționăm că în acest an concursul este înscris în Calendarul activităților regionale și interjudețene, la poziția 710, aprobat prin OME 3612/31.01.2023.

 

Echipa de organizare a Concursului W. A. Mozart

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Campania ASCOR de donare de sânge „Uniți pentru viață”
„Soluția pentru elevii agresivi este prevenția, nu exmatricularea”
Încep simulările la examenul de Bacalaureat
Concursul de Interpretare W. A. Mozart
O gamă largă de activități la Biblioteca Județeană
„Dialoguri studențești”, prin filiala ASCOR Târgoviște
Buget pentru achiziția de carte
„Grădinițele din sistemul preuniversitar vin la noi”
Proiect pentru digitalizarea a 29 de biblioteci din județ
Dâmbovița, județul cu cele mai multe biblioteci funcționale din RomâniaPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Va fi România la masa marii producții de baterii? (III)

Potrivit Institutului Geologic Român, țara noastră are zăcăminte de resurse aflate pe lista recent actualizată a materiilor prime strategice, esențiale pentru lanțul valoric al bateriilor. De pildă, Europa are un necesar de 7% litiu pentru producția de baterii litiu-ion dar produce doar 3%, deci este necesară dublarea producției. Ștefan Marincea, fost director al Institutului Geologic Român spune că țara noastră... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale