Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro12.11.2020 00:21

Desfășurat, marți seara, la Palatul „Tinerimea Română” din București,


A A

Concertul "Izvoare ale Romanței", succes răsunător online

Concertul

I. POPA

 


 

Programul Național de Concerte „Izvoare ale Romanței” a debutat cu succes în seara de marți, 10.11.2020, în splendida sală de spectacole a Palatului „Tinerimea Română” din București, în transmisiune în direct pe pagina de Facebook a Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței”. Cu respectarea strictă a regulilor de distanțare și protecție impuse în contextul pandemiei de COVID-19, evenimentul, transmis exclusiv pe internet, a ajuns în casele a peste 10.000 de spectatori online (dar această cifră, culeasă la închiderea acestei ediții a ziarului, continuă să crească vertiginos!), retrezind dragostea și dorul de romanțe în sufletele tuturor participanților. Totodată, promovarea concertului pe pagina Comisiei Naționale a României pentru UNESCO s-a bucurat de o atenție deosebită, fiind cea mai vizualizată postare din ultimele 3 luni. Aplauzele, neauzite în sală, sau metamorfozat în numeroase comentarii, aprecieri și distribuiri pentru transmisiunea live a concertului, încălzind sufletele artiștilor care au făcut parte din distribuție: Daniela Vlădescu, Alina Mavrodin Vasiliu (care a și prezentat, cu multă grație, evenimentul), Elina Dincă Velica (Trofeu 2011), Ionuț Boancheș (Premiul 2, 2018), Cristina Dan (Premiul 1, 2005), Yuriy Tsiple Yura - artist liric, în acompaniamentul maestrului Lucian Vlădescu (pian) și a deosebitei violoniste Geanina Meragiu. Totodată, programul a cuprins și momente poetice emoționante, sub genericul „Poeme printre romanțe”, cu Daniela Nane (actriță) și Cristina Munteanu (harpă), fiind dedicate împlinirii a 170 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu, precum și omagierii creației altor mari poeți români, fiind însoțite muzical pe acorduri divine de harpă cu romanțe gingașe lansate la „Crizantema de aur”.

COLABORARE LA SUPERLATIV CU CNA ”TINERIMEA ROMÂNĂ”

„Mulțumim ajutorului divin pentru TOT și pentru TOțI artiștii cu suflete de romanță care onorează aceste concerte prin prestațiile lor de mare calitate. Mulțumim Primăriei și CLM Târgoviște, CJ Dâmbovița și Teatrului Tony Bulandra Târgoviște, organizatori ai Festivalului Național „Crizantema de aur”, în cadrul căruia desfășurăm aceste concerte în România, în colaborare cu Ministerul Culturii, cu UCMR și cu prestigioase instituții muzicale, împreună cu care realizăm aceste evenimente asociate festivalului. Multe mulțumiri Maestrului Marin Cazacu îi transmitem și pe această cale, pentru calitatea de organizator ireproșabil a Centrului Național de Artă «Tinerimea Română», instituție care a onorat, la superlativ, colaborarea cu Centrul Cultural pentru UNESCO «Cetatea Romanței» din Târgoviște pentru realizarea concertului de aseară. «Și eu vă mulțumesc pentru clipele divine din această seară», ne-a transmis maestrul Marin Cazacu. Gratitudinea noastră este mereu și pentru Comisia Națională a României pentru UNESCO, sub al cărei patronaj realizăm, de câțiva ani, festivalul și aceste evenimente muzicale asociate. Romanța, cu ocrotirea ei divină, ne unește în slujirea patrimoniului cultural național! Felicitări tuturor! Din Cetatea Romanței - Târgoviște - vă îmbrățișăm pe toți sufletește, cu dragoste și prețuire!”, a transmis directorul artistic și inițiator al evenimentelor, Alina Mavrodin Vasiliu.

Mesaje de felicitare din timpul transmisiunii în direct online

Ieri, la închiderea ediției, concertul transmis pe pagina Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” atinsese un impact de peste 10.000 de spectatori în mediul online. Am cules câteva gânduri impresionante din partea acestora: ●Alexandra Grigore: „Felicitări! Absolut minunat! Abia aștept să putem reveni în sală, să ne puteți auzi aplauzele, să ne vedeți în priviri toată admirația ce v-o purtăm!” ●Elena Dan: „Felicitări doamnei Mavrodin, felicitări tuturor participanților aleși pe sprânceană, cei mai talentați și mai sensibili interpreți de romanță!!! Vă iubesc pe toți! Mi-ați ajuns la inimă!!!” ●Cornelia Dumitrache: „Felicitări tuturor! Ne încălzim sufletele cu astfel de momente calde și sensibile date de poezia eminesciană și muzica romanței !” ●Iuliana Rich: „Ce interpretări superbe!! Felicitări organizatorilor! Un eveniment simbolic și istoric pentru romanță și pentru Târgoviște” ●Manea Mihai: „Mulțumim. Un adevărat act de cultură. Minunat” ●Eugenia Șerban: „Frumoasă, incredibilă seară, ați întrecut toate așteptările în această situație neîntâlnită până acum ! Inima sparge toate barierele ! Felicitări și vă mulțumesc , maeștrii noștri dragi, Lucian, Gianina, Daniela ,doamna Alina Mavrodin !” ●Petru Ungar: „Vă mulțumesc din suflet pentru invitație !... Pentru promovarea culturii noastre românești ! Român și ardelean, plecat de mai mulți ani din țară, am rămas și sunt mereu alături și acolo, cu sufletul, în țara unde m-am născut... Alături de voi, oameni frumoși și dragi, români, prieteni și concetățeni! Din Lyon Franța!..... Trăiască România Unită și românii de pretutindeni, oriunde s-ar afla !” ●Constanța Popescu: „Vă felicităm din suflet pentru acest deosebit spectacol. Doamne ajută!” ●Luminița Voicu: „FELICITĂRI doamnei Mavrodin! Felicitări tuturor participanților! Când spui Târgoviște, te duci cu gândul la frumosul oraș care este leagănul romanței. Fie ca romanța să dăinuie și să bucure sufletele celor ce o ascultă.”

Marin Cazaru: „A fost un concert înălțător!”

„Centrul Național de Artă «Tinerimea Română» a găzduit marți, 10 noiembrie, la Palatul «Tinerimea Română» un eveniment unic, cu titlul „Izvoare ale Romanței“, transmis online. Interpretate la un nivel excepțional de mari artiști români, romanțele românești au emoționat pe toți cei care au ascultat și văzut pe facebook acest concert de neuitat. Centrul Național de Artă «Tinerimea Română» susține campania de promovare a romanței românești, un gen muzical ce descrie sufletul poetic al românilor la cel mai înalt nivel, și speră, alături de toți cei iubesc romanța românească, în introducerea ei în patrimoniul universal UNESCO. Felicit toți artiștii prezenți la acest moment înălțător și îi mulțumesc în mod special doamnei Alina Mavrodin Vasiliu pentru dăruirea și dedicația impresionantă cu care luptă pentru împlinirea acestui vis”, ne-a transmis directorul CNA „Tinerimea Română”, Marin Cazacu.

Omagierea Romanței prin concerte în zone istorice

Programul Național de Concerte „Izvoare ale Romanței” continuă, astfel, seria concertelor de mare succes desfășurate în anii 2017, 2018 și 2019 sub genericul „Romanța ne unește” și „Comori ale Romanței”. Prin spectacolele din anul 2020, incluse în Programul Național de Concerte „Izvoare ale Romanței”, Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște și-a propus să readucă în atenția publică file de aur din repertoriul istoric al Romanței, pentru a uni marile spirite naționale, întru susținerea muzicii și a poeziei românești, care slujesc dragostea de țară, de locurile natale, de valorile creștine, morale și spirituale ale poporului român. În cadrul Programului Național de Concerte „Izvoare ale Romanței”, sunt organizate concerte de Romanță în zone istorice ale țării, în mari orașe din România și din Republica Moldova, la care participă laureați ai Festivalului Național „Crizantema de aur”, alături de prestigioși interpreți de romanțe din fiecare zonă istorică. Sponsorii Programului Național de Concerte „Izvoare ale Romanței” merită din plin felicitări pentru susținerea acestor evenimente: COTNARI, FUNDAȚIA „HENRY MĂLINEANU”, EUROGAS PRESCOM.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Bienala de artă plastică "Gheorghe Petrașcu", ediția a XV-a, și-a desemnat câștigătorii
Inspectoratul Școlar Dâmbovița se pregătește de învățământul clasic
Patru noi expoziții temporare la Complexul Național Muzeal "Curtea Domnească" Târgoviște
Mitropolitul Nifon, la 35 de ani de arhierie
Calendarele bisericesti autentice nu sunt convertibile în material electoral
Minivacanța la Complexul Național Muzeal "Curtea Domnească"!
Școala online, dificilă pentru copiii cu dizabilități
Inspector Școlar General nou la IȘJ Dâmbovița!
Sorin Ion, numit recent Secretar de Stat la Ministerul Educației
58 de profesori din Dâmbovița au cerut să iasă la pensie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

1 Decembrie va fi de-a pururi…

GEORGE COANDĂ


… sfântă zi căci ea ne-a dat/Unitate țării noastre/În independent Regat. Iată, am parafrazat un binecunoscut imn al regalității românești. Și am făcut-o pe bună dreptate/îndreptățire istorică, atâta vreme cât Marea Unire, împlinită la 1 Decembrie 1918, s-a produs prin voința națiunii române sub coroana Dinastiei de România așa cum a hotărât să fie numită în 1916... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale