Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.06.2023 00:15

Ieri,


A A

Concluzii după trei zile ale Festivalului Babel

Concluzii după trei zile ale Festivalului Babel

Marți, 06 iunie 2023, a fost a patra zi a Festivalului Babel de la Târgoviște. Ca de fiecare dată, primul eveniment al zilei a fost conferința de presă de la ora 11:00, în foaierul Teatrului „Tony Bulandra” Conferința de presă a fost susținută de directorul Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște, Mihai Constantin Ranin - președintele Festivalului Babel, de directorul artistic al Teatrului „Tony Bulandra” Târgoviște, Sanda Vișan, care a avut și rol de moderator, iar invitați au fost cunoscutul regizor Kasimov Kuandyk, din Kazahstan, care a oferit date despre piesa de teatru ce s-a jucat cu o seară în urmă pe scena Casei Sindicatelor, „Kozy Korpes - Bayan Sulu” și directorul teatrului din Ruse, bulgarul Boian Ivanov, care a venit pentru a doua oară la Babel, anul acesta cu piesa „Dispariții”.

Mihai Constantin Ranin, manager TTB: „Vreau să salut actorii teatrului Zhambyl din Kazahstan. Ei au făcut, așa cum afirmă 50 de producții noi și nu mai practică teatrul rus, așa cum l-am cunoscut noi. Încercă să-și redescopere rădăcinile și cultura, să-și soldeze mitologia și să-și cunoască eroii naționali. Spectacolul pe care l-ați văzut este un spectacol-dans, nu poate fi foarte bine definit, dar în orice caz, foarte ancorat în tradiție. Este și un teatru de ritual în același timp, și un teatru de emoție. (...) De fiecare dată, când vin la Târgoviște, vin cu lucruri speciale și le mulțumim pentru efortul de a veni până aici”.

Kasimov Kuandyk, regizor Kazahstan: „Ne bucurăm să fim din nou la Târgoviște, vechea capitală a Țării Românești, Cetatea de Scaun. Mulțumim domnului Ranin și domnului Cheloiu pentru invitația pe care ne-au lansat-o la acest festival. Am venit prima dată acum șase ani cu spectacol muzical, iar acum suntem prezenți tot cu un spectacol de același gen. Am pregătit acest spectacol pentru Festivalul Babel, dar așa cum bine știți, în timpul pandemiei nu am putut participa la acest eveniment și ne bucurăm că în sfârșit avem șansa să le arătăm oamenilor de aici ceea ce le-am pregătit”.

Sanda Vișan, director artistic TTB: „Au fost două spectacole pe care le-am așteptat cu interes, nu doar eu, toată lumea. Pentru că nu vedem prea des realizări din acea parte a lumii, și aici mă refer la delegația din Kazahstan, și pot să spun că acesta este unul dintre meritele acestui festival”.

 

 

 

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Muzeul "Casa Romanței" a omagiat Cartea
Șoșocismul de mahala
Constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „TURISM ÎN BUCEGI”
Gabriel Purcaru și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Moreni
Lipsa de medici, „rană deschisă” la Ambulanță
Balerinele din Dâmbovița au strălucit la Concursul Național „Lebăda de Cristal” 2024
La limita guvernării europene
Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni
Cutremur de proporții la Găești și Șelaru
Performanță dâmbovițeană la Olimpiada Națională de Română


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șoșocismul de mahala

Așa ar putea fi caracterizată ciorovăiala grotescă dintre senatoarea bântuită de un egocentrist violent, pe numele ei, pe care îl mai poartă încă, Șoșoacă Ivanovici Diana și soțul ei, la fel de egocentru, Șoșoacă Silvestru, ambii închipuindu-se fiecare buricul Universului. Pe mine, unul, nu mă interesează de unde s-au luat, însă spectacolul, repet, grotesc, pe care îl oferă pe micile ecrane dă... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale